Mandag 26. februar 2018
Sp vil utsette behandlingen av omstridt energipakke 
Siden en ny juridisk vurdering fra regjeringen om EUs energiunion fortsatt ikke foreligger, ber Senterpartiet om at Stortingets behandling av saken utsettes.
Publisert: 26 Februar 20:14
Siden en ny juridisk vurdering fra regjeringen om EUs energiunion fortsatt ikke foreligger, ber Senterpartiet om at Stortingets behandling av saken utsettes.
Justisdepartementets lovavdeling vurderer nå spørsmål om suverenitetsavståelse i forbindelse med norsk tilslutning til EUs tredje energimarkedspakke.
– Vi har bedt om utsettelse, sier Sps Ole André Myhrvold til NTB.
Han viste mandag til at den juridiske vurderingen fortsatt ikke foreligger.
Regjeringen har frist til torsdag med å legge fram vurderingen. Samme dag har Stortingets energi- og miljøkomité sitt neste møte.
– Vi synes uansett det begynner å bli lovlig kort tid. Vi må ha forsvarlig tid til å sette oss inn i den nye vurderingen når den kommer, sier Myhrvold.
Behandlingen av Norges tilslutning til energipakken er allerede utsatt én gang. Energi- og miljøkomiteen har nå frist på seg til 8. mars med å avgi innstilling, før saken etter den gjeldende tidsplanen skal behandles i plenum 22. mars.
Kjernespørsmålet i den juridiske vurderingen komiteen nå venter på, er hvordan styringen av den delen av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) som vil komme inn under EUs energibyrå ACER, blir når Norge slutter seg til byrået.
(©NTB)
Lørdag 18. august 2018
Undersida: Med eit både poetisk og essayistisk uttrykk er Anne Helene Guddal blant dei sterkaste stemmene i den unge litteraturen.
Lørdag 18. august 2018
DYRT: 40.000 kroner i året. Det er forskjellen på foreldrebetalingen ved den aller billigste og den aller dyreste SFO-en i landet. – Uakseptabelt, mener foreldre­utvalg.
Lørdag 18. august 2018
• En hel verden jublet da atomavtalen med Iran ble framforhandlet i 2015 av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU. Avtalen, som trådte i kraft i januar 2016, ga internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i...
Lørdag 18. august 2018
RØD KLUT: Sosialdemokratene bør ikke ta statsministerposten for gitt, varsler Enhedslistens Pernille Skipper. – Vi må vise at vi er klare til å gripe makten, sier hun til Klasse­kampen.
Lørdag 18. august 2018
Den har vært omtalt som verdens beste samling av nordisk modernisme. Men hva skjuler seg egentlig i kunstsamlingen til Nicolai Tangen?
Lørdag 18. august 2018
Månedens poet«ANNA ALVER»Vinneren av Diktkammerets kåring av årets sommerpoet. Poeten ønsker å være anonym.– Gratulerer med å være Diktkammerets...
Fredag 17. august 2018
OFFENSIVE: Heroinbehandling er bare starten. Nå krever rusorganisasjoner straffefrihet for narkotikabruk samt rusbehandling med narkotika for alle grupper tunge rusavhengige.
Fredag 17. august 2018
• Det er mange som bekymrer seg for demokratiets framtid om dagen. Høyre-ideolog Torbjørn Røe Isaksen drøftet nylig i Aftenposten det han mener er tre store utfordringer for demokratiet. Næringsministeren lister opp den økonomiske suksessen...
Fredag 17. august 2018
VALG: Valgkampen i Brasil er i gang. Titusener har de siste dagene demonstrert til støtte for Lula da Silva, som er dømt til tolv års fengsel.
Fredag 17. august 2018
Flere forskere mener pressen har spekulert for mye i Sandberg-saken. – Spekulasjoner hører hjemme i private samtaler, sier Elisabeth Eide.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk