Tirsdag 13. februar 2018
Carlsen uoffisiell verdensmester i Fischer-sjakk
Magnus Carlsen sikret turneringsseieren i det uoffisielle verdensmesterskapet i Fischer-sjakk etter å ha slått amerikaneren Hikaru Nakamura tirsdag.
Publisert: 13 Februar 20:27
Magnus Carlsen sikret turneringsseieren i det uoffisielle verdensmesterskapet i Fischer-sjakk etter å ha slått amerikaneren Hikaru Nakamura tirsdag.
Carlsen avgjorde det uoffisielle verdensmesterskapet tre runder før slutt etter at han slo Nakamura i tirsdagens femte parti.
Den siste partiseieren gjorde at han oppnådde 12,5 poeng mot Nakamuras 8,5 poeng.
Carlsens remis i det fjerde partiet gjorde at han kunne sikre turneringsseieren om han tok poenget mot Nakamura i det femte partiet.
Det ble klart etter at tirsdagens fjerde parti endte med remis. Carlsen hadde da 11,5 poeng mot Nakamuras 8,5 poeng. Førstemann til 12,5 poeng vant turneringen, og den poengsummen oppnådde Carlsen i det påfølgende partiet.
– Det har vært veldig tøffe partier. Vi trenger virkelig en pause, det har vært nonstop action fram til nå, sa Carlsen til NRK etter det fjerde partiet tirsdag.
Etter en liten pause var de to tilbake ved sjakkbrettet, og i det femte partiet avgjorde Carlsen.

Reddet remisNakamura hadde Magnus Carlsen på gaffelen i tirsdagens tredje parti, men Carlsen fikset remis.
Én seier og én remis var beholdningen for Magnus Carlsen etter avslutningsdagens to første partier, men i det tredje partiet var han til tider ille ute.
Nakamura, med hvite brikker, hadde vunnet stilling i store deler av tirsdagens tredje parti, men Carlsen reddet seg mesterlig inn og unngikk tap i det som utviklet seg til å bli et maratonparti i lynsjakk.
Til slutt stoppet Carlsen klokken og krevde remis etter å ha gått 50 trekk fram og tilbake og forsvart seg.

Tidligere mesterCarlsen fikk en meget god start på avslutningsdagen da han slo Nakamura med hvite brikker. Det ble etterfulgt av remis med svarte brikker.
– Jeg får ikke så mye tid til å tenke, og da går det bedre, sa Carlsen i en kort kommentar til NRK etter å ha spilt remis.
Etter å ha spilt hurtigsjakk fram til tirsdag, er turneringen nå gått over i lynsjakk.
I såkalt Fischer Random, eller Fischer-sjakk, er ikke brikkene stilt opp i henhold til reglene fra starten, men derimot med stor grad av tilfeldighet. Legenden Bobby Fischer introduserte spillemåten.
Kampen startet fredag. Duellen er en del av Dag Alvengs utstilling «Tid som står stille» på Henie Onstad Kunstsenter utenfor Oslo.
Nakamura vant et uoffisielt verdensmesterskap i Fischer-sjakk da han slo Levon Aronian i 2009. Carlsen er for sin del verdensmester i klassisk sjakk.
Arrangementet avsluttes tirsdag med åtte lynsjakkpartier.
(©NTB)
Lørdag 18. august 2018
DYRT: 40.000 kroner i året. Det er forskjellen på foreldrebetalingen ved den aller billigste og den aller dyreste SFO-en i landet. – Uakseptabelt, mener foreldre­utvalg.
Lørdag 18. august 2018
• En hel verden jublet da atomavtalen med Iran ble framforhandlet i 2015 av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU. Avtalen, som trådte i kraft i januar 2016, ga internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i...
Lørdag 18. august 2018
RØD KLUT: Sosialdemokratene bør ikke ta statsministerposten for gitt, varsler Enhedslistens Pernille Skipper. – Vi må vise at vi er klare til å gripe makten, sier hun til Klasse­kampen.
Lørdag 18. august 2018
Den har vært omtalt som verdens beste samling av nordisk modernisme. Men hva skjuler seg egentlig i kunstsamlingen til Nicolai Tangen?
Lørdag 18. august 2018
Månedens poet«ANNA ALVER»Vinneren av Diktkammerets kåring av årets sommerpoet. Poeten ønsker å være anonym.– Gratulerer med å være Diktkammerets...
Lørdag 18. august 2018
Undersida: Med eit både poetisk og essayistisk uttrykk er Anne Helene Guddal blant dei sterkaste stemmene i den unge litteraturen.
Fredag 17. august 2018
OFFENSIVE: Heroinbehandling er bare starten. Nå krever rusorganisasjoner straffefrihet for narkotikabruk samt rusbehandling med narkotika for alle grupper tunge rusavhengige.
Fredag 17. august 2018
• Det er mange som bekymrer seg for demokratiets framtid om dagen. Høyre-ideolog Torbjørn Røe Isaksen drøftet nylig i Aftenposten det han mener er tre store utfordringer for demokratiet. Næringsministeren lister opp den økonomiske suksessen...
Fredag 17. august 2018
VALG: Valgkampen i Brasil er i gang. Titusener har de siste dagene demonstrert til støtte for Lula da Silva, som er dømt til tolv års fengsel.
Fredag 17. august 2018
Flere forskere mener pressen har spekulert for mye i Sandberg-saken. – Spekulasjoner hører hjemme i private samtaler, sier Elisabeth Eide.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk