Onsdag 21. februar 2018
Leman brukte hodet og vant skicrossgull
Canadiske Brady Leman tok gullet i mennenes skicross i OL. Han vant over sine egne instinkter og holdt konkurrentene bak seg i finalen.
Publisert: 21 Februar 17:39
Canadiske Brady Leman tok gullet i mennenes skicross i OL. Han vant over sine egne instinkter og holdt konkurrentene bak seg i finalen.
Midt i den tøffe OL-løypa, der flere av deltakerne i onsdagens konkurranse falt så stygt at de havnet på sykehus, overtalte Leman seg selv til å gjøre noe han ellers aldri gjør: Å ta det med ro.
Han bremset ned og prioriterte kontroll framfor fart. Det betalte seg da han tok seg helskinnet gjennom det tøffeste partiet i løypa. I målhenget satte han opp farten og holdt sveitsiske Marc Bischofberger bak seg til mål.
De to andre finalistene, canadiske Kevin Drury og OAR-kjøreren Sergej Ridzik, falt begge tidlig i finalen. Ridzik var først oppe igjen og tok seg i mål til bronseplass.

VanskeligOgså for fire år siden kjørte Leman om OL-medalje, men da falt han i finalen og måtte se Frankrike vinne tredobbelt. At det ble gull i Pyeongchang henger sammen med at han lot hodet trumfe instinktet.
– Det er veldig vanskelig som skikjører. Du har lyst til å gi full gass gjennom hele banen, men det var en seksjon der det ville være dumt. Det var mange stygge fall der, sa Leman.
Han var ikke klar over at to av konkurrentene hadde falt.
– Jeg så en skygge bak meg og skjønte at noen var nær. I nederste del av løypa kjørte jeg som en gal, sa han.

Knall og fallDet ble som vanlig mye dramatikk og knall og fall underveis. Tittelforsvarer Jean-Frederic Chapuis forsvant allerede i kvartfinalen, og beste franskmann denne gang endte på 6.-plass.
Leman og Bischofberger var blant de mange som falt og slo seg under trening. Løypa ble endret noe før rennet for å gjøre den tryggere, men det hjalp lite.
Utslagsrundene ble forsinket av flere fall underveis. Verst gikk det ut over canadiske Chris Del Bosco, som i første utslagsrunde mistet kontroll i et hopp. Han falt tungt på siden og ble liggende urørlig mens førstehjelpere stormet til.
35-åringen greide å løfte en av armene før han ble fraktet til sykehus.
Terence Tchiknavorian fra Frankrike skadet beinet da han falt, mens østerrikske Christoph Wahrstötter hevnet i sikkerhetsnettet etter å ha kollidert med svenske Erik Mobärg.
(©NTB)
Tirsdag 19. juni 2018
BARNEROV: Barack Obama var USAs «deporter in chief». Men Donald Trump tar USAs behandling av asyl­søkere til et nytt nivå.
Tirsdag 19. juni 2018
NEKTER: Kommunalministeren vil la Troms overkjøre Finnmark. Tromspolitikere fra Rødt, SV og MDG sier blankt nei, og nekter å overstyre finnmarkingene.
Tirsdag 19. juni 2018
Opposisjonen på Stortinget er kritiske til at Lovdata tar 12.500 kroner for tilgang til alle høyesterettsdommer på nett. – Vi ber regjeringen utrede hva det vil koste å få tjenesten gratis, sier Jenny Klinge (Sp).
Tirsdag 19. juni 2018
• VG hadde et oppslag lørdag der avisa gjør en stor sak ut av at Aps Anniken Huitfeldt i et møte med amerikanske forsvarsfolk gjorde en morsomhet ut av at Nato-sjef Jens Stoltenberg kunne gjøre comeback som Ap-leder. Aps tidligere...
Mandag 18. juni 2018
HØRING: Faresignalene har vært mange det siste året. I dag må byrådsleder R­aymond Johansen (Ap) svare på hva han har tenkt å gjøre for å bekjempe ungdomskriminaliteten i Oslo.
Mandag 18. juni 2018
HÅP: Trass i at selvmordsbombere drepte 46 mennesker, var årets id-feiring den fredeligste for afghanerne på 17 år. Men ved midnatt avsluttet Taliban sin våpenhvile.
Mandag 18. juni 2018
Litteratur- og ­kulturdelen i engelskfaget skal reduseres. Professor Aud Solbjørg Skulstad frykter at tanken om engelsk som et dannelsesfag er i ferd med å forsvinne.
Mandag 18. juni 2018
• I forrige uke ble det klart at regjeringen åpner for å doble antallet amerikanske soldater som skal være utstasjonert på norsk jord de neste fem årene. En annen side av den stadig tettere tilknytningen til USA, er forventningene til at...
Lørdag 16. juni 2018
PÅ DØRA: Reklameguru Ingebrigt Steen Jensen og samboeren Trude Solheim er lei av at Arbeiderpartiet ikke skaper entusiasme, og fremmer ti saker som de håper kan gjenreise partiet.
Lørdag 16. juni 2018
• Andelen innbyggere med høyere utdanning har aldri vært høyere i Norge, skriver Kommunal Rapport basert på tall fra Statistisk sentralbyrå. 33,4 prosent av befolkningen over 16 år har nå minst treårig høyere utdanning fra universitet eller...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk