Tirsdag 13. februar 2018
Sorti for Martin Schulz 
Martin Schulz' retur til tysk politikk etter flere år som EU-topp, har vært en eneste stor nedtur. Tirsdag gikk han av som SPD-leder med øyeblikkelig virkning. 
Publisert: 13 Februar 22:20
Martin Schulz' retur til tysk politikk etter flere år som EU-topp, har vært en eneste stor nedtur. Tirsdag gikk han av som SPD-leder med øyeblikkelig virkning. 
– Jeg forlater dette kontoret uten bitterhet og sinne, sa Schulz etter at han trakk seg.
– Det er tid for fornyelse, fastslo 62-åringen, som fra 2012 til 2017 var president i EU-parlamentet, før han reiste hjem for å lede valgkampen til sosialdemokratiske SPD.
Schulz ble da presentert som den store redningsmannen som skulle bringe partiet til valgseier i september, men i stedet gjorde SPD sitt dårligste valg på flere tiår og fikk kun 20,5 prosent av stemmene.
Tirsdag ga Schulz fra seg ledervervet med umiddelbar virkning etter å ha varslet sin avgang i forrige uke. Partiet skal nå ledes midlertidig av Olaf Scholz, ordfører i Hamburg, fram til partiledervalget 22. april. Det er Andrea Nahles som er favoritt til å vinne etter å ha fått enstemmig støtte av partiledelsen tirsdag.

Refs fra partifellerDe siste dagene har Schulz fått kraftig kritikk fra sine egne etter at han lanserte seg selv som utenriksminister i en ny regjering med kristendemokratene i CDU og CSU.
Blant kritikerne var Sigmar Gabriel, Tysklands nåværende utenriksminister, som også er fra SPD.
Etter valget i høst sa Schulz at det var uaktuelt å gå inn i en ny storkoalisjon med kristendemokratene, og han har også fastslått at han ikke kom til å bli minister i en ny regjering.

SPD avgjørSPD, CDU og CSU ble nylig enige om en felles regjeringsplattform, men avtalen må først få klarsignal i en avstemning blant SPDs 460.000 medlemmer. Hvis et flertall sier nei, blir det etter alt å dømme nyvalg.
Schulz håper at partimedlemmene vil la seg overtale av Nahles til å stemme ja. Resultatet blir først klart i begynnelsen av mars.
Nahles er nå SPDs gruppeleder i nasjonalforsamlingen. Hun tilhører partiets venstrefløy og var fra 2013 til 2017 arbeids- og sosialminister i statsminister Angela Merkels tredje regjering.

(©NTB)
Torsdag 16. august 2018
STAB: Linn Beathe Esborg var i den norske staben som klargjorde F-16-jagarfly til tokt over Libya. No krev ho fleire svar om kva ho var med på.
Torsdag 16. august 2018
• Tidligere Frp-nestleder og fiskeriminister Per Sandberg hentet tirsdag fram alle tilgjengelige retoriske virkemidler – inkludert hans sedvanlige, sleivete overdrivelser – i sitt angrep på norsk presses dekning av hans Iran-tur og forholdet...
Torsdag 16. august 2018
HETT: En fersk forskningsrapport varsler om høy sannsynlighet for hetebølger også de neste fire åra.
Torsdag 16. august 2018
Mari Skurdal er ansatt som Klassekampens nye ansvarlige redaktør. Hun varsler at hun vil løfte utenriks- og kommentar­stoffet i avisa.
Onsdag 15. august 2018
God kjønnsbalanse til tross: Menn diskuterer teknologi og økonomi, mens kvinner diskuterer omsorg, abortlov og metoo under Arendalsuka.
Onsdag 15. august 2018
VERRE: En fersk forskningsrapport viser at innvandrere er langt mer utsatt for opphopning av levekårsproblemer. Men de som bor i distriktene, klarer seg jevnt over bedre.
Onsdag 15. august 2018
ILLSINTE: Politikere reagerer kraftig etter at nær 100 biler ble påtent i Sverige. Brannene fyrer opp politikere og kommentatorer fra høyre til venstre.
Onsdag 15. august 2018
• USAs president Donald Trump har innført sanksjoner mot Nato-allierte Tyrkia som savner sidestykke i moderne historie. Først vedtok Washington sanksjoner mot landets innenriks- og justisminister, som førte til sterk svekkelse av den...
Tirsdag 14. august 2018
Arendalsuka gjenskaper forskjellene i det norske lobby-systemet, ifølge en ny rapport.
Tirsdag 14. august 2018
ADVARER: Frps Jon Helgheim sier rommet for hva som er greit å si som politiker blir mer snevert. I går måtte enda en frittalende Frp-statsråd gå av.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk