Fredag 23. februar 2018
Regjeringen i Italia frykter at mafiaen skal påvirke valget
Italias innenriksminister Marco Minniti mener det er en konkret risiko for at mafia-grupperinger skal påvirke valget i landet.
Publisert: 23 Februar 13:57
Italias innenriksminister Marco Minniti mener det er en konkret risiko for at mafia-grupperinger skal påvirke valget i landet.
– Dette er en trussel mot det viktigste i demokratiet: friheten til å velge, sa Minniti under et arrangement i regi av nasjonalforsamlingens anti-mafia-kommisjon tidligere denne uka.
Minniti sa at organiserte kriminelle er i stand til å påvirke både institusjoner og politikk, og at det snakkes for lite om problemet.
Flere av verdens mektigste og mest kjent kriminelle organisasjoner og grupperinger har base i Italia: Cosa nostra på Sicilia, 'Ndrangheta i Calabria og Camorraen i Napoli. Disse har forgreninger og virksomhet også i en rekke andre land.
Den siste tiden har det vært en rekke tilfeller av politisk motivert vold i Italia. Tirsdag ble venstreradikal aktivist knivstukket i et sammenstøt med medlemmer av et lite nyfascistisk parti i Perugia.
Valget på ny italiensk nasjonalforsamling holdes 4. mars.

(©NTB)
Lørdag 24. mars 2018
• I gårsdagens Klassekampen, i en artikkel av Tonny Vorm om den amerikanske forfatteren Sinclair Lewis (1885–1951), ble vi minnet om at det ikke bare er i dag den politiske situasjonen har vært komplisert. Vorm skriver om Lewis’ roman «Det...
Lørdag 24. mars 2018
ETTERTANKE: LO-rådgiver Jonas Bals angriper sin tidligere sjef for hånd­teringen av Acer-saken. Fylkesordfører Tore O. Sandvik sier saken er mer opp­rivende for partiet enn EU-striden.
Lørdag 24. mars 2018
KRIGSTØRST: Med hauken John Bolton som nasjonal sikkerhetsrådgiver vil USA skru opp krigspresset på Norge, tror offiser Tormod Heier.
Lørdag 24. mars 2018
Kraft: Hvordan former vold og frykt mennesker og samfunn?
Fredag 23. mars 2018
Det må være mulig å samarbeide i Mentor Medier selv om avisene er ulike, sier Dagsavisen-redaktør Eirik Hoff Lysholm.
Fredag 23. mars 2018
DRAMA: Nicolas Sarkozy er siktet for å ha brukt penger fra Gaddafi-regimet til å vinne presidentvalget i 2007. En potensiell skandale av internasjonal størrelse rulles nå opp i Frankrike.
Fredag 23. mars 2018
TRUET: Mange overlevende etter 22. juli har blitt eller føler seg truet etter de siste ukenes debatt. – Ingen av dem har dratt 22. juli-kortet, sier Tonje Brenna.
Fredag 23. mars 2018
• EU-parlamentet og det britiske parlamentet vil ha svar fra Facebook-sjef Mark Zuckerberg på hvordan informasjon om millioner av brukere har havnet på avveie. The New York Times og The Observer har avdekket at kommunikasjonsbyrået Cambridge...
Torsdag 22. mars 2018
SOSIALE MEDIER: De er skuffet over Frp, men hyller Sylvi Listhaug. Om lag 30.000 nordmenn er aktive på innvandringskritiske Facebook-grupper.
Torsdag 22. mars 2018
Mentor Medier står i en identitetskrise, sier Vårt Land- redaktør Åshild Mathisen om eieren hun er i krass konflikt med.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk