Onsdag 14. februar 2018
Rumenere siktet for grove tyverier fra eldre blir framstilt for varetektsfengsling
Samtlige av de elleve rumenerne i 20-årene som ble pågrepet for tyverier fra eldre i Agder, Telemark og Vestfold, blir framstilt for varetektsfengsling.
Publisert: 14 Februar 10:39
Samtlige av de elleve rumenerne i 20-årene som ble pågrepet for tyverier fra eldre i Agder, Telemark og Vestfold, blir framstilt for varetektsfengsling.
Politiet har foreløpig ikke fullstendig oversikt over hvilken rolle hver av de elleve har spilt i tyveriene.
– Det er en del av etterforskningen nå, og den pågår med full styrke. Rolleavklaringen er en viktig del av etterforskningen, sier påtaleansvarlig Lene Skeistrand i Sørøst politidistrikt til NTB.
Samtlige er siktet for grovt tyveri eller medvirkning til dette. De sju som ble pågrepet i Oslo, blir framstilt for varetektsfengsling onsdag, mens de fire som ble pågrepet i nærheten av Hamar blir framstilt tidligst torsdag.
Alle er i 20-årene, og den mistenkte tyvebanden består av både menn og kvinner. Politiet har per nå ikke planlagt flere pågripelser.
Det er uklart hvor store verdier de har fått med seg etter tyveriene, men politiet sier det er snakk om flere tilfeller i de ulike fylkene. Ved samtlige tilfeller har tyveriene vært rettet mot eldre der de bor, hvor tyvene har kommet seg inn enten via å utgi seg for å være hjemmetjeneste eller på andre måter.
Et av de eldste ofrene skal ha vært 100 år gammel.
–Det er integritetskrenkelsen, det å ta seg inn hjemme hos eldre og ta gjenstander fra dem, som er alvoret i saken her, sier Skeistrand.
Rumenerne ble pågrepet lørdag som et resultat av tips fra publikum, og etterforskes gjennom et omfattende samarbeid mellom politidistriktene Agder, Innlandet, Oslo, Øst og Sørøst.
–Dette samarbeidet har fungert svært godt, sier Skeistrand.
(©NTB)
Lørdag 24. februar 2018
STYRKAR: Oslo-politiet sender ein ekstra politibetent til det tverretatlege senteret som skal avdekka arbeidslivskriminalitet og flyttar ansvaret for oppfølging av politiets rolle.
Lørdag 24. februar 2018
BOIKOTT: LO-kongressen vedtok i fjor boikott av Israel. Nå krever Israels ambassadør at LO endrer sin «avskyelige politikk» for at LO-tillitsvalgte skal få slippe inn i Israel.
Lørdag 24. februar 2018
Det er ikke så lenge siden forlagene kostet på seg trådheftet innbinding og offset-trykk når en ny roman skulle i trykken. Nå er digitaltrykk og limfresing i ryggen den nye normen.
Lørdag 24. februar 2018
Uro: Elena Ferrante tegner opp voldens historie i kvinneliv.
Fredag 23. februar 2018
IDEOLOGISK: Oslo Arbeidersamfunn ber partiet vedta nytt prinsipprogram på lands­møtet i 2019. Parti­sekretær Kjersti Stenseng er ikke fremmed for tanken.
Fredag 23. februar 2018
Universitetet trenger finansieringsordninger som lar oss teste ut dristige ideer, mener biolog Dag Hessen.
Fredag 23. februar 2018
• Alle som har pusset opp hjemme eller sittet i et borettslagsstyre, vet at det i byggeprosjekter kan tilkomme ekstra utgifter. Kanskje var ikke grunnen som antatt, det elektriske anlegget måtte i tillegg oppgraderes, eller arbeidet tok...
Fredag 23. februar 2018
NON-STOP: – Ingen har en strategisk visjon om framtidas Syria. Blodbadet vil fortsette i lang tid, sier egyptisk professor.
Torsdag 22. februar 2018
Munchmuseet frykter at det vil gå glipp av utstillinger med verdenskjente kunstnere hvis ikke den statlige forsikringsordningen for museer blir bedre.
Torsdag 22. februar 2018
KLASSEKNIPE: Brexit-motstandere i Labour øker presset mot partilederen. Men blant velgere i lave sosiale sjikt står brexit-støtten sterkt.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk