Fredag 23. februar 2018
Regjeringen i Italia frykter at mafiaen skal påvirke valget
Italias innenriksminister Marco Minniti mener det er en konkret risiko for at mafia-grupperinger skal påvirke valget i landet.
Publisert: 23 Februar 13:57
Italias innenriksminister Marco Minniti mener det er en konkret risiko for at mafia-grupperinger skal påvirke valget i landet.
– Dette er en trussel mot det viktigste i demokratiet: friheten til å velge, sa Minniti under et arrangement i regi av nasjonalforsamlingens anti-mafia-kommisjon tidligere denne uka.
Minniti sa at organiserte kriminelle er i stand til å påvirke både institusjoner og politikk, og at det snakkes for lite om problemet.
Flere av verdens mektigste og mest kjent kriminelle organisasjoner og grupperinger har base i Italia: Cosa nostra på Sicilia, 'Ndrangheta i Calabria og Camorraen i Napoli. Disse har forgreninger og virksomhet også i en rekke andre land.
Den siste tiden har det vært en rekke tilfeller av politisk motivert vold i Italia. Tirsdag ble venstreradikal aktivist knivstukket i et sammenstøt med medlemmer av et lite nyfascistisk parti i Perugia.
Valget på ny italiensk nasjonalforsamling holdes 4. mars.

(©NTB)
Lørdag 23. juni 2018
Minst én av fire elever ved St. Sunniva skole går på kulturskolen, mens andelen er 0 ved andre skoler i Oslo. – Vi må ta skeivfordelingen på alvor, sier Anders Rønningen i Norsk kulturskoleråd.
Lørdag 23. juni 2018
• Torsdag ble det klart at regjeringen overkjører finnmarkingenes krav om stopp i sammenslåings­prosessen med Troms. I stedet setter kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) ned en fellesnemnd for Troms og Finnmark, der...
Lørdag 23. juni 2018
ÅPNER OPP: Denne helga vedtar etter all sannsynlighet både Sosialistisk Ungdom og Unge Høyre å åpne for statlig salg av hasj. Det sikrer flertall for ­legalisering blant ungdomspartiene.
Lørdag 23. juni 2018
STRID: Motsetningene i flyktning­politikken skjerper seg foran neste ukes toppmøte i EU. Kommisjonen kaller inn til krisemøte søndag.
Lørdag 23. juni 2018
Norsk syke? Øystein Noreng er kritisk til Norges næringspolitikk og petroleumsøkonomi.
Fredag 22. juni 2018
I bydel Sagene i Oslo går rundt én av fire elever på kultur­skolen. På Stovner er andelen én av tjue.
Fredag 22. juni 2018
SPILL: USA har lagt an en hardere tone overfor Russland i Syria, rettet mot president Bashar al-Assad.
Fredag 22. juni 2018
VIL PRØVE: Varaordføreren i Oslo mener Arbeiderpartiet bør støtte regulert salg av cannabis for å hindre at organiserte kriminelle håver inn millioner.
Torsdag 21. juni 2018
SNUR: I månedsvis har hele Sverige snakket om innvandringen. Stefan ­Löfven også. Men nå vil statsministeren vinne valget ved å love folk jobb, hjem og velferd.
Torsdag 21. juni 2018
Pedagogikkforsker Kirsten Sivesind mener de nye læreplanene i norsk skole er altfor ­opptatt av å teste elevene.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk