Onsdag 21. februar 2018
Sportssjef Ryste: – Vi vant sølv ganger ti
Alpinistenes sportssjef Claus Ryste var klar på at Ragnhild Mowinckels utforsølv i OL smakte som gull.
Publisert: 21 Februar 05:25
Alpinistenes sportssjef Claus Ryste var klar på at Ragnhild Mowinckels utforsølv i OL smakte som gull.
Mowinckel hadde ingen pallplasser i utfor i verdenscupen før onsdagens renn, men suste ned utforløypa til nest beste tid. Kun ni hundredeler skilte opp til den olympiske mesteren Sofia Goggia fra Italia.
– Fantastisk levert av Ragnhild. Hun hadde en bra plan og har bygget seg opp gjennom gjennomkjøringene. Det har skapt trygghet, og så klarer hun å gjennomføre det. Det er stort, sa sportssjef Ryste til NTB etter bragden.
– Vi vant et sølv ganger ti i dag. Dette er nesten mer enn gull for oss, sa han videre.
– Er du litt overrasket?
– Folk er kanskje litt overrasket, men de bør ikke være så veldig. I tillegg er Ragnhild litt i flytsonen nå, så dette er ingen bombe. Men hun har jo ikke vært på pallen i utfor, så det å levere i OL, er helt ekstraordinært, sa sportssjefen.

Har kvaliteteneMowinckel tok sølv i storslalåm tidligere i OL.
Ryste sier Molde-jenta har jobbet hardt over tid for å bli en bedre utforkjører.
– Ni hundredeler bak vinneren og langt foran de andre er ingen tilfeldighet, sa han – og utdypet:
– Hun har kvalitetene inne, men for å vinne utfor kreves det mange års erfaring. Og spesielt i en sånn utfor som dette, der rom for småfeil ikke er til stede. Andre steder kan du ha litt rufs, men likevel kjøre fort.

Flere medaljemuligheterMowinckels utforsølv var den sjette norske alpinmedaljen i Pyeongchang.
– To sølv på kvinnesiden er kjempebra. Vi hadde håp om å kjempe om én, nå har vi to. Det er fantastisk levert. I tillegg har vi øvelser igjen, sa han.
– Vi er samtidig ikke grådige og er veldig fornøyd med det vi har fått, avsluttet sportssjefen.
Torsdag kjører Mowinckel kombinasjonen i Pyeongchang. Der kan det bli ny medalje.
(©NTB)
Tirsdag 19. juni 2018
BARNEROV: Barack Obama var USAs «deporter in chief». Men Donald Trump tar USAs behandling av asyl­søkere til et nytt nivå.
Tirsdag 19. juni 2018
NEKTER: Kommunalministeren vil la Troms overkjøre Finnmark. Tromspolitikere fra Rødt, SV og MDG sier blankt nei, og nekter å overstyre finnmarkingene.
Tirsdag 19. juni 2018
Opposisjonen på Stortinget er kritiske til at Lovdata tar 12.500 kroner for tilgang til alle høyesterettsdommer på nett. – Vi ber regjeringen utrede hva det vil koste å få tjenesten gratis, sier Jenny Klinge (Sp).
Tirsdag 19. juni 2018
• VG hadde et oppslag lørdag der avisa gjør en stor sak ut av at Aps Anniken Huitfeldt i et møte med amerikanske forsvarsfolk gjorde en morsomhet ut av at Nato-sjef Jens Stoltenberg kunne gjøre comeback som Ap-leder. Aps tidligere...
Mandag 18. juni 2018
HØRING: Faresignalene har vært mange det siste året. I dag må byrådsleder R­aymond Johansen (Ap) svare på hva han har tenkt å gjøre for å bekjempe ungdomskriminaliteten i Oslo.
Mandag 18. juni 2018
HÅP: Trass i at selvmordsbombere drepte 46 mennesker, var årets id-feiring den fredeligste for afghanerne på 17 år. Men ved midnatt avsluttet Taliban sin våpenhvile.
Mandag 18. juni 2018
Litteratur- og ­kulturdelen i engelskfaget skal reduseres. Professor Aud Solbjørg Skulstad frykter at tanken om engelsk som et dannelsesfag er i ferd med å forsvinne.
Mandag 18. juni 2018
• I forrige uke ble det klart at regjeringen åpner for å doble antallet amerikanske soldater som skal være utstasjonert på norsk jord de neste fem årene. En annen side av den stadig tettere tilknytningen til USA, er forventningene til at...
Lørdag 16. juni 2018
PÅ DØRA: Reklameguru Ingebrigt Steen Jensen og samboeren Trude Solheim er lei av at Arbeiderpartiet ikke skaper entusiasme, og fremmer ti saker som de håper kan gjenreise partiet.
Lørdag 16. juni 2018
• Andelen innbyggere med høyere utdanning har aldri vært høyere i Norge, skriver Kommunal Rapport basert på tall fra Statistisk sentralbyrå. 33,4 prosent av befolkningen over 16 år har nå minst treårig høyere utdanning fra universitet eller...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk