Onsdag 21. februar 2018
Leman brukte hodet og vant skicrossgull
Canadiske Brady Leman tok gullet i mennenes skicross i OL. Han vant over sine egne instinkter og holdt konkurrentene bak seg i finalen.
Publisert: 21 Februar 17:39
Canadiske Brady Leman tok gullet i mennenes skicross i OL. Han vant over sine egne instinkter og holdt konkurrentene bak seg i finalen.
Midt i den tøffe OL-løypa, der flere av deltakerne i onsdagens konkurranse falt så stygt at de havnet på sykehus, overtalte Leman seg selv til å gjøre noe han ellers aldri gjør: Å ta det med ro.
Han bremset ned og prioriterte kontroll framfor fart. Det betalte seg da han tok seg helskinnet gjennom det tøffeste partiet i løypa. I målhenget satte han opp farten og holdt sveitsiske Marc Bischofberger bak seg til mål.
De to andre finalistene, canadiske Kevin Drury og OAR-kjøreren Sergej Ridzik, falt begge tidlig i finalen. Ridzik var først oppe igjen og tok seg i mål til bronseplass.

VanskeligOgså for fire år siden kjørte Leman om OL-medalje, men da falt han i finalen og måtte se Frankrike vinne tredobbelt. At det ble gull i Pyeongchang henger sammen med at han lot hodet trumfe instinktet.
– Det er veldig vanskelig som skikjører. Du har lyst til å gi full gass gjennom hele banen, men det var en seksjon der det ville være dumt. Det var mange stygge fall der, sa Leman.
Han var ikke klar over at to av konkurrentene hadde falt.
– Jeg så en skygge bak meg og skjønte at noen var nær. I nederste del av løypa kjørte jeg som en gal, sa han.

Knall og fallDet ble som vanlig mye dramatikk og knall og fall underveis. Tittelforsvarer Jean-Frederic Chapuis forsvant allerede i kvartfinalen, og beste franskmann denne gang endte på 6.-plass.
Leman og Bischofberger var blant de mange som falt og slo seg under trening. Løypa ble endret noe før rennet for å gjøre den tryggere, men det hjalp lite.
Utslagsrundene ble forsinket av flere fall underveis. Verst gikk det ut over canadiske Chris Del Bosco, som i første utslagsrunde mistet kontroll i et hopp. Han falt tungt på siden og ble liggende urørlig mens førstehjelpere stormet til.
35-åringen greide å løfte en av armene før han ble fraktet til sykehus.
Terence Tchiknavorian fra Frankrike skadet beinet da han falt, mens østerrikske Christoph Wahrstötter hevnet i sikkerhetsnettet etter å ha kollidert med svenske Erik Mobärg.
(©NTB)
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.
Lørdag 22. september 2018
• Torsdag kveld var det bydd til fest i Folkets Hus i industribygda Sauda i Rogaland. Det tradisjonsrike huset, som salige Frank Aarebrot døypte «arbeiderbevegelsens stavkirke», har vorte pussa opp av...
Lørdag 22. september 2018
DRAGKAMP: Om kort tid blir det klart om nominasjonen av Brett Kavanaugh til USAs høyesterett overlever metoo-anklager og høylytte protester.
Lørdag 22. september 2018
Status: Helene Uri leverer eit bittertglitrande forsvar for kvifor vi treng å avpaternalisere språket.
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk, som...
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk