Tirsdag 20. februar 2018
Riiber etter ny fjerdeplass: – Jeg har det litt jævlig
Jarl Magnus Riiber ble knust av tre tyskere på oppløpet og måtte nøye seg med nok en sur fjerdeplass i OL tirsdag.
Publisert: 20 Februar 14:46
Jarl Magnus Riiber ble knust av tre tyskere på oppløpet og måtte nøye seg med nok en sur fjerdeplass i OL tirsdag.
Tyskerne var utilnærmelige da medaljene skulle deles ut i storbakken. Johannes Rydzek spurtet inn til gullet foran Fabian Riessle og Eric Frenzel og sørget for heltysk pall.
Riiber lå på annenplass etter hoppdelen og gikk lenge i tet sammen med japanske Akito Watabe, men var ventet å få det tøft mot de tyske forfølgerne.
Riiber gikk et imponerende langrenn og var med den tyske trioen helt inn på oppløpet. Der var han imidlertid sjanseløs, og han måtte notere nok en sur fjerdeplass.
– Jeg har det litt jævlig akkurat nå. Jeg følte meg sterk ut på tredjerunden. Så ble det litt luregåing. Det ble vanskelig opp den siste bakken, men det er svingene inn på stadion som gjorde meg stokk stiv, sa en skuffet Riiber til Eurosport etter løpet.
Riiber og Watabe holdt lenge unna for et tysk tog som kom bak. Riessle, Rydzek og Frenzel jaktet sammen med østerrikske Wilhelm Denifl på Watabe og Riiber.
Med rundt fire kilometer igjen maktet de å hente inn Riiber, og til slutt fikk også finske Eero Hirvonen kontakt med teten.
Riiber virket imidlertid pigg og var med da den tyske trioen virkelig satte fart mot slutten. Unggutten var med helt inn på oppløpet, men de tre tyskerne spurtslo nordmannen.
Fjerdeposisjonen over bakketoppen gjorde det vanskelig å innhente de tre tyskerne.
– Hadde jeg kastet meg inn over bakketoppen, kunne jeg kanskje latt én skli forbi meg og sperre resten, men det går så fort, sa Riiber om avslutningen på løpet.

Watabe i tetJapanske Akito Watabe gikk først ut i sporet etter et hopp på 134 meter i storbakken. Han gikk ut sekundet før Riiber. Tyskerne Wilhelm Denifl og Eric Frenzel fulgte 16 og 24 sekunder bak.
– Jeg har rett og slett slitt i storbakken her, så det å klare være litt mer i nærheten når rennet går, må jeg si meg fornøyd med. Jeg skulle så absolutt vært ti meter lenger ned i bakken og satt en nydelig nedslag, men det ble ikke sånn i dag, sa Riiber etter hoppet.
20-åringen var ventet å få det tøft i medaljekampen ettersom både Denifl og Frenzel gikk ut like bak. Ikke lenge etter kom også Johannes Rydzek og Fabian Riessle jagende, men Riiber bet bra fra seg i sporet.
Dessverre holdt det ikke helt inn til medalje.

Vil ligge i ryggFør langrennsdelen så Riiber for seg å holde seg bak Watabe og få en billig reise så lenge som mulig.
– Jeg har ryggen til Akito (Watabe). Det er den beste ryggen å ha i verdenscupsirkuset. Tyskerne må absolutt jobbe hardt, for Akito vil ikke slippe dem inn billig. Jeg ser for meg å ligge i rygg der og spare krefter til det går mot slutten, sa han.
Både Jørgen Graabak (nummer 18), Jan Schmid (22) og Espen Andersen (25) fikk sin konkurranse ødelagt etter svake hopp. De tre fikk ingen hjelp av forholdene i bakken, men ingen av de tre gjorde optimale hopp.
Til slutt endte de på henholdsvis 10.-, 11.- og 22.-plass

Tøft for motivasjonenGraabak gikk ut 1.52 minutter bak, mens Schmid og Andersen ikke fikk starte langrennet før 2.04 og 2.13 etter Watabe.
– Jeg gjorde noen småfeil, og det ble jeg knallhardt straffet for. Jeg gidder ikke å snakke mer om forholdene. Det er jeg ferdig med, sa tittelforsvarer Graabak etter sitt skuffende hopp.
Tidligere i mesterskapet var trønderen hard i kritikken av Pyeongchang som OL-vert. Graabak innrømmer at det er vanskelig å lade opp til et langrenn der han allerede er sjanseløs på en topplassering.
– Det er selvfølgelig tøft å motivere seg. Det er altfor langt bak, og det er ikke en teoretisk mulighet for medalje en gang, sa han etter hoppdelen.
(©NTB)
Fredag 23. mars 2018
Det må være mulig å samarbeide i Mentor Medier selv om avisene er ulike, sier Dagsavisen-redaktør Eirik Hoff Lysholm.
Fredag 23. mars 2018
DRAMA: Nicolas Sarkozy er siktet for å ha brukt penger fra Gaddafi-regimet til å vinne presidentvalget i 2007. En potensiell skandale av internasjonal størrelse rulles nå opp i Frankrike.
Fredag 23. mars 2018
TRUET: Mange overlevende etter 22. juli har blitt eller føler seg truet etter de siste ukenes debatt. – Ingen av dem har dratt 22. juli-kortet, sier Tonje Brenna.
Fredag 23. mars 2018
• EU-parlamentet og det britiske parlamentet vil ha svar fra Facebook-sjef Mark Zuckerberg på hvordan informasjon om millioner av brukere har havnet på avveie. The New York Times og The Observer har avdekket at kommunikasjonsbyrået Cambridge...
Torsdag 22. mars 2018
SOSIALE MEDIER: De er skuffet over Frp, men hyller Sylvi Listhaug. Om lag 30.000 nordmenn er aktive på innvandringskritiske Facebook-grupper.
Torsdag 22. mars 2018
Mentor Medier står i en identitetskrise, sier Vårt Land- redaktør Åshild Mathisen om eieren hun er i krass konflikt med.
Torsdag 22. mars 2018
LIK OG DEL: Mark Zuckerberg truer demokratiet. ­Presset for regulering av Facebook øker etter Cambridge ­Analytica-skandalen.
Torsdag 22. mars 2018
• I debatten om Sylvi Listhaugs nå famøse Facebook-oppdatering, der det het at Ap setter terroristers rettigheter foran nasjonens sikkerhet, har terroraksjonen 22. juli 2011, som drepte 77 mennesker, kommet opp. Frp-folk, som for eksempel...
Onsdag 21. mars 2018
Petter Stordalen får tenning av bransjer med dype røtter. Det er dårlig nytt for alle som håper at hans opphold i bokbransjen blir kortvarig.
Onsdag 21. mars 2018
NY STAB: Kina advarer USA mot handelskrig og vil åpne økonomien.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk