Onsdag 14. februar 2018
Kombinerttreneren slaktet juryen
Kombinertlandslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen var forbannet og mente juryen gjorde «slett arbeid» under onsdagens OL-konkurranse.
Publisert: 14 Februar 11:22
Kombinertlandslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen var forbannet og mente juryen gjorde «slett arbeid» under onsdagens OL-konkurranse.
Ingebrigtsen var oppbrakt over måten hopprennet ble gjennomført på og ga klart uttrykk for det da han møtte pressen etter at Jarl Magnus Riiber hadde blitt beste norske på fjerdeplass etter langrennet.
– Jeg synes det er helt forferdelig at juryen setter den vindkorridoren sånn de gjør, som ender med at de setter to av de tre største medaljefavorittene helt ut av spill i hopprennet. Det er noe av det kjedeligste jeg har vært med på på idrettsbanen, sa han og tilføyde:
– Det er slett arbeid.
Det var til dels mye vind i hoppanlegget i Alpensia under det kombinerte hopprennet. Det førte til ujevne forhold. Ingebrigtsen mener de norske medaljehåpene Jan Schmid og Jørgen Graabak var særdeles uheldige.
– De hadde de desidert dårligste forholdene i hele feltet, sa Ingebrigtsen.

Ofret medaljekandidaterTross den vanskelige vinden er kombinerttreneren klar på at juryen burde løst oppgaven bedre.
– De satte vindkorridoren altfor åpen, slik at de tillot utøverne på slutten å hoppe med lav fart uten at det var oppdrift i bakken. Da er de helt sjanseløse på å nå de lengdene de måtte ha for å være med å leke her, sa Ingebrigtsen.
Graabak landet på 93,5 meter, mens Schmid satte nedslag på 88 meter i sitt hopp i normalbakken. De to startet dermed henholdsvis 2.28 og 2.47 minutter bak teten og var sjanseløse i medaljekampen.
– De burde hatt en mye smalere vindkorridor på slutten. Du ser aldri at de ofrer de to-tre største medaljekandidatene og bare sender dem utfor. Det er sjelden at sånt skjer, sa Bjørn Kåre Ingebrigtsen.
– Vi er forberedt på at det er vind her, og det kommer det til å være de neste gangene også, men du kan ikke bare ofre de to-tre beste utøverne for å få trumfe gjennom. De hadde jo kjempegod tid, så det må brukes litt skjønn her, tilføyde han.

Godkjent av RiiberHan mener juryen kunne landet på beina ved å ha litt mer is i magen.
– Det ble fine forhold igjen etterpå også. (Akito) Watabe hadde for eksempel helt OK forhold. Men det er surt for oss. Av de tre som har dårligste forhold, har vi to av dem, sa Ingebrigtsen.
Han bekreftet at han hadde formidlet sin frustrasjon videre til rennledelsen.
Utover vindproblematikken ga han Jarl Magnus Riiber mer enn godkjent for konkurransen som endte med fjerdeplass.
– Jeg er veldig godt fornøyd med løpet til Jarl, egentlig. Han gjør en god konkurranse og er med nesten helt inn. Det er lite å klage på der, sa kombinerttreneren.
Tyske Eric Frenzel tok OL-gullet foran japanske Watabe, mens østerrikeren Lukas Klapfer ble bronsevinner.
(©NTB)
Lørdag 18. august 2018
DYRT: 40.000 kroner i året. Det er forskjellen på foreldrebetalingen ved den aller billigste og den aller dyreste SFO-en i landet. – Uakseptabelt, mener foreldre­utvalg.
Lørdag 18. august 2018
• En hel verden jublet da atomavtalen med Iran ble framforhandlet i 2015 av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU. Avtalen, som trådte i kraft i januar 2016, ga internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i...
Lørdag 18. august 2018
RØD KLUT: Sosialdemokratene bør ikke ta statsministerposten for gitt, varsler Enhedslistens Pernille Skipper. – Vi må vise at vi er klare til å gripe makten, sier hun til Klasse­kampen.
Lørdag 18. august 2018
Den har vært omtalt som verdens beste samling av nordisk modernisme. Men hva skjuler seg egentlig i kunstsamlingen til Nicolai Tangen?
Lørdag 18. august 2018
Månedens poet«ANNA ALVER»Vinneren av Diktkammerets kåring av årets sommerpoet. Poeten ønsker å være anonym.– Gratulerer med å være Diktkammerets...
Lørdag 18. august 2018
Undersida: Med eit både poetisk og essayistisk uttrykk er Anne Helene Guddal blant dei sterkaste stemmene i den unge litteraturen.
Fredag 17. august 2018
OFFENSIVE: Heroinbehandling er bare starten. Nå krever rusorganisasjoner straffefrihet for narkotikabruk samt rusbehandling med narkotika for alle grupper tunge rusavhengige.
Fredag 17. august 2018
• Det er mange som bekymrer seg for demokratiets framtid om dagen. Høyre-ideolog Torbjørn Røe Isaksen drøftet nylig i Aftenposten det han mener er tre store utfordringer for demokratiet. Næringsministeren lister opp den økonomiske suksessen...
Fredag 17. august 2018
VALG: Valgkampen i Brasil er i gang. Titusener har de siste dagene demonstrert til støtte for Lula da Silva, som er dømt til tolv års fengsel.
Fredag 17. august 2018
Flere forskere mener pressen har spekulert for mye i Sandberg-saken. – Spekulasjoner hører hjemme i private samtaler, sier Elisabeth Eide.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk