Tirsdag 13. februar 2018
Carlsen nærmer seg turneringsseier i Fischer-sjakk
Magnus Carlsen fikk en meget god start på avslutningsdagen i det uoffisielle verdensmesterskapet i Fischer-sjakk da han slo Hikaru Nakamura med hvite brikker.
Publisert: 13 Februar 17:29
Magnus Carlsen fikk en meget god start på avslutningsdagen i det uoffisielle verdensmesterskapet i Fischer-sjakk da han slo Hikaru Nakamura med hvite brikker.
Carlsen tapte med hvite brikker i det siste partiet mandag da han glemte tiden, men gjorde kort prosess mot Nakamura i det første partiet under avslutningsdagen tirsdag. Det gjør at stillingen nå er 10-7 i fordel nordmannen. Tirsdagens partier blir spilt i lynsjakk.
Nordmannen satte sin amerikanske motstander under press umiddelbart, og forholdsvis tidlig ut i partiet så ikke Nakamura noen annen utvei enn å gi opp tirsdagens første parti.
Turneringen skal avgjøres i dag, og førstemann til 12,5 poeng vinner. Carlsens partiseier tirsdag gjør at han med sine 10 poeng nå nærmer seg turneringsseier.
I såkalt Fischer Random, eller Fischer-sjakk, er ikke brikkene stilt opp i henhold til reglene fra starten, men derimot med stor grad av tilfeldighet. Legenden Bobby Fischer introduserte spillemåten.
Kampen startet fredag og varer fram til tirsdag. Duellen er en del av Dag Alvengs utstilling «Tid som står stille» på Henie Onstad Kunstsenter utenfor Oslo.
Nakamura vant et uoffisielt verdensmesterskap i Fischer-sjakk da han slo Levon Aronian i 2009. Carlsen er for sin del verdensmester i klassisk sjakk.
Fram til og med mandag spilte Carlsen og Nakamura to hurtigsjakkpartier per dag, der spillerne fikk 45 minutter på de første 40 trekkene. Deretter fikk hver spiller 15 minutter tillegg.
Arrangementet avsluttes tirsdag med maksimalt åtte lynsjakkpartier.
(©NTB)
Mandag 19. februar 2018
TORTUR: USA og deres allierte kommer i søkelyset om krigsforbrytelser i Afghanistan granskes. – Nordmenn kan i teorien måtte møte i krigsforbryterdomstolen, sier jussnestor William Schabas til Klassekampen.
Mandag 19. februar 2018
• I desember 2002 døde to afghanere i amerikansk fangenskap i et militæranlegg i Bagram. Amerikanske soldater lenket fangene til taket, og slo og sparket dem over flere dager til de til slutt døde. Den ene fangen, drosjesjåføren Dilawar...
Mandag 19. februar 2018
VOLD: Beboere på Holmlia i Oslo knytter en av volds­episodene det siste året til usunn æreskultur.
Mandag 19. februar 2018
Bibliotekene vil tilby digitale lyd­bøker, men hevder at forlag nekter dem å kjøpe. Nå ber de kulturministeren gripe inn.
Lørdag 17. februar 2018
FRA HAV TIL FJELL: De har overlevd tortur i Libya og ­dødsferden over Middelhavet. Nå flykter Ousman (21) og Lamine (25) fra italienske fascister over snødekte alpetopper.
Lørdag 17. februar 2018
• Norge er midt inne i en større forsvarsdebatt der det er påvist store svakheter i den nasjonale forsvarsevnen. De militære even­tyrene i Afghanistan og Libya er sterkt omstridt og har ikke gitt landet større trygghet – snarere tvert imot.
Lørdag 17. februar 2018
Åsne Seierstad skal skrive bok om ­hvordan metoo-kampanjen traff Trond Giske, Jonas Gahr Støre og resten av ­Arbeiderpartiet.
Lørdag 17. februar 2018
TYNN IS: Ap har stilt sju vilkår til regjeringa for å kunne seie ja til EUs tredje energimarknadspakke og Acer. Men dette er garantiar regjeringa ikkje kan gje, forklarer ekspert.
Lørdag 17. februar 2018
Lange linjer: Jürgen Kocka utfordrer dem som gjerne ser på ­kapitalisme som en naturtilstand.
Fredag 16. februar 2018
LOJALITET: Nabolagslojaliteten er noe av det beste med Holmlia, skal vi tro de som bor der. – En slik lojalitet kan også misbrukes, advarer Dara Goldar.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk