Onsdag 14. februar 2018
Kombinerttreneren slaktet juryen
Kombinertlandslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen var forbannet og mente juryen gjorde «slett arbeid» under onsdagens OL-konkurranse.
Publisert: 14 Februar 11:22
Kombinertlandslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen var forbannet og mente juryen gjorde «slett arbeid» under onsdagens OL-konkurranse.
Ingebrigtsen var oppbrakt over måten hopprennet ble gjennomført på og ga klart uttrykk for det da han møtte pressen etter at Jarl Magnus Riiber hadde blitt beste norske på fjerdeplass etter langrennet.
– Jeg synes det er helt forferdelig at juryen setter den vindkorridoren sånn de gjør, som ender med at de setter to av de tre største medaljefavorittene helt ut av spill i hopprennet. Det er noe av det kjedeligste jeg har vært med på på idrettsbanen, sa han og tilføyde:
– Det er slett arbeid.
Det var til dels mye vind i hoppanlegget i Alpensia under det kombinerte hopprennet. Det førte til ujevne forhold. Ingebrigtsen mener de norske medaljehåpene Jan Schmid og Jørgen Graabak var særdeles uheldige.
– De hadde de desidert dårligste forholdene i hele feltet, sa Ingebrigtsen.

Ofret medaljekandidaterTross den vanskelige vinden er kombinerttreneren klar på at juryen burde løst oppgaven bedre.
– De satte vindkorridoren altfor åpen, slik at de tillot utøverne på slutten å hoppe med lav fart uten at det var oppdrift i bakken. Da er de helt sjanseløse på å nå de lengdene de måtte ha for å være med å leke her, sa Ingebrigtsen.
Graabak landet på 93,5 meter, mens Schmid satte nedslag på 88 meter i sitt hopp i normalbakken. De to startet dermed henholdsvis 2.28 og 2.47 minutter bak teten og var sjanseløse i medaljekampen.
– De burde hatt en mye smalere vindkorridor på slutten. Du ser aldri at de ofrer de to-tre største medaljekandidatene og bare sender dem utfor. Det er sjelden at sånt skjer, sa Bjørn Kåre Ingebrigtsen.
– Vi er forberedt på at det er vind her, og det kommer det til å være de neste gangene også, men du kan ikke bare ofre de to-tre beste utøverne for å få trumfe gjennom. De hadde jo kjempegod tid, så det må brukes litt skjønn her, tilføyde han.

Godkjent av RiiberHan mener juryen kunne landet på beina ved å ha litt mer is i magen.
– Det ble fine forhold igjen etterpå også. (Akito) Watabe hadde for eksempel helt OK forhold. Men det er surt for oss. Av de tre som har dårligste forhold, har vi to av dem, sa Ingebrigtsen.
Han bekreftet at han hadde formidlet sin frustrasjon videre til rennledelsen.
Utover vindproblematikken ga han Jarl Magnus Riiber mer enn godkjent for konkurransen som endte med fjerdeplass.
– Jeg er veldig godt fornøyd med løpet til Jarl, egentlig. Han gjør en god konkurranse og er med nesten helt inn. Det er lite å klage på der, sa kombinerttreneren.
Tyske Eric Frenzel tok OL-gullet foran japanske Watabe, mens østerrikeren Lukas Klapfer ble bronsevinner.
(©NTB)
Tirsdag 22. mai 2018
Svenske Bonnier, som eier halvparten av Cappelen Damm, bruker markedsmakten sin i Sverige til å gjøre seg selv større, sier Pelle Andersson i Ordfront.
Tirsdag 22. mai 2018
• «Det jeg ikke makter i egenskap av menneske», skriver Karl Marx, «det makter jeg gjennom pengene». Det hjelper ikke å ha et kall, påpeker han, hvis du ikke også har økonomi til å realisere det: «Hvis jeg føler...
Tirsdag 22. mai 2018
RETTIGHET: Selv om datoen viser 2018, ser Utdannings­forbundet seg i dag nødt til å aksjonere for sin menneskerett til å ytre seg fritt på arbeidsplassen.
Lørdag 19. mai 2018
Det er ikke bare i Coop-butikkene Cappelen Damm prioriterer forlagets egne bøker. Også i Tanums bokklubber og i strømmetjenesten Storytel gjør eierforlaget reint bord.
Lørdag 19. mai 2018
• Nord-Korea har reagert på militærøvelsen «Max Thunder» mellom USA og Sør-Korea. Pyongyang har også truet med å avlyse toppmøtet mellom Kim Jong-un og Donald Trump i juni. Trump har lagt stor personlig prestisje i møtet med den...
Lørdag 19. mai 2018
SNUDDE: Populismeforsker Cas Mudde er EU-skeptikeren som i dag mener EU-integrasjonen er pent nødt til å øke.
Lørdag 19. mai 2018
SKUTT NED: Et krav om at pilotene skulle få beholde jobbene i luftambulanseanbudet, kunne vært lovstridig, mener Helse Nord. Men der tar de feil, sier eksperter på anskaffelser.
Lørdag 19. mai 2018
Ujålete: Oda Malmin skriv om korleis sams tap kan binde saman.
Fredag 18. mai 2018
VARSEL: Utdanningsetaten har ved fleire høve slått fast at dei ikkje har fått varsel om manglande ytringsfridom i Osloskolen. Svara frå deira eigen undersøking syner noko anna.
Fredag 18. mai 2018
• Mandag satte 92-årige Magna Enbusk fra Bugøynes i Sør-Varanger seg på en buss hyret inn av bygdelaget. Det gjorde hun sammen med en rekke andre eldre, som ikke hadde anledning til å stemme digitalt i folkeavstemningen om sammenslåingen av...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk