Onsdag 14. februar 2018
Klæbo vil fortsette å gå sine egne veier
Johannes Høsflot Klæbo (21) har ingen planer om å bli «en i mengden».
Publisert: 14 Februar 07:33
Johannes Høsflot Klæbo (21) har ingen planer om å bli «en i mengden».
21-åringen gjør litt som han vil. Han tviholder på å ha morfaren som trener, han har utviklet sin egen Klæbo-stil med løpingen i bakkene, og han spiller gjerne en fotballkamp selv om ikke det er noe alle anbefaler som tilleggsaktivitet.
Ingenting av dette vil han forandre på. Han vil fortsette med å ta sine egne valg.
– For min del har det vært viktig fra dag én. Det viktigste er å ha fokus på seg selv og det man har tro på. Jeg har tro på å ha det artig. Jeg skal kose meg på trening, og jeg synes det er artig å spille fotball. Jeg tror du blir en bedre skiløper av det. Det man tror at man blir en bedre skiløper av, det skal man bruke tid på, sa Klæbo etter tirsdagens sprintgull.
Han erkjenner at det ikke er alltid at bestefaren, treneren og mentoren Kåre Høsflot liker planene han dukker opp med.
– Det er ikke alltid at morfar godkjenner alt, og vi har hatt våre runder opp igjennom der det har vært et «nei». Men det handler om å ha troen på det man gjør. Det var ikke så populært å spille en innendørs fotballturnering dagen før et skirenn i romjula et år, men det gikk bra det også. Det handler bare om å gjøre det som man synes er artig. Det tror jeg er viktig.

IdolerKlæbo liker enere. Usain Bolt er en sånn. Petter Northug en annen. Har lar seg inspirere av folk som går sine egne veier.
– Man blir inspirert av dem som lykkes. Det er noen som får til ting, og da blir man nysgjerrig. Den viktigste suksessoppskriften for å lykkes er nettopp det å være nysgjerrig og prøve egne ting. Det har vært viktig for min del. Der har morfar vært rå, og Arild (sprintlandslagstrener Monsen) har vært rå i år. Vi har fått en kjempegod kjemi på det, og de er flinke til å la meg gjøre litt som jeg vil. De er flink til å pushe og bremse. Det har vært viktig i hele år.

Deler myeDer svenskenes sprintvinner Stina Nilsson sier at hun har skjermet seg fra internett for å takle presset, har Klæbo hatt en litt annen strategi. Trønderen er svært så åpen i sosiale medier og har blant annet sin egen YouTube-kanal.
– For min del er det viktig å være åpen i sosiale medier.
Klæbo har et åpent sinn om det som ikke kommer fra ham selv.
– Hvis du går inn på en nettside, ser du folk mener det ene og det andre. Det er helt greit. Det er det som skaper profiler, og det er det som skaper engasjement i folket. Det mener jeg er utrolig viktig.
(©NTB)
Fredag 17. august 2018
• Det er mange som bekymrer seg for demokratiets framtid om dagen. Høyre-ideolog Torbjørn Røe Isaksen drøftet nylig i Aftenposten det han mener er tre store utfordringer for demokratiet. Næringsministeren lister opp den økonomiske suksessen...
Fredag 17. august 2018
VALG: Valgkampen i Brasil er i gang. Titusener har de siste dagene demonstrert til støtte for Lula da Silva, som er dømt til tolv års fengsel.
Fredag 17. august 2018
Flere forskere mener pressen har spekulert for mye i Sandberg-saken. – Spekulasjoner hører hjemme i private samtaler, sier Elisabeth Eide.
Fredag 17. august 2018
OFFENSIVE: Heroinbehandling er bare starten. Nå krever rusorganisasjoner straffefrihet for narkotikabruk samt rusbehandling med narkotika for alle grupper tunge rusavhengige.
Torsdag 16. august 2018
STAB: Linn Beathe Esborg var i den norske staben som klargjorde F-16-jagarfly til tokt over Libya. No krev ho fleire svar om kva ho var med på.
Torsdag 16. august 2018
• Tidligere Frp-nestleder og fiskeriminister Per Sandberg hentet tirsdag fram alle tilgjengelige retoriske virkemidler – inkludert hans sedvanlige, sleivete overdrivelser – i sitt angrep på norsk presses dekning av hans Iran-tur og forholdet...
Torsdag 16. august 2018
HETT: En fersk forskningsrapport varsler om høy sannsynlighet for hetebølger også de neste fire åra.
Torsdag 16. august 2018
Mari Skurdal er ansatt som Klassekampens nye ansvarlige redaktør. Hun varsler at hun vil løfte utenriks- og kommentar­stoffet i avisa.
Onsdag 15. august 2018
God kjønnsbalanse til tross: Menn diskuterer teknologi og økonomi, mens kvinner diskuterer omsorg, abortlov og metoo under Arendalsuka.
Onsdag 15. august 2018
VERRE: En fersk forskningsrapport viser at innvandrere er langt mer utsatt for opphopning av levekårsproblemer. Men de som bor i distriktene, klarer seg jevnt over bedre.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk