Tirsdag 13. februar 2018
Forsiktig oppgang på Oslo Børs
Oslo Børs fortsatte tirsdag å hente seg inn etter turbulensen forrige uke, men i noe roligere tempo. Hovedindeksen steg med 0,09 prosent til 799,12 poeng.
Publisert: 13 Februar 18:16
Oslo Børs fortsatte tirsdag å hente seg inn etter turbulensen forrige uke, men i noe roligere tempo. Hovedindeksen steg med 0,09 prosent til 799,12 poeng.
Blant de fem mest omsatte selskapene var det kun to selskaper som gikk i ned. Statoil toppet listen og gikk ned 0,09 prosent, mens Yara var femte mest omsatt og gikk ned 2 prosent. Mellom der havnet DNB (+1 prosent), Telenor (+1,1 prosent) og Marine Harvest (+1,7 prosent).
Funcom fortsetter oppturen og er igjen å finne på lista over dagens vinnere, men ble solid slått av Black Sea Property som steg hele 21,1 prosent. Taperen ble offshoreselskapet Oceanteam, som gikk ned 17,4 prosent.
De toneangivende børsene ellers i Europa greide imidlertid ikke å følge opp oppgangen mandag. DAX 30 i Frankfurt endte ned 0,6 prosent, FTSE 100 London sto på stedet hvil, mens CAC 40 i Paris endte ned 0,4 prosent.
Oljeprisen svingte gjennom dagen, men fikk seg en solid nedtur mot slutten av handelsdagen. På det laveste var prisen på nordsjøolje nede i 61,88 dollar fatet, men ved 17.30-tiden er den oppe i 62,38 – kun marginalt ned siden midnatt.
De som selger amerikansk lettolje fikk seg også en bitte liten smell, med en prisnedgang på 0,32 cent til 58,98 dollar fatet.
Oppgangen i Europa mandag kom etter en solid avslutning i USA fredag forrige uke. Dette ble etterfulgt av en solid innledning på børsuken mandag, men tirsdag falt de amerikanske børsene fra start. E24 skriver at markedet er spente før onsdagens amerikanske inflasjonstall, som blir viktige for å bestemme renten.
(©NTB)
Lørdag 17. februar 2018
FRA HAV TIL FJELL: De har overlevd tortur i Libya og ­dødsferden over Middelhavet. Nå flykter Ousman (21) og Lamine (25) fra italienske fascister over snødekte alpetopper.
Lørdag 17. februar 2018
• Norge er midt inne i en større forsvarsdebatt der det er påvist store svakheter i den nasjonale forsvarsevnen. De militære even­tyrene i Afghanistan og Libya er sterkt omstridt og har ikke gitt landet større trygghet – snarere tvert imot.
Lørdag 17. februar 2018
Åsne Seierstad skal skrive bok om ­hvordan metoo-kampanjen traff Trond Giske, Jonas Gahr Støre og resten av ­Arbeiderpartiet.
Lørdag 17. februar 2018
TYNN IS: Ap har stilt sju vilkår til regjeringa for å kunne seie ja til EUs tredje energimarknadspakke og Acer. Men dette er garantiar regjeringa ikkje kan gje, forklarer ekspert.
Lørdag 17. februar 2018
Lange linjer: Jürgen Kocka utfordrer dem som gjerne ser på ­kapitalisme som en naturtilstand.
Fredag 16. februar 2018
LOJALITET: Nabolagslojaliteten er noe av det beste med Holmlia, skal vi tro de som bor der. – En slik lojalitet kan også misbrukes, advarer Dara Goldar.
Fredag 16. februar 2018
NY KOST: Sør-Afrikas nye president Cyril Ramaphosa er enda en veteran fra anti-apartheidkampen. Han får nok å ta fatt i.
Fredag 16. februar 2018
Kinobesøket gikk ned i både Norge og EU i fjor. Hvis trenden fortsetter, er det stor grunn til bekymring, ifølge eksperter.
Fredag 16. februar 2018
• I 2015 fikk Høyre/Frp-regjeringen med støtte fra Venstre flertall for å endre arbeidsmiljøloven slik at det ble enklere for arbeidsgivere å ansette folk midlertidig. Forslaget ble begrunnet med de mest fantasifulle argumenter fra daværende...
Torsdag 15. februar 2018
Jakten på bestselgerforfattere gjør forlagene likere hverandre, mener forlagsveteran Janneken Øverland.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk