Fredag 23. februar 2018
Regjeringen i Italia frykter at mafiaen skal påvirke valget
Italias innenriksminister Marco Minniti mener det er en konkret risiko for at mafia-grupperinger skal påvirke valget i landet.
Publisert: 23 Februar 13:57
Italias innenriksminister Marco Minniti mener det er en konkret risiko for at mafia-grupperinger skal påvirke valget i landet.
– Dette er en trussel mot det viktigste i demokratiet: friheten til å velge, sa Minniti under et arrangement i regi av nasjonalforsamlingens anti-mafia-kommisjon tidligere denne uka.
Minniti sa at organiserte kriminelle er i stand til å påvirke både institusjoner og politikk, og at det snakkes for lite om problemet.
Flere av verdens mektigste og mest kjent kriminelle organisasjoner og grupperinger har base i Italia: Cosa nostra på Sicilia, 'Ndrangheta i Calabria og Camorraen i Napoli. Disse har forgreninger og virksomhet også i en rekke andre land.
Den siste tiden har det vært en rekke tilfeller av politisk motivert vold i Italia. Tirsdag ble venstreradikal aktivist knivstukket i et sammenstøt med medlemmer av et lite nyfascistisk parti i Perugia.
Valget på ny italiensk nasjonalforsamling holdes 4. mars.

(©NTB)
Onsdag 26. september 2018
KUTT: Effektiviserings­reforma til regjeringa truar rettstryggleiken og sjølv­stendet til domstolane. Det er den klåre åtvaringa frå øvste leiar for Domstol­administrasjonen.
Onsdag 26. september 2018
BISMAK: Grasrota som brakte Jeremy Corbyn til makten i Labour, mener ledelsen nå bremser demokratiseringen av partiet.
Onsdag 26. september 2018
• Den samlede papirlesningen i Norge går i år tilbake med 7,7 prosent sammenlignet med første halvår i fjor, viser tall fra Medie­bedriftenes Landsforening. Bare ti papiraviser får flere lesere, mens 78 aviser får færre. Aftenposten er...
Onsdag 26. september 2018
Papirutgaver inngår i 89 prosent av opplaget til mindre lokalaviser, viser ferske tall. Medie­forening advarer mot å «kutte brutalt» i post­ombæringen.
Mandag 24. september 2018
KRISE: Theresa May møter stadig nye tilbakeslag, og mistilliten vokser hos velgerne. Likevel melder britiske aviser at hun vurderer nyvalg.
Mandag 24. september 2018
Arbeiderpartiet støtter Postens ønske om å halvere antall postdager. Men verken partiet eller kulturminister Trine Skei Grande (V) har noen klar løsning for avisene.
Mandag 24. september 2018
NED: Kommersielle velferdsbedrifter i NHO kaster ut konsulenter. Fra 2017 til 2018 sank konsulentandelen i psykisk helsevern fra 38 til 22 prosent, viser NHOs egne tall.
Mandag 24. september 2018
• Den svenske valgthrilleren ruller videre. I de to ukene som har gått siden det jevne valgresultatet 9.september ble klart, har alle de svenske partiene kjempet om å vinne gjennom med sin tolkning av hvem som egentlig ble valgets vinnere.
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk