Onsdag 14. februar 2018
Tyverisiktede rumenere varetektsfengslet
Sju av de elleve rumenerne i 20-årene som er siktet for grove for tyverier fra eldre i Agder, Telemark og Vestfold, ble onsdag varetektsfengslet i fire uker.
Publisert: 14 Februar 21:14
Sju av de elleve rumenerne i 20-årene som er siktet for grove for tyverier fra eldre i Agder, Telemark og Vestfold, ble onsdag varetektsfengslet i fire uker.
I tillegg fikk de brev- og besøksforbud i hele perioden. Seks fikk to uker i isolasjon, mens en fikk en uke. De fire siste siktede blir fremstilt for varetektsfengsling torsdag, også de i Tønsberg tingrett.
En av de siktedes forsvarere, advokat Rina Stokke, vil overfor NTB ikke si noe om hvordan hennes klient stiller seg til skyldspørsmålet, blant annet fordi en rekke av dokumentene i saken er klausulert.
Rumenerne ble pågrepet i Oslo og Hamar tirsdag, siktet for flere grove tyverier fra eldre mennesker. De kom til Norge i tre tyskregistrerte biler med ferje til Kristiansand natt til søndag.
I løpet av søndag og mandag ser det ifølge politiet ut til at de rakk å stjele smykker og penger fra ti forskjellige personer ved å utgi seg for å være helsearbeidere eller fra hjemmetjenesten.
De ble pågrepet som et resultat av tips fra publikum, og saken etterforskes gjennom et omfattende samarbeid mellom politidistriktene Agder, Innlandet, Oslo, Øst og Sørøst.

SmåbarnsfamilierAlle de elleve er i 20-årene. Påtaleansvarlig Lene Skeistrand i Sørøst politidistrikt bekrefter overfor NTB at det satt tre mindreårige barn i bilene. Barna er tatt hånd om av barnevernet.
– De siktede har ingen historikk i Norge. Vi har funnet noen smykker og noen penger. Vi arbeider med å finne ut om det er noe mer og samtidig spore det tilbake for å finne ut hvor det hører hjemme, sier politiadvokaten.
Et av de eldste ofrene skal være 100 år gammel.
–Det er integritetskrenkelsen, det å ta seg inn hjemme hos eldre og ta gjenstander fra dem, som er alvoret i denne saken, sier Skeistrand.

Ingen returbillettPolitiet forsøker nå å finne ut hva de har drevet med.
– De hendelsene vi etterforsker, er fra søndag og mandag. Vi snakker om en kort tidsperiode. Jeg kan ikke si nå at det ikke kommer inn flere hendelser som de har vært involvert i, sier Skeistrand onsdag kveld.
Politiet har ikke funnet noen spor av om gruppen hadde kjøpt returbillett på ferja.
– Vi vet ikke om de kommer fra samme region. Den innbyrdes tilhørigheten og geografisk tilknytning for øvrig er noe av det vi vil etterforske, sier politiadvokaten.
(©NTB)
Lørdag 19. mai 2018
Det er ikke bare i Coop-butikkene Cappelen Damm prioriterer forlagets egne bøker. Også i Tanums bokklubber og i strømmetjenesten Storytel gjør eierforlaget reint bord.
Lørdag 19. mai 2018
• Nord-Korea har reagert på militærøvelsen «Max Thunder» mellom USA og Sør-Korea. Pyongyang har også truet med å avlyse toppmøtet mellom Kim Jong-un og Donald Trump i juni. Trump har lagt stor personlig prestisje i møtet med den...
Lørdag 19. mai 2018
SNUDDE: Populismeforsker Cas Mudde er EU-skeptikeren som i dag mener EU-integrasjonen er pent nødt til å øke.
Lørdag 19. mai 2018
SKUTT NED: Et krav om at pilotene skulle få beholde jobbene i luftambulanseanbudet, kunne vært lovstridig, mener Helse Nord. Men der tar de feil, sier eksperter på anskaffelser.
Lørdag 19. mai 2018
Ujålete: Oda Malmin skriv om korleis sams tap kan binde saman.
Fredag 18. mai 2018
VARSEL: Utdanningsetaten har ved fleire høve slått fast at dei ikkje har fått varsel om manglande ytringsfridom i Osloskolen. Svara frå deira eigen undersøking syner noko anna.
Fredag 18. mai 2018
• Mandag satte 92-årige Magna Enbusk fra Bugøynes i Sør-Varanger seg på en buss hyret inn av bygdelaget. Det gjorde hun sammen med en rekke andre eldre, som ikke hadde anledning til å stemme digitalt i folkeavstemningen om sammenslåingen av...
Fredag 18. mai 2018
Minst fire norske antikvariater har lagt ned siden 2015, og stadig flere driver bare på nett. I bransjen er de uenige om det er fare på ferde.
Fredag 18. mai 2018
PRESS: Mens Trump overkjørte sine allierte og skrotet atomavtalen med Iran i forrige uke, ser det ut til at haukene i hans administrasjon saboterer forhandlingene med Nord-Korea før de har begynt.
Onsdag 16. mai 2018
SKYLD: Israels drap på palestinske demonstranter er Hamas’ skyld, mener USA, som blokkerte et forslag om en FN-gransking av massakren.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk