Onsdag 21. februar 2018
Sportssjef Ryste: – Vi vant sølv ganger ti
Alpinistenes sportssjef Claus Ryste var klar på at Ragnhild Mowinckels utforsølv i OL smakte som gull.
Publisert: 21 Februar 05:25
Alpinistenes sportssjef Claus Ryste var klar på at Ragnhild Mowinckels utforsølv i OL smakte som gull.
Mowinckel hadde ingen pallplasser i utfor i verdenscupen før onsdagens renn, men suste ned utforløypa til nest beste tid. Kun ni hundredeler skilte opp til den olympiske mesteren Sofia Goggia fra Italia.
– Fantastisk levert av Ragnhild. Hun hadde en bra plan og har bygget seg opp gjennom gjennomkjøringene. Det har skapt trygghet, og så klarer hun å gjennomføre det. Det er stort, sa sportssjef Ryste til NTB etter bragden.
– Vi vant et sølv ganger ti i dag. Dette er nesten mer enn gull for oss, sa han videre.
– Er du litt overrasket?
– Folk er kanskje litt overrasket, men de bør ikke være så veldig. I tillegg er Ragnhild litt i flytsonen nå, så dette er ingen bombe. Men hun har jo ikke vært på pallen i utfor, så det å levere i OL, er helt ekstraordinært, sa sportssjefen.

Har kvaliteteneMowinckel tok sølv i storslalåm tidligere i OL.
Ryste sier Molde-jenta har jobbet hardt over tid for å bli en bedre utforkjører.
– Ni hundredeler bak vinneren og langt foran de andre er ingen tilfeldighet, sa han – og utdypet:
– Hun har kvalitetene inne, men for å vinne utfor kreves det mange års erfaring. Og spesielt i en sånn utfor som dette, der rom for småfeil ikke er til stede. Andre steder kan du ha litt rufs, men likevel kjøre fort.

Flere medaljemuligheterMowinckels utforsølv var den sjette norske alpinmedaljen i Pyeongchang.
– To sølv på kvinnesiden er kjempebra. Vi hadde håp om å kjempe om én, nå har vi to. Det er fantastisk levert. I tillegg har vi øvelser igjen, sa han.
– Vi er samtidig ikke grådige og er veldig fornøyd med det vi har fått, avsluttet sportssjefen.
Torsdag kjører Mowinckel kombinasjonen i Pyeongchang. Der kan det bli ny medalje.
(©NTB)
Fredag 23. mars 2018
Det må være mulig å samarbeide i Mentor Medier selv om avisene er ulike, sier Dagsavisen-redaktør Eirik Hoff Lysholm.
Fredag 23. mars 2018
DRAMA: Nicolas Sarkozy er siktet for å ha brukt penger fra Gaddafi-regimet til å vinne presidentvalget i 2007. En potensiell skandale av internasjonal størrelse rulles nå opp i Frankrike.
Fredag 23. mars 2018
TRUET: Mange overlevende etter 22. juli har blitt eller føler seg truet etter de siste ukenes debatt. – Ingen av dem har dratt 22. juli-kortet, sier Tonje Brenna.
Fredag 23. mars 2018
• EU-parlamentet og det britiske parlamentet vil ha svar fra Facebook-sjef Mark Zuckerberg på hvordan informasjon om millioner av brukere har havnet på avveie. The New York Times og The Observer har avdekket at kommunikasjonsbyrået Cambridge...
Torsdag 22. mars 2018
SOSIALE MEDIER: De er skuffet over Frp, men hyller Sylvi Listhaug. Om lag 30.000 nordmenn er aktive på innvandringskritiske Facebook-grupper.
Torsdag 22. mars 2018
Mentor Medier står i en identitetskrise, sier Vårt Land- redaktør Åshild Mathisen om eieren hun er i krass konflikt med.
Torsdag 22. mars 2018
LIK OG DEL: Mark Zuckerberg truer demokratiet. ­Presset for regulering av Facebook øker etter Cambridge ­Analytica-skandalen.
Torsdag 22. mars 2018
• I debatten om Sylvi Listhaugs nå famøse Facebook-oppdatering, der det het at Ap setter terroristers rettigheter foran nasjonens sikkerhet, har terroraksjonen 22. juli 2011, som drepte 77 mennesker, kommet opp. Frp-folk, som for eksempel...
Onsdag 21. mars 2018
Petter Stordalen får tenning av bransjer med dype røtter. Det er dårlig nytt for alle som håper at hans opphold i bokbransjen blir kortvarig.
Onsdag 21. mars 2018
NY STAB: Kina advarer USA mot handelskrig og vil åpne økonomien.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk