Onsdag 14. februar 2018
Terrortiltalt mann frikjent i Paris
En fransk domstol har frikjent en mann som var tiltalt for å ha hjulpet dem som sto bak terrorangrepene i Paris i 2015. To andre ble dømt til fengsel.
Publisert: 14 Februar 20:43
En fransk domstol har frikjent en mann som var tiltalt for å ha hjulpet dem som sto bak terrorangrepene i Paris i 2015. To andre ble dømt til fengsel.
Dommeren slo fast at 31 år gamle Jawas Bendaoud ikke var skyldig i å ha hjulpet to av angriperne til å skjule seg for politiet.
Bendaoud hevdet at han ikke visste hvem han leide ut leiligheten sin til. En av dem som skjulte seg i leiligheten i St. Denis, var mannen som mistenkes for å ha vært lederen for gruppa som sto bak angrepet.
Bendaouds advokat, Xavier Nogueras, sier at han ble « svært rørt» over at hans klient ble frikjent.
Selv løftet han neven og sendte slengkyss til tilhørerne da det ble klart at han var frikjent. Han risikerte seks års fengsel hvis han hadde blitt kjent skyldig.
To andre menn ble kjent skyldige og dømt til henholdsvis fem år og tre års ubetinget fengsel. Den ene hadde fungert som mellommann for å sikre de etterlyste angriperne et skjulested, den andre var anklaget for å ha visst hvor rømlingene befant seg, men uten å varsle politiet.
(©NTB)
Lørdag 19. mai 2018
Det er ikke bare i Coop-butikkene Cappelen Damm prioriterer forlagets egne bøker. Også i Tanums bokklubber og i strømmetjenesten Storytel gjør eierforlaget reint bord.
Lørdag 19. mai 2018
• Nord-Korea har reagert på militærøvelsen «Max Thunder» mellom USA og Sør-Korea. Pyongyang har også truet med å avlyse toppmøtet mellom Kim Jong-un og Donald Trump i juni. Trump har lagt stor personlig prestisje i møtet med den...
Lørdag 19. mai 2018
SNUDDE: Populismeforsker Cas Mudde er EU-skeptikeren som i dag mener EU-integrasjonen er pent nødt til å øke.
Lørdag 19. mai 2018
SKUTT NED: Et krav om at pilotene skulle få beholde jobbene i luftambulanseanbudet, kunne vært lovstridig, mener Helse Nord. Men der tar de feil, sier eksperter på anskaffelser.
Lørdag 19. mai 2018
Ujålete: Oda Malmin skriv om korleis sams tap kan binde saman.
Fredag 18. mai 2018
VARSEL: Utdanningsetaten har ved fleire høve slått fast at dei ikkje har fått varsel om manglande ytringsfridom i Osloskolen. Svara frå deira eigen undersøking syner noko anna.
Fredag 18. mai 2018
• Mandag satte 92-årige Magna Enbusk fra Bugøynes i Sør-Varanger seg på en buss hyret inn av bygdelaget. Det gjorde hun sammen med en rekke andre eldre, som ikke hadde anledning til å stemme digitalt i folkeavstemningen om sammenslåingen av...
Fredag 18. mai 2018
Minst fire norske antikvariater har lagt ned siden 2015, og stadig flere driver bare på nett. I bransjen er de uenige om det er fare på ferde.
Fredag 18. mai 2018
PRESS: Mens Trump overkjørte sine allierte og skrotet atomavtalen med Iran i forrige uke, ser det ut til at haukene i hans administrasjon saboterer forhandlingene med Nord-Korea før de har begynt.
Onsdag 16. mai 2018
SKYLD: Israels drap på palestinske demonstranter er Hamas’ skyld, mener USA, som blokkerte et forslag om en FN-gransking av massakren.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk