Tirsdag 13. februar 2018
Forsiktig oppgang på Oslo Børs
Oslo Børs fortsatte tirsdag å hente seg inn etter turbulensen forrige uke, men i noe roligere tempo. Hovedindeksen steg med 0,09 prosent til 799,12 poeng.
Publisert: 13 Februar 18:16
Oslo Børs fortsatte tirsdag å hente seg inn etter turbulensen forrige uke, men i noe roligere tempo. Hovedindeksen steg med 0,09 prosent til 799,12 poeng.
Blant de fem mest omsatte selskapene var det kun to selskaper som gikk i ned. Statoil toppet listen og gikk ned 0,09 prosent, mens Yara var femte mest omsatt og gikk ned 2 prosent. Mellom der havnet DNB (+1 prosent), Telenor (+1,1 prosent) og Marine Harvest (+1,7 prosent).
Funcom fortsetter oppturen og er igjen å finne på lista over dagens vinnere, men ble solid slått av Black Sea Property som steg hele 21,1 prosent. Taperen ble offshoreselskapet Oceanteam, som gikk ned 17,4 prosent.
De toneangivende børsene ellers i Europa greide imidlertid ikke å følge opp oppgangen mandag. DAX 30 i Frankfurt endte ned 0,6 prosent, FTSE 100 London sto på stedet hvil, mens CAC 40 i Paris endte ned 0,4 prosent.
Oljeprisen svingte gjennom dagen, men fikk seg en solid nedtur mot slutten av handelsdagen. På det laveste var prisen på nordsjøolje nede i 61,88 dollar fatet, men ved 17.30-tiden er den oppe i 62,38 – kun marginalt ned siden midnatt.
De som selger amerikansk lettolje fikk seg også en bitte liten smell, med en prisnedgang på 0,32 cent til 58,98 dollar fatet.
Oppgangen i Europa mandag kom etter en solid avslutning i USA fredag forrige uke. Dette ble etterfulgt av en solid innledning på børsuken mandag, men tirsdag falt de amerikanske børsene fra start. E24 skriver at markedet er spente før onsdagens amerikanske inflasjonstall, som blir viktige for å bestemme renten.
(©NTB)
Lørdag 18. august 2018
DYRT: 40.000 kroner i året. Det er forskjellen på foreldrebetalingen ved den aller billigste og den aller dyreste SFO-en i landet. – Uakseptabelt, mener foreldre­utvalg.
Lørdag 18. august 2018
• En hel verden jublet da atomavtalen med Iran ble framforhandlet i 2015 av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU. Avtalen, som trådte i kraft i januar 2016, ga internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i...
Lørdag 18. august 2018
RØD KLUT: Sosialdemokratene bør ikke ta statsministerposten for gitt, varsler Enhedslistens Pernille Skipper. – Vi må vise at vi er klare til å gripe makten, sier hun til Klasse­kampen.
Lørdag 18. august 2018
Den har vært omtalt som verdens beste samling av nordisk modernisme. Men hva skjuler seg egentlig i kunstsamlingen til Nicolai Tangen?
Lørdag 18. august 2018
Månedens poet«ANNA ALVER»Vinneren av Diktkammerets kåring av årets sommerpoet. Poeten ønsker å være anonym.– Gratulerer med å være Diktkammerets...
Lørdag 18. august 2018
Undersida: Med eit både poetisk og essayistisk uttrykk er Anne Helene Guddal blant dei sterkaste stemmene i den unge litteraturen.
Fredag 17. august 2018
OFFENSIVE: Heroinbehandling er bare starten. Nå krever rusorganisasjoner straffefrihet for narkotikabruk samt rusbehandling med narkotika for alle grupper tunge rusavhengige.
Fredag 17. august 2018
• Det er mange som bekymrer seg for demokratiets framtid om dagen. Høyre-ideolog Torbjørn Røe Isaksen drøftet nylig i Aftenposten det han mener er tre store utfordringer for demokratiet. Næringsministeren lister opp den økonomiske suksessen...
Fredag 17. august 2018
VALG: Valgkampen i Brasil er i gang. Titusener har de siste dagene demonstrert til støtte for Lula da Silva, som er dømt til tolv års fengsel.
Fredag 17. august 2018
Flere forskere mener pressen har spekulert for mye i Sandberg-saken. – Spekulasjoner hører hjemme i private samtaler, sier Elisabeth Eide.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk