Fredag 23. februar 2018
Drapsetterlyst brite varetektsfengslet i fire uker
En britisk statsborger som er mistenkt for drap på 37 år gammel nederlandsk mann i London i 2016, ble fredag varetektsfengslet i fire uker av Oslo tingrett.
Publisert: 23 Februar 17:42
En britisk statsborger som er mistenkt for drap på 37 år gammel nederlandsk mann i London i 2016, ble fredag varetektsfengslet i fire uker av Oslo tingrett.
Mannen i slutten av 20-årene ble pågrepet sent torsdag kveld i en leilighet på Torshov i Oslo. Han motsatte seg pågripelsen, men ingen ble skadd i opptrinnet.
Under fengslingsmøtet fredag ettermiddag la retten vekt på at mannen er mistenkt for drap og mente det var skjellig grunn til mistanke ut ifra opplysninger gitt fra britiske myndigheter i utleveringsdokumenter, skriver Dagbladet. De tok politiets begjæring om fire uker varetekt til følge.
Britisk politi mistenker ham for å ha drept den 37 år gamle nederlenderen ned et «stikkredskap» i bydelen Camden i London en gang i 2016, opplyser politiet til NTB. At han blir varetektsfengslet i fire uker i Norge, er rutinemessig i forbindelse med utleveringssaker.

Begjært utlevertNorsk politi tar ikke stilling til skyldspørsmålet, og ettersom han er begjært utlevert, overlates eventuelle avhør og annen etterforskning etter alt å dømme til britiske myndigheter.
Det er advokat Aase Sigmond som har fått i oppdrag å forsvare briten mens han oppholder seg i Norge, men det var advokat Stine Lundevall i BAX advokatfirma som representerte mannen i fengslingsmøtet fredag.
Hun sier han begjærte seg løslatt, men at han er samarbeidsvillig.
– Han har sagt han er villig til å samarbeide om tilbakeføring og at han er villig til å innlevere passet sitt. Han har også forklart at han har et sted å bo – og politiet er kjent med denne adressen, sier Lundvall, som ellers ikke vil kommentere saken, til Dagbladet.

DrapsmysteriumIfølge politiet var pågripelsen et resultat av god etterretningsinformasjon og internasjonalt samarbeid.
Mannen knyttes ifølge Dagbladet til drapet på den nederlandske tobarnsfaren Romeo Nkansah, som døde etter å ha blitt knivstukket én gang rett før klokken 4 om morgenen i Camden den 29. mai 2016. Rett før skal han ha snakket med noen kvinner – og deretter havnet i en krangel med noen menn som kjente dem – i nærheten av en Burger King-restaurant.
Til tross for at det var overvåkingskameraer og flere mennesker til stede, har ingen blitt dømt for det snart to år gamle drapet. Til sammen har seks personer blitt pågrepet i forbindelse med etterforskningen av saken, men alle har blitt løslatt, skiver Camden New Journal.
Mannen hadde ifølge Mørland oppholdt seg i Afrika i ett år før han reiste til Norge. Han var ikke etterlyst i England da han forlot landet, men ble senere identifisert og knyttet til hendelsen av britisk politi. I retten forklarte han ifølge Dagbladet at han har oppholdt seg i Norge i fire måneder. Norsk politi ble varslet om ham av britisk politi i januar.
Torsdag 22. mars 2018
SOSIALE MEDIER: De er skuffet over Frp, men hyller Sylvi Listhaug. Om lag 30.000 nordmenn er aktive på innvandringskritiske Facebook-grupper.
Torsdag 22. mars 2018
Mentor Medier står i en identitetskrise, sier Vårt Land- redaktør Åshild Mathisen om eieren hun er i krass konflikt med.
Torsdag 22. mars 2018
LIK OG DEL: Mark Zuckerberg truer demokratiet. ­Presset for regulering av Facebook øker etter Cambridge ­Analytica-skandalen.
Torsdag 22. mars 2018
• I debatten om Sylvi Listhaugs nå famøse Facebook-oppdatering, der det het at Ap setter terroristers rettigheter foran nasjonens sikkerhet, har terroraksjonen 22. juli 2011, som drepte 77 mennesker, kommet opp. Frp-folk, som for eksempel...
Onsdag 21. mars 2018
Petter Stordalen får tenning av bransjer med dype røtter. Det er dårlig nytt for alle som håper at hans opphold i bokbransjen blir kortvarig.
Onsdag 21. mars 2018
NY STAB: Kina advarer USA mot handelskrig og vil åpne økonomien.
Onsdag 21. mars 2018
SLÅR TILBAKE: – Hvis opposisjonen tror det skal bli lettere framover nå, tar de feil, sier Mazyar Keshvari. Han er en av flere Frp-topper som lover debatt om 22. juli.
Onsdag 21. mars 2018
• Avtroppende justisminister Sylvi Listhaug (Frp) hylles på brei front av støttegrupper på sosiale medier og på sin egen Facebook-side. Også den ekstreme høyresida i Norge lovpriser henne. I går la nazistiske Vigrid ut en hyllest av Listhaug...
Tirsdag 20. mars 2018
Sylvi Listhaugs tilhengere mobiliserte med blomster. Motstanderne svarer med å donere penger. Er kampanjene to sider av samme lik og del-retorikk?
Tirsdag 20. mars 2018
• De siste dagenes oppgjør i Stortinget om justisminister Sylvi Listhaug (Frp) har vært oppmuntrende for de kreftene i Norge som utallige ganger oppgitt har måttet konstatere at all kritikk mot henne har prellet av som vann på gåsa. Denne...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk