Onsdag 21. februar 2018
Sportssjef Ryste: – Vi vant sølv ganger ti
Alpinistenes sportssjef Claus Ryste var klar på at Ragnhild Mowinckels utforsølv i OL smakte som gull.
Publisert: 21 Februar 05:25
Alpinistenes sportssjef Claus Ryste var klar på at Ragnhild Mowinckels utforsølv i OL smakte som gull.
Mowinckel hadde ingen pallplasser i utfor i verdenscupen før onsdagens renn, men suste ned utforløypa til nest beste tid. Kun ni hundredeler skilte opp til den olympiske mesteren Sofia Goggia fra Italia.
– Fantastisk levert av Ragnhild. Hun hadde en bra plan og har bygget seg opp gjennom gjennomkjøringene. Det har skapt trygghet, og så klarer hun å gjennomføre det. Det er stort, sa sportssjef Ryste til NTB etter bragden.
– Vi vant et sølv ganger ti i dag. Dette er nesten mer enn gull for oss, sa han videre.
– Er du litt overrasket?
– Folk er kanskje litt overrasket, men de bør ikke være så veldig. I tillegg er Ragnhild litt i flytsonen nå, så dette er ingen bombe. Men hun har jo ikke vært på pallen i utfor, så det å levere i OL, er helt ekstraordinært, sa sportssjefen.

Har kvaliteteneMowinckel tok sølv i storslalåm tidligere i OL.
Ryste sier Molde-jenta har jobbet hardt over tid for å bli en bedre utforkjører.
– Ni hundredeler bak vinneren og langt foran de andre er ingen tilfeldighet, sa han – og utdypet:
– Hun har kvalitetene inne, men for å vinne utfor kreves det mange års erfaring. Og spesielt i en sånn utfor som dette, der rom for småfeil ikke er til stede. Andre steder kan du ha litt rufs, men likevel kjøre fort.

Flere medaljemuligheterMowinckels utforsølv var den sjette norske alpinmedaljen i Pyeongchang.
– To sølv på kvinnesiden er kjempebra. Vi hadde håp om å kjempe om én, nå har vi to. Det er fantastisk levert. I tillegg har vi øvelser igjen, sa han.
– Vi er samtidig ikke grådige og er veldig fornøyd med det vi har fått, avsluttet sportssjefen.
Torsdag kjører Mowinckel kombinasjonen i Pyeongchang. Der kan det bli ny medalje.
(©NTB)
Torsdag 18. oktober 2018
KronikkFor to år siden var jeg i Irak i forbindelse med innspilling av dokumentarfilmen «The Future of Iraq». Jeg intervjuet barn om deres erfaringer og syn på krig. Målet med...
Torsdag 18. oktober 2018
ADVARER: Trusselen om et «uskikkelig» Frp i opposisjon kan ikke bety at Frp skal sitte i regjering til evig tid, sier Knut Arild Hareide. Samtidig advarer han Erna Solberg mot å legge seg opp i KrFs veivalg.
Torsdag 18. oktober 2018
OLJE: Om to uker planlegger USA å stanse all olje­eksport fra Iran. Planen er avhengig av støtte fra Saudi-Arabia. Det kan nå bli vanskelig.
Torsdag 18. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde heller kjøpt Marianne Heskes «Gjerdeløa» enn russisk konseptkunst, mener kunstner og kunstkritiker.
Torsdag 18. oktober 2018
• Det er underlige tider i norsk politikk. De siste dagene har flere politikere på borgerlig side skrudd opp retorikken i et forsøk på å beholde Kristelig Folkeparti som støtteparti for regjeringen. Tirsdag advarte statsminister Erna Solberg...
Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.
Onsdag 17. oktober 2018
LÅST: Theresa May hevder å se «reell framgang», men trues med en avtaleløs brexit. Flere briter foretrekker imidlertid en «no deal»-løsning foran andre alternativer.
Onsdag 17. oktober 2018
To småforlag føler seg ført bak lyset av Kulturrådets innkjøpsordning. – Det føles som om de har rappa bøkene våre, sier forlegger Andreas Høy Knudsen.
Onsdag 17. oktober 2018
• VGs sak «Tre brødre på Tolga» avdekket grove overtramp fra kommune og helsevesen mot de tre brødrene Lars Peder, Arvid og Magnus Holøyen. De tre fikk alle diagnosen psykisk utviklingshemmet, uten at de fikk vite om det og uten utredning.
Tirsdag 16. oktober 2018
UT: 260 par har blitt nektet opphold i Norge siden 2017 på grunn av regler mot tvangsekteskap. Også frivillige ekteskap rammes, innrømmer Utlendingsnemnda.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk