Mandag 19. februar 2018
Dårlig vær hindrer letemannskaper etter flystyrt i Iran
Tåke og kraftig vind skaper problemer for letemannskapene i Iran etter flystyrten i Zargos-fjellene.
Publisert: 19 Februar 12:54
Tåke og kraftig vind skaper problemer for letemannskapene i Iran etter flystyrten i Zargos-fjellene.
Dårlig vær har gjort søket vanskelig, og det kom mandag motstridende opplysninger om operasjonen.
De sivile luftfartsmyndighetene kunne ikke bekrefte meldinger om at flyet var funnet, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Men både fjernsynsstasjonen Press TV, nyhetsbyrået ISNA og lokale provinsmyndigheter opplyste at vraket var lokalisert.
Flere helikoptre måtte på morgenen avbryte letingen i fjellområdet på grunn av tåke og kraftig vind.
– Mannskaper leter til fots, og så langt har de ikke funnet noe, sa en representant for Røde Halvmåne til ISNA.
Flyet styrtet søndag, trolig i nærheten av fjellet Dena, som er rundt 4.400 meter høyt. Det tomotors propellflyet av typen ATR-72 tilhørte Aseman Airlines og hadde vært i trafikk i 25 år.
Flyet var på vei fra Teheran til byen Yasuj, som ligger om lag 50 mil sør for hovedstaden.
Det skulle i utgangspunktet ha vært 60 passasjerer og seks besetningsmedlemmer om bord, men søndag meldte det statlige nyhetsbyrået IRNA at én person ikke rakk flyet, og at det var 65 personer på flyet.
(©NTB)
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.
Torsdag 20. september 2018
• I en kortleder mandag gjengir Dagens Næringsliv et regnestykke Finansdepartementet har gjort på vegne av Høyre-politiker Heidi Nordby Lunde om hvor mye penger Norge ville spart med sykefravær på svensk nivå. Svaret er ti milliarder. «Helt...
Torsdag 20. september 2018
Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) mener medie­bransjen må forstå at staten ikke kan betale hundrevis av millioner kroner for å få delt ut aviser over hele landet.
Torsdag 20. september 2018
«TAUTREKKING»: Libya-utvalgets rapport kaster nytt lys over forhandlingene innad i regjeringen da de rødgrønne i juni 2011 forlenget bombingen av Libya med fem uker.
Onsdag 19. september 2018
Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) vil opprette en egen pressestøtteordning for Oslo-aviser. – Vi ønsker en bredere offentlighet av hensyn til lokal­demokratiet, sier hun.
Onsdag 19. september 2018
• Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan ble mandag enige om å opprette en demilitarisert sone på 15 til 25 kilometer mellom syriske styrker og Idlib-provinsen i det nordvestlige Syria. Regjerings­styrkene har nå gjenerobret to tredeler av...
Onsdag 19. september 2018
I KLISTERET: Nicolas Sarkozys stabssjef er tiltalt for korrupsjon. Muammar al-Gaddafis sønn skriver om en koffert full av penger. Etterforskningen av Frankrikes ekspresident tiltar.
Onsdag 19. september 2018
SNUDDE: Etter «nærmere dialog med departementet» stokket forsvarssjefen om på innstillingen til ny sjef i Heimevernet. Dermed rykket Eirik Kristoffersen opp fra bunnen til toppen av lista.
Tirsdag 18. september 2018
• Mer enn hvert fjerde barn i Norge, 27 prosent, er ikke med på organiserte fritidsaktiviteter. Det er en økning på 7 prosentpoeng på fem år, viser en undersøkelse Ipsos har gjennomført på vegne av DNB, gjengitt i blant annet Vårt Land i...
Tirsdag 18. september 2018
MISSILER: Den russiske militære opptrappingen på Kolahalvøya er nå synlig på Googles satellitt-bilder.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk