Onsdag 14. februar 2018
Tyrkia og Hellas enige om å dempe konfliktnivået
Hellas og Tyrkia er enige om å dempe konfliktnivået etter at et tyrkisk kystvaktskip med overlegg seilte inn i et gresk fartøy i Egeerhavet. 
Publisert: 14 Februar 07:31
Hellas og Tyrkia er enige om å dempe konfliktnivået etter at et tyrkisk kystvaktskip med overlegg seilte inn i et gresk fartøy i Egeerhavet. 
Ingen ble skadd da baugen på det tyrkiske kystvaktskipet natt til tirsdag traff det greske fartøyet i akterspeilet. Kollisjonen skjedde nær to skjær som begge land gjør krav på.
Også for en måned siden var det en mindre hendelse samme sted, men den greske marinen konkluderte da med at årsaken trolig var feilnavigering fra det tyrkiske fartøyets side.
Tirsdag ble den tyrkiske ambassadøren i Aten kalt inn på teppet i gresk UD, som protesterte mot Tyrkias «opptrapping og provoserende oppførsel».
Tyrkias statsminister Benali Yildirim diskuterte omstendighetene rundt kollisjonen i en telefonsamtale med sin greske motpart Alexis Tsipras, og de to statsministrene ble ifølge sine respektive kontorer enige om å dempe konfliktnivået.

Hindret boreriggDe to NATO-allierte nabolandene har tidligere nesten havnet i krig med hverandre som følge av de to skjærene, som er kjent som Imia eller Kardak.
Tyrkia og Hellas er for tiden også i konflikt om gassfelt utenfor Kypros, som har vært delt i en sørlig gresk-kypriotisk og en nordlig tyrkisk-kypriotisk del siden 1974.
Tyrkiske marinefartøy hindret mandag en borerigg fra det italienske selskapet ENI fra å ta seg fram til et gassfelt sørøst for Kypros.

Erdogan advarerTyrkia har flere ganger markert motstand mot olje- og gassutvinning på greskkypriotisk side, og Saipem-riggen ligger nå for anker rundt 50 kilometer fra gassfeltet.
– De opportunistiske forsøkene på gassutvinning utenfor Kypros og rundt skjær i Egeerhavet, har ikke gått oss hus forbi, sa Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan tirsdag.
– Vi advarer dem som går for langt og som feilberegner når det gjelder Kypros og Egeerhavet, la han til.
(©NTB)
Torsdag 16. august 2018
STAB: Linn Beathe Esborg var i den norske staben som klargjorde F-16-jagarfly til tokt over Libya. No krev ho fleire svar om kva ho var med på.
Torsdag 16. august 2018
• Tidligere Frp-nestleder og fiskeriminister Per Sandberg hentet tirsdag fram alle tilgjengelige retoriske virkemidler – inkludert hans sedvanlige, sleivete overdrivelser – i sitt angrep på norsk presses dekning av hans Iran-tur og forholdet...
Torsdag 16. august 2018
HETT: En fersk forskningsrapport varsler om høy sannsynlighet for hetebølger også de neste fire åra.
Torsdag 16. august 2018
Mari Skurdal er ansatt som Klassekampens nye ansvarlige redaktør. Hun varsler at hun vil løfte utenriks- og kommentar­stoffet i avisa.
Onsdag 15. august 2018
God kjønnsbalanse til tross: Menn diskuterer teknologi og økonomi, mens kvinner diskuterer omsorg, abortlov og metoo under Arendalsuka.
Onsdag 15. august 2018
VERRE: En fersk forskningsrapport viser at innvandrere er langt mer utsatt for opphopning av levekårsproblemer. Men de som bor i distriktene, klarer seg jevnt over bedre.
Onsdag 15. august 2018
ILLSINTE: Politikere reagerer kraftig etter at nær 100 biler ble påtent i Sverige. Brannene fyrer opp politikere og kommentatorer fra høyre til venstre.
Onsdag 15. august 2018
• USAs president Donald Trump har innført sanksjoner mot Nato-allierte Tyrkia som savner sidestykke i moderne historie. Først vedtok Washington sanksjoner mot landets innenriks- og justisminister, som førte til sterk svekkelse av den...
Tirsdag 14. august 2018
Arendalsuka gjenskaper forskjellene i det norske lobby-systemet, ifølge en ny rapport.
Tirsdag 14. august 2018
ADVARER: Frps Jon Helgheim sier rommet for hva som er greit å si som politiker blir mer snevert. I går måtte enda en frittalende Frp-statsråd gå av.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk