Onsdag 21. februar 2018
Leman brukte hodet og vant skicrossgull
Canadiske Brady Leman tok gullet i mennenes skicross i OL. Han vant over sine egne instinkter og holdt konkurrentene bak seg i finalen.
Publisert: 21 Februar 17:39
Canadiske Brady Leman tok gullet i mennenes skicross i OL. Han vant over sine egne instinkter og holdt konkurrentene bak seg i finalen.
Midt i den tøffe OL-løypa, der flere av deltakerne i onsdagens konkurranse falt så stygt at de havnet på sykehus, overtalte Leman seg selv til å gjøre noe han ellers aldri gjør: Å ta det med ro.
Han bremset ned og prioriterte kontroll framfor fart. Det betalte seg da han tok seg helskinnet gjennom det tøffeste partiet i løypa. I målhenget satte han opp farten og holdt sveitsiske Marc Bischofberger bak seg til mål.
De to andre finalistene, canadiske Kevin Drury og OAR-kjøreren Sergej Ridzik, falt begge tidlig i finalen. Ridzik var først oppe igjen og tok seg i mål til bronseplass.

VanskeligOgså for fire år siden kjørte Leman om OL-medalje, men da falt han i finalen og måtte se Frankrike vinne tredobbelt. At det ble gull i Pyeongchang henger sammen med at han lot hodet trumfe instinktet.
– Det er veldig vanskelig som skikjører. Du har lyst til å gi full gass gjennom hele banen, men det var en seksjon der det ville være dumt. Det var mange stygge fall der, sa Leman.
Han var ikke klar over at to av konkurrentene hadde falt.
– Jeg så en skygge bak meg og skjønte at noen var nær. I nederste del av løypa kjørte jeg som en gal, sa han.

Knall og fallDet ble som vanlig mye dramatikk og knall og fall underveis. Tittelforsvarer Jean-Frederic Chapuis forsvant allerede i kvartfinalen, og beste franskmann denne gang endte på 6.-plass.
Leman og Bischofberger var blant de mange som falt og slo seg under trening. Løypa ble endret noe før rennet for å gjøre den tryggere, men det hjalp lite.
Utslagsrundene ble forsinket av flere fall underveis. Verst gikk det ut over canadiske Chris Del Bosco, som i første utslagsrunde mistet kontroll i et hopp. Han falt tungt på siden og ble liggende urørlig mens førstehjelpere stormet til.
35-åringen greide å løfte en av armene før han ble fraktet til sykehus.
Terence Tchiknavorian fra Frankrike skadet beinet da han falt, mens østerrikske Christoph Wahrstötter hevnet i sikkerhetsnettet etter å ha kollidert med svenske Erik Mobärg.
(©NTB)
Fredag 23. mars 2018
Det må være mulig å samarbeide i Mentor Medier selv om avisene er ulike, sier Dagsavisen-redaktør Eirik Hoff Lysholm.
Fredag 23. mars 2018
DRAMA: Nicolas Sarkozy er siktet for å ha brukt penger fra Gaddafi-regimet til å vinne presidentvalget i 2007. En potensiell skandale av internasjonal størrelse rulles nå opp i Frankrike.
Fredag 23. mars 2018
TRUET: Mange overlevende etter 22. juli har blitt eller føler seg truet etter de siste ukenes debatt. – Ingen av dem har dratt 22. juli-kortet, sier Tonje Brenna.
Fredag 23. mars 2018
• EU-parlamentet og det britiske parlamentet vil ha svar fra Facebook-sjef Mark Zuckerberg på hvordan informasjon om millioner av brukere har havnet på avveie. The New York Times og The Observer har avdekket at kommunikasjonsbyrået Cambridge...
Torsdag 22. mars 2018
SOSIALE MEDIER: De er skuffet over Frp, men hyller Sylvi Listhaug. Om lag 30.000 nordmenn er aktive på innvandringskritiske Facebook-grupper.
Torsdag 22. mars 2018
Mentor Medier står i en identitetskrise, sier Vårt Land- redaktør Åshild Mathisen om eieren hun er i krass konflikt med.
Torsdag 22. mars 2018
LIK OG DEL: Mark Zuckerberg truer demokratiet. ­Presset for regulering av Facebook øker etter Cambridge ­Analytica-skandalen.
Torsdag 22. mars 2018
• I debatten om Sylvi Listhaugs nå famøse Facebook-oppdatering, der det het at Ap setter terroristers rettigheter foran nasjonens sikkerhet, har terroraksjonen 22. juli 2011, som drepte 77 mennesker, kommet opp. Frp-folk, som for eksempel...
Onsdag 21. mars 2018
Petter Stordalen får tenning av bransjer med dype røtter. Det er dårlig nytt for alle som håper at hans opphold i bokbransjen blir kortvarig.
Onsdag 21. mars 2018
NY STAB: Kina advarer USA mot handelskrig og vil åpne økonomien.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk