Onsdag 14. februar 2018
Ingen statsbegravelse for prins Henrik 
Etter eget ønske skal prins Henrik bisettes kun med nærmeste familie og noen få venner til stede. Han ønsket å få asken spredt over havet og i slottshagen.
Publisert: 14 Februar 12:01
Etter eget ønske skal prins Henrik bisettes kun med nærmeste familie og noen få venner til stede. Han ønsket å få asken spredt over havet og i slottshagen.
Det blir dermed ingen klassisk statsbegravelse for dronning Margrethes avdøde ektemann. Tidligere biskop i København, Erik Norman Svendsen, skal stå for bisettelsen, som foregår tirsdag 20 februar klokka 11.
Det danske kongehuset gir ingen opplysninger om gjestelisten, og understreker at det var prinsens eget ønske at det skulle bli en privat begivenhet.
– Halvparten av asken skal spres i de danske farvann, den andre halvdelen skal i en urne og settes ned i den private hagen på Fredensborg Slott.
Det vil ikke bli offentlig adgang til stedet der urnen skal plasseres.
Bisettelsen finner sted i Christiansborg Slottskirke på Slotsholmen i København, som vanligvis benyttes når medlemmer av kongefamilien skal døpes, konfirmeres eller bisettes.
Dronning Margrethes gemal døde sent tirsdag kveld etter kort tids sykdom, 83 år gammel. Det er en måneds hoffsorg i Danmark. Fram til bisettelsesdagen er det lagt ut kondolanselister i Det Gule Palæ på Amalienborg, og prinsens kiste vil stå i Christiansborg Slottskirke fra lørdag til mandag.
Onsdag 15. august 2018
VERRE: En fersk forskningsrapport viser at innvandrere er langt mer utsatt for opphopning av levekårsproblemer. Men de som bor i distriktene, klarer seg jevnt over bedre.
Onsdag 15. august 2018
God kjønnsbalanse til tross: Menn diskuterer teknologi og økonomi, mens kvinner diskuterer omsorg, abortlov og metoo under Arendalsuka.
Onsdag 15. august 2018
ILLSINTE: Politikere reagerer kraftig etter at nær 100 biler ble påtent i Sverige. Brannene fyrer opp politikere og kommentatorer fra høyre til venstre.
Onsdag 15. august 2018
• USAs president Donald Trump har innført sanksjoner mot Nato-allierte Tyrkia som savner sidestykke i moderne historie. Først vedtok Washington sanksjoner mot landets innenriks- og justisminister, som førte til sterk svekkelse av den...
Tirsdag 14. august 2018
Arendalsuka gjenskaper forskjellene i det norske lobby-systemet, ifølge en ny rapport.
Tirsdag 14. august 2018
ADVARER: Frps Jon Helgheim sier rommet for hva som er greit å si som politiker blir mer snevert. I går måtte enda en frittalende Frp-statsråd gå av.
Tirsdag 14. august 2018
VALUTARAS: Markedet overhørte sentralbankens forsikringer. Tyrkiske lira styrt­dykker på børsene.
Tirsdag 14. august 2018
• Per Sandberg trakk seg i går både som fiskeriminister og som nest­leder i Fremskrittspartiet. Bakgrunnen for avgangen er manglende varsling av en ferietur til Iran og brudd på sikkerhetsrutinene. Sandberg har likevel ikke vært alene om å...
Mandag 13. august 2018
• På lørdag trykket vi en artikkel om svensker som forlater bylivet for å lære seg å dyrke mat og slakte dyr selv. De frykter klimaendringer og systemkollaps, og tar saken i egne hender. «Det er litt som å sitte på et tog som man vet er på...
Mandag 13. august 2018
ÅPENT: Få uker før valget i Sverige strever høyresida med å forholde seg til Sverigedemokraterna. – Vi skal vinne valget, sa Jimmie Åkesson på partiets valgkamp-åpning.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk