Onsdag 14. februar 2018
Klæbo vil fortsette å gå sine egne veier
Johannes Høsflot Klæbo (21) har ingen planer om å bli «en i mengden».
Publisert: 14 Februar 07:33
Johannes Høsflot Klæbo (21) har ingen planer om å bli «en i mengden».
21-åringen gjør litt som han vil. Han tviholder på å ha morfaren som trener, han har utviklet sin egen Klæbo-stil med løpingen i bakkene, og han spiller gjerne en fotballkamp selv om ikke det er noe alle anbefaler som tilleggsaktivitet.
Ingenting av dette vil han forandre på. Han vil fortsette med å ta sine egne valg.
– For min del har det vært viktig fra dag én. Det viktigste er å ha fokus på seg selv og det man har tro på. Jeg har tro på å ha det artig. Jeg skal kose meg på trening, og jeg synes det er artig å spille fotball. Jeg tror du blir en bedre skiløper av det. Det man tror at man blir en bedre skiløper av, det skal man bruke tid på, sa Klæbo etter tirsdagens sprintgull.
Han erkjenner at det ikke er alltid at bestefaren, treneren og mentoren Kåre Høsflot liker planene han dukker opp med.
– Det er ikke alltid at morfar godkjenner alt, og vi har hatt våre runder opp igjennom der det har vært et «nei». Men det handler om å ha troen på det man gjør. Det var ikke så populært å spille en innendørs fotballturnering dagen før et skirenn i romjula et år, men det gikk bra det også. Det handler bare om å gjøre det som man synes er artig. Det tror jeg er viktig.

IdolerKlæbo liker enere. Usain Bolt er en sånn. Petter Northug en annen. Har lar seg inspirere av folk som går sine egne veier.
– Man blir inspirert av dem som lykkes. Det er noen som får til ting, og da blir man nysgjerrig. Den viktigste suksessoppskriften for å lykkes er nettopp det å være nysgjerrig og prøve egne ting. Det har vært viktig for min del. Der har morfar vært rå, og Arild (sprintlandslagstrener Monsen) har vært rå i år. Vi har fått en kjempegod kjemi på det, og de er flinke til å la meg gjøre litt som jeg vil. De er flink til å pushe og bremse. Det har vært viktig i hele år.

Deler myeDer svenskenes sprintvinner Stina Nilsson sier at hun har skjermet seg fra internett for å takle presset, har Klæbo hatt en litt annen strategi. Trønderen er svært så åpen i sosiale medier og har blant annet sin egen YouTube-kanal.
– For min del er det viktig å være åpen i sosiale medier.
Klæbo har et åpent sinn om det som ikke kommer fra ham selv.
– Hvis du går inn på en nettside, ser du folk mener det ene og det andre. Det er helt greit. Det er det som skaper profiler, og det er det som skaper engasjement i folket. Det mener jeg er utrolig viktig.
(©NTB)
Lørdag 24. februar 2018
STYRKAR: Oslo-politiet sender ein ekstra politibetent til det tverretatlege senteret som skal avdekka arbeidslivskriminalitet og flyttar ansvaret for oppfølging av politiets rolle.
Lørdag 24. februar 2018
BOIKOTT: LO-kongressen vedtok i fjor boikott av Israel. Nå krever Israels ambassadør at LO endrer sin «avskyelige politikk» for at LO-tillitsvalgte skal få slippe inn i Israel.
Lørdag 24. februar 2018
Det er ikke så lenge siden forlagene kostet på seg trådheftet innbinding og offset-trykk når en ny roman skulle i trykken. Nå er digitaltrykk og limfresing i ryggen den nye normen.
Lørdag 24. februar 2018
Uro: Elena Ferrante tegner opp voldens historie i kvinneliv.
Fredag 23. februar 2018
IDEOLOGISK: Oslo Arbeidersamfunn ber partiet vedta nytt prinsipprogram på lands­møtet i 2019. Parti­sekretær Kjersti Stenseng er ikke fremmed for tanken.
Fredag 23. februar 2018
Universitetet trenger finansieringsordninger som lar oss teste ut dristige ideer, mener biolog Dag Hessen.
Fredag 23. februar 2018
• Alle som har pusset opp hjemme eller sittet i et borettslagsstyre, vet at det i byggeprosjekter kan tilkomme ekstra utgifter. Kanskje var ikke grunnen som antatt, det elektriske anlegget måtte i tillegg oppgraderes, eller arbeidet tok...
Fredag 23. februar 2018
NON-STOP: – Ingen har en strategisk visjon om framtidas Syria. Blodbadet vil fortsette i lang tid, sier egyptisk professor.
Torsdag 22. februar 2018
Munchmuseet frykter at det vil gå glipp av utstillinger med verdenskjente kunstnere hvis ikke den statlige forsikringsordningen for museer blir bedre.
Torsdag 22. februar 2018
KLASSEKNIPE: Brexit-motstandere i Labour øker presset mot partilederen. Men blant velgere i lave sosiale sjikt står brexit-støtten sterkt.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk