Onsdag 14. februar 2018
Ingen statsbegravelse for prins Henrik 
Etter eget ønske skal prins Henrik bisettes kun med nærmeste familie og noen få venner til stede. Han ønsket å få asken spredt over havet og i slottshagen.
Publisert: 14 Februar 12:01
Etter eget ønske skal prins Henrik bisettes kun med nærmeste familie og noen få venner til stede. Han ønsket å få asken spredt over havet og i slottshagen.
Det blir dermed ingen klassisk statsbegravelse for dronning Margrethes avdøde ektemann. Tidligere biskop i København, Erik Norman Svendsen, skal stå for bisettelsen, som foregår tirsdag 20 februar klokka 11.
Det danske kongehuset gir ingen opplysninger om gjestelisten, og understreker at det var prinsens eget ønske at det skulle bli en privat begivenhet.
– Halvparten av asken skal spres i de danske farvann, den andre halvdelen skal i en urne og settes ned i den private hagen på Fredensborg Slott.
Det vil ikke bli offentlig adgang til stedet der urnen skal plasseres.
Bisettelsen finner sted i Christiansborg Slottskirke på Slotsholmen i København, som vanligvis benyttes når medlemmer av kongefamilien skal døpes, konfirmeres eller bisettes.
Dronning Margrethes gemal døde sent tirsdag kveld etter kort tids sykdom, 83 år gammel. Det er en måneds hoffsorg i Danmark. Fram til bisettelsesdagen er det lagt ut kondolanselister i Det Gule Palæ på Amalienborg, og prinsens kiste vil stå i Christiansborg Slottskirke fra lørdag til mandag.
Mandag 22. oktober 2018
Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på NRKs bruk av Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator på valget i Sverige. – Jeg gjorde mitt beste for å være noenlunde objektiv, sier hun.
Mandag 22. oktober 2018
BEKLAGER: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) beklager at INF-avtalen ryker – og legger skylden på Russland.
Mandag 22. oktober 2018
SKUFFET: Lokallagsleder Inge Takle Mæstad frykter en dypere splittelse i partiet etter det knusende Hareide-neder­laget i Rogaland. Han beskylder nestleder Olaug Bollestad for å opptre illojalt.
Mandag 22. oktober 2018
• Norsk politikk er blitt revitalisert etter at Knut Arild Hareide for tre uker siden rådet KrF til å sondere mulighetene for en historisk regjeringskoalisjon med Ap og Sp. Etter et år hvor norsk politikk...
Lørdag 20. oktober 2018
FORTVILELSE: Kjell Ingolf Ropstad «dolket sin egen partileder i ryggen» med abort­utspill i VG, mener sentrale KrF-kilder.
Lørdag 20. oktober 2018
KRIGSSPILL: Den største Nato-øvelsen etter den kalde krigen begynner neste uke. 50.000 Nato-soldater skal øve på å komme Norge til unnsetning.
Lørdag 20. oktober 2018
• Denne uka avholdes økonomifestivalen Kåkånomics i Stavanger. Der møtes økonomer, politikere og helt vanlige siddiser for å drøfte små og store økonomiske spørsmål. Et gjennomgangstema på flere arrangementer er det økonomiske...
Lørdag 20. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde prioritere «Gjerdeløa» over dyr utenlandsk kunst, mener kritikerne. Men skal et nasjonalmuseum alltid sette den nasjonale kultur­arven først?
Lørdag 20. oktober 2018
Adjø: Didier Eribon forlot arbeiderklassen, sammen med fransk venstreside.
Fredag 19. oktober 2018
Nasjonalmuseet har satset tungt på Marianne Heske, mener Nasjonalmuseets direktør og samlingsdirektør. Men nye interne diskusjoner kan de godt ta.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk