Tirsdag 20. februar 2018
Riiber etter ny fjerdeplass: – Jeg har det litt jævlig
Jarl Magnus Riiber ble knust av tre tyskere på oppløpet og måtte nøye seg med nok en sur fjerdeplass i OL tirsdag.
Publisert: 20 Februar 14:46
Jarl Magnus Riiber ble knust av tre tyskere på oppløpet og måtte nøye seg med nok en sur fjerdeplass i OL tirsdag.
Tyskerne var utilnærmelige da medaljene skulle deles ut i storbakken. Johannes Rydzek spurtet inn til gullet foran Fabian Riessle og Eric Frenzel og sørget for heltysk pall.
Riiber lå på annenplass etter hoppdelen og gikk lenge i tet sammen med japanske Akito Watabe, men var ventet å få det tøft mot de tyske forfølgerne.
Riiber gikk et imponerende langrenn og var med den tyske trioen helt inn på oppløpet. Der var han imidlertid sjanseløs, og han måtte notere nok en sur fjerdeplass.
– Jeg har det litt jævlig akkurat nå. Jeg følte meg sterk ut på tredjerunden. Så ble det litt luregåing. Det ble vanskelig opp den siste bakken, men det er svingene inn på stadion som gjorde meg stokk stiv, sa en skuffet Riiber til Eurosport etter løpet.
Riiber og Watabe holdt lenge unna for et tysk tog som kom bak. Riessle, Rydzek og Frenzel jaktet sammen med østerrikske Wilhelm Denifl på Watabe og Riiber.
Med rundt fire kilometer igjen maktet de å hente inn Riiber, og til slutt fikk også finske Eero Hirvonen kontakt med teten.
Riiber virket imidlertid pigg og var med da den tyske trioen virkelig satte fart mot slutten. Unggutten var med helt inn på oppløpet, men de tre tyskerne spurtslo nordmannen.
Fjerdeposisjonen over bakketoppen gjorde det vanskelig å innhente de tre tyskerne.
– Hadde jeg kastet meg inn over bakketoppen, kunne jeg kanskje latt én skli forbi meg og sperre resten, men det går så fort, sa Riiber om avslutningen på løpet.

Watabe i tetJapanske Akito Watabe gikk først ut i sporet etter et hopp på 134 meter i storbakken. Han gikk ut sekundet før Riiber. Tyskerne Wilhelm Denifl og Eric Frenzel fulgte 16 og 24 sekunder bak.
– Jeg har rett og slett slitt i storbakken her, så det å klare være litt mer i nærheten når rennet går, må jeg si meg fornøyd med. Jeg skulle så absolutt vært ti meter lenger ned i bakken og satt en nydelig nedslag, men det ble ikke sånn i dag, sa Riiber etter hoppet.
20-åringen var ventet å få det tøft i medaljekampen ettersom både Denifl og Frenzel gikk ut like bak. Ikke lenge etter kom også Johannes Rydzek og Fabian Riessle jagende, men Riiber bet bra fra seg i sporet.
Dessverre holdt det ikke helt inn til medalje.

Vil ligge i ryggFør langrennsdelen så Riiber for seg å holde seg bak Watabe og få en billig reise så lenge som mulig.
– Jeg har ryggen til Akito (Watabe). Det er den beste ryggen å ha i verdenscupsirkuset. Tyskerne må absolutt jobbe hardt, for Akito vil ikke slippe dem inn billig. Jeg ser for meg å ligge i rygg der og spare krefter til det går mot slutten, sa han.
Både Jørgen Graabak (nummer 18), Jan Schmid (22) og Espen Andersen (25) fikk sin konkurranse ødelagt etter svake hopp. De tre fikk ingen hjelp av forholdene i bakken, men ingen av de tre gjorde optimale hopp.
Til slutt endte de på henholdsvis 10.-, 11.- og 22.-plass

Tøft for motivasjonenGraabak gikk ut 1.52 minutter bak, mens Schmid og Andersen ikke fikk starte langrennet før 2.04 og 2.13 etter Watabe.
– Jeg gjorde noen småfeil, og det ble jeg knallhardt straffet for. Jeg gidder ikke å snakke mer om forholdene. Det er jeg ferdig med, sa tittelforsvarer Graabak etter sitt skuffende hopp.
Tidligere i mesterskapet var trønderen hard i kritikken av Pyeongchang som OL-vert. Graabak innrømmer at det er vanskelig å lade opp til et langrenn der han allerede er sjanseløs på en topplassering.
– Det er selvfølgelig tøft å motivere seg. Det er altfor langt bak, og det er ikke en teoretisk mulighet for medalje en gang, sa han etter hoppdelen.
(©NTB)
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.
Torsdag 20. september 2018
• I en kortleder mandag gjengir Dagens Næringsliv et regnestykke Finansdepartementet har gjort på vegne av Høyre-politiker Heidi Nordby Lunde om hvor mye penger Norge ville spart med sykefravær på svensk nivå. Svaret er ti milliarder. «Helt...
Torsdag 20. september 2018
Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) mener medie­bransjen må forstå at staten ikke kan betale hundrevis av millioner kroner for å få delt ut aviser over hele landet.
Torsdag 20. september 2018
«TAUTREKKING»: Libya-utvalgets rapport kaster nytt lys over forhandlingene innad i regjeringen da de rødgrønne i juni 2011 forlenget bombingen av Libya med fem uker.
Onsdag 19. september 2018
Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) vil opprette en egen pressestøtteordning for Oslo-aviser. – Vi ønsker en bredere offentlighet av hensyn til lokal­demokratiet, sier hun.
Onsdag 19. september 2018
• Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan ble mandag enige om å opprette en demilitarisert sone på 15 til 25 kilometer mellom syriske styrker og Idlib-provinsen i det nordvestlige Syria. Regjerings­styrkene har nå gjenerobret to tredeler av...
Onsdag 19. september 2018
I KLISTERET: Nicolas Sarkozys stabssjef er tiltalt for korrupsjon. Muammar al-Gaddafis sønn skriver om en koffert full av penger. Etterforskningen av Frankrikes ekspresident tiltar.
Onsdag 19. september 2018
SNUDDE: Etter «nærmere dialog med departementet» stokket forsvarssjefen om på innstillingen til ny sjef i Heimevernet. Dermed rykket Eirik Kristoffersen opp fra bunnen til toppen av lista.
Tirsdag 18. september 2018
• Mer enn hvert fjerde barn i Norge, 27 prosent, er ikke med på organiserte fritidsaktiviteter. Det er en økning på 7 prosentpoeng på fem år, viser en undersøkelse Ipsos har gjennomført på vegne av DNB, gjengitt i blant annet Vårt Land i...
Tirsdag 18. september 2018
MISSILER: Den russiske militære opptrappingen på Kolahalvøya er nå synlig på Googles satellitt-bilder.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk