Onsdag 14. februar 2018
FN-utsending mener at Syria opplever sin farligste periode på fire år
FNs Syria-utsending Staffan de Mistura sier at Syria er inne i det som er den mest voldelige, bekymringsfulle og farligste perioden på fire år.
Publisert: 14 Februar 18:03
FNs Syria-utsending Staffan de Mistura sier at Syria er inne i det som er den mest voldelige, bekymringsfulle og farligste perioden på fire år.
Under et møte i FNs sikkerhetsråd onsdag gjentok de Mistura oppfordringen fra FNs generalsekretær António Guterres om at alle parter må «trappe ned umiddelbart og uten betingelser».
Han ba spesielt Russland, Iran og Tyrkia om å bruke sin innflytelse til å redusere volden.
FN-utsendingen, som har ledet de til nå mislykkede fredsforhandlingene i Genève, peker på at volden i Syria øker på flere fronter, og at dette undergraver utsiktene til fred og regional stabilitet.
De Mistura fikk ordet etter at USAs FN-ambassadør Nikki Haley og Russlands FN-ambassadør Vassilij Nebenzia hadde anklaget hverandre for å hindre en fredelig utvikling i Syria.
Haley krevde at russerne bruker sin innflytelse for å få i gang en fredsprosess, mens Nebenzia ba den USA-ledede koalisjonen om å hindre provokasjoner fra den syriske opposisjonen.

(©NTB)
Lørdag 24. februar 2018
STYRKAR: Oslo-politiet sender ein ekstra politibetent til det tverretatlege senteret som skal avdekka arbeidslivskriminalitet og flyttar ansvaret for oppfølging av politiets rolle.
Lørdag 24. februar 2018
BOIKOTT: LO-kongressen vedtok i fjor boikott av Israel. Nå krever Israels ambassadør at LO endrer sin «avskyelige politikk» for at LO-tillitsvalgte skal få slippe inn i Israel.
Lørdag 24. februar 2018
Det er ikke så lenge siden forlagene kostet på seg trådheftet innbinding og offset-trykk når en ny roman skulle i trykken. Nå er digitaltrykk og limfresing i ryggen den nye normen.
Lørdag 24. februar 2018
Uro: Elena Ferrante tegner opp voldens historie i kvinneliv.
Fredag 23. februar 2018
IDEOLOGISK: Oslo Arbeidersamfunn ber partiet vedta nytt prinsipprogram på lands­møtet i 2019. Parti­sekretær Kjersti Stenseng er ikke fremmed for tanken.
Fredag 23. februar 2018
Universitetet trenger finansieringsordninger som lar oss teste ut dristige ideer, mener biolog Dag Hessen.
Fredag 23. februar 2018
• Alle som har pusset opp hjemme eller sittet i et borettslagsstyre, vet at det i byggeprosjekter kan tilkomme ekstra utgifter. Kanskje var ikke grunnen som antatt, det elektriske anlegget måtte i tillegg oppgraderes, eller arbeidet tok...
Fredag 23. februar 2018
NON-STOP: – Ingen har en strategisk visjon om framtidas Syria. Blodbadet vil fortsette i lang tid, sier egyptisk professor.
Torsdag 22. februar 2018
Munchmuseet frykter at det vil gå glipp av utstillinger med verdenskjente kunstnere hvis ikke den statlige forsikringsordningen for museer blir bedre.
Torsdag 22. februar 2018
KLASSEKNIPE: Brexit-motstandere i Labour øker presset mot partilederen. Men blant velgere i lave sosiale sjikt står brexit-støtten sterkt.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk