Onsdag 14. februar 2018
Klæbo vil fortsette å gå sine egne veier
Johannes Høsflot Klæbo (21) har ingen planer om å bli «en i mengden».
Publisert: 14 Februar 07:33
Johannes Høsflot Klæbo (21) har ingen planer om å bli «en i mengden».
21-åringen gjør litt som han vil. Han tviholder på å ha morfaren som trener, han har utviklet sin egen Klæbo-stil med løpingen i bakkene, og han spiller gjerne en fotballkamp selv om ikke det er noe alle anbefaler som tilleggsaktivitet.
Ingenting av dette vil han forandre på. Han vil fortsette med å ta sine egne valg.
– For min del har det vært viktig fra dag én. Det viktigste er å ha fokus på seg selv og det man har tro på. Jeg har tro på å ha det artig. Jeg skal kose meg på trening, og jeg synes det er artig å spille fotball. Jeg tror du blir en bedre skiløper av det. Det man tror at man blir en bedre skiløper av, det skal man bruke tid på, sa Klæbo etter tirsdagens sprintgull.
Han erkjenner at det ikke er alltid at bestefaren, treneren og mentoren Kåre Høsflot liker planene han dukker opp med.
– Det er ikke alltid at morfar godkjenner alt, og vi har hatt våre runder opp igjennom der det har vært et «nei». Men det handler om å ha troen på det man gjør. Det var ikke så populært å spille en innendørs fotballturnering dagen før et skirenn i romjula et år, men det gikk bra det også. Det handler bare om å gjøre det som man synes er artig. Det tror jeg er viktig.

IdolerKlæbo liker enere. Usain Bolt er en sånn. Petter Northug en annen. Har lar seg inspirere av folk som går sine egne veier.
– Man blir inspirert av dem som lykkes. Det er noen som får til ting, og da blir man nysgjerrig. Den viktigste suksessoppskriften for å lykkes er nettopp det å være nysgjerrig og prøve egne ting. Det har vært viktig for min del. Der har morfar vært rå, og Arild (sprintlandslagstrener Monsen) har vært rå i år. Vi har fått en kjempegod kjemi på det, og de er flinke til å la meg gjøre litt som jeg vil. De er flink til å pushe og bremse. Det har vært viktig i hele år.

Deler myeDer svenskenes sprintvinner Stina Nilsson sier at hun har skjermet seg fra internett for å takle presset, har Klæbo hatt en litt annen strategi. Trønderen er svært så åpen i sosiale medier og har blant annet sin egen YouTube-kanal.
– For min del er det viktig å være åpen i sosiale medier.
Klæbo har et åpent sinn om det som ikke kommer fra ham selv.
– Hvis du går inn på en nettside, ser du folk mener det ene og det andre. Det er helt greit. Det er det som skaper profiler, og det er det som skaper engasjement i folket. Det mener jeg er utrolig viktig.
(©NTB)
Lørdag 19. mai 2018
Det er ikke bare i Coop-butikkene Cappelen Damm prioriterer forlagets egne bøker. Også i Tanums bokklubber og i strømmetjenesten Storytel gjør eierforlaget reint bord.
Lørdag 19. mai 2018
• Nord-Korea har reagert på militærøvelsen «Max Thunder» mellom USA og Sør-Korea. Pyongyang har også truet med å avlyse toppmøtet mellom Kim Jong-un og Donald Trump i juni. Trump har lagt stor personlig prestisje i møtet med den...
Lørdag 19. mai 2018
SNUDDE: Populismeforsker Cas Mudde er EU-skeptikeren som i dag mener EU-integrasjonen er pent nødt til å øke.
Lørdag 19. mai 2018
SKUTT NED: Et krav om at pilotene skulle få beholde jobbene i luftambulanseanbudet, kunne vært lovstridig, mener Helse Nord. Men der tar de feil, sier eksperter på anskaffelser.
Lørdag 19. mai 2018
Ujålete: Oda Malmin skriv om korleis sams tap kan binde saman.
Fredag 18. mai 2018
VARSEL: Utdanningsetaten har ved fleire høve slått fast at dei ikkje har fått varsel om manglande ytringsfridom i Osloskolen. Svara frå deira eigen undersøking syner noko anna.
Fredag 18. mai 2018
• Mandag satte 92-årige Magna Enbusk fra Bugøynes i Sør-Varanger seg på en buss hyret inn av bygdelaget. Det gjorde hun sammen med en rekke andre eldre, som ikke hadde anledning til å stemme digitalt i folkeavstemningen om sammenslåingen av...
Fredag 18. mai 2018
Minst fire norske antikvariater har lagt ned siden 2015, og stadig flere driver bare på nett. I bransjen er de uenige om det er fare på ferde.
Fredag 18. mai 2018
PRESS: Mens Trump overkjørte sine allierte og skrotet atomavtalen med Iran i forrige uke, ser det ut til at haukene i hans administrasjon saboterer forhandlingene med Nord-Korea før de har begynt.
Onsdag 16. mai 2018
SKYLD: Israels drap på palestinske demonstranter er Hamas’ skyld, mener USA, som blokkerte et forslag om en FN-gransking av massakren.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk