Onsdag 14. februar 2018
Norges alpinsjef om avlysning: – Riktig avgjørelse av Skårdal
Nordmannen Atle Skårdal har det stritt i OL. Han er rennsjef for jentenes alpinøvelser og avlyste onsdagens slalåm på grunn av sterk vind
Publisert: 14 Februar 03:46
Nordmannen Atle Skårdal har det stritt i OL. Han er rennsjef for jentenes alpinøvelser og avlyste onsdagens slalåm på grunn av sterk vind
Det var ikke sikkerhetsspørsmålet for løperne som slo ut, men begrunnelsen lå i at det fort kunne bli svært ujevne forhold.
– Det var nok ingen sikkerhetsrisiko her i dag, men det kom noen vindkast, og da snakker vi skikkelig vindkast, øverst i traseen. Jeg synes juryen har gjort det strålende. Den utsatte for å se om forholdene forandret seg. Skårdal gjorde en flott jobb og var fornuftig, sier Norges alpinsjef Claus Ryste til NTB.
Han mener at konkurransen trolig hadde blitt kjørt om det hadde vært snakk om verdenscup.
– Kort og godt forbi verdenscupen er fastspikret, og kjører man ikke, så er det avlyst, sier Ryste.

KuttetTirsdag måtte guttas kombinasjon barberes ned med en mini-utfor uten hopp for å komme i havn med konkurransen.
Det blåste kraftig i slalåmanlegget onsdag, og det var hektisk aktivitet i juryrommet fra tidlig morgen. Avlysningen kom ikke som noen overraskelse.
Den tidligere toppalpinisten Skårdal har vært Det internasjonale skiforbundets (FIS) renndirektør for kvinner i flere år.

BedringTil slutt er det han som må ta avgjørelser om utsettelser og avlysninger. Vinden har skapt kjempetrøbbel for alpinistene i OL så langt.
Pyeongchang-området ligger svært utsatt til for vind, og det er ingen overraskelse at været gjør ugagn. For alpint begynner klokka å tikke fort.
Det er ikke mange reservedager til rådighet. Værprognosene for torsdag og fredag er oppløftende: Vinden ser ut til å skulle løye mye de dagene, men det er fortsatt mye igjen av OL etter det.
Kvinnenes slalåm skal nå etter planen gå fredag.
(©NTB)
Fredag 25. mai 2018
SAMME SKOLE: 21-åringen som er siktet for drapsforsøk på en 18-åring på Holmlia har hatt et langt opphold på koranskole i Somalia. Ifølge politiet var offeret elev på den samme skolen.
Fredag 25. mai 2018
KNAPT: Marginene er hårfine foran dagens folkeavstemning om Irlands abortforbud. De som vil heve forbudet, leder på målinger, men 20 prosent har ennå ikke bestemt seg.
Fredag 25. mai 2018
Kulturpolitikerne liker dårlig at ­Cappelen Damms salgskanaler har en overvekt av titler fra eget forlag.
Fredag 25. mai 2018
• Den pensjonerte russiske etterretningsoffiseren Sergej Skripal ble 4. mars i år funnet bevisstløs på en benk i Salisbury i England sammen med sin 33 år gamle datter Julia. Begge er nå utskrevet fra sykehus. Skripal ble i 2006 dømt til 13...
Torsdag 24. mai 2018
SINNE: Alta Frp krever gransking, og fylkeslederen i Finnmark Frp mener helseminister Bent Høie må gå etter luft­ambulansekrisa.
Torsdag 24. mai 2018
UFRED: Før søndagens valg slår menneskerettighetsaktivist Erika Gomez alarm om forfølgelse av aktivister og en skjør fredsavtale under press.
Torsdag 24. mai 2018
Siden årtusenskiftet er antallet politiske skandaler i nordiske medier tredoblet. Og det er de personorienterte sex­skandalene som har økt mest.
Torsdag 24. mai 2018
• Konsekvensene av såkalt fritt skolevalg i Oslo-skolen er ulykksalige og bidrar til å forsterke sosiale og etniske skillelinjer. I går gikk 67 lærere og andre ansatte ved Bjørnholt videregående skole ut i Aftenposten og fortalte hvordan...
Onsdag 23. mai 2018
Etter én uke med journaliststreik i NRK har nærmere halvparten av seerne og lytterne forsvunnet.
Onsdag 23. mai 2018
ILLE: Taliban øker kontrollen i Afghanistan og trapper opp selvmordsangrep. – Redselen blant folk øker, sier seniorforsker Arne Strand, som selv har følt frykten på kroppen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk