Tirsdag 13. februar 2018
Forsiktig oppgang på Oslo Børs
Oslo Børs fortsatte tirsdag å hente seg inn etter turbulensen forrige uke, men i noe roligere tempo. Hovedindeksen steg med 0,09 prosent til 799,12 poeng.
Publisert: 13 Februar 18:16
Oslo Børs fortsatte tirsdag å hente seg inn etter turbulensen forrige uke, men i noe roligere tempo. Hovedindeksen steg med 0,09 prosent til 799,12 poeng.
Blant de fem mest omsatte selskapene var det kun to selskaper som gikk i ned. Statoil toppet listen og gikk ned 0,09 prosent, mens Yara var femte mest omsatt og gikk ned 2 prosent. Mellom der havnet DNB (+1 prosent), Telenor (+1,1 prosent) og Marine Harvest (+1,7 prosent).
Funcom fortsetter oppturen og er igjen å finne på lista over dagens vinnere, men ble solid slått av Black Sea Property som steg hele 21,1 prosent. Taperen ble offshoreselskapet Oceanteam, som gikk ned 17,4 prosent.
De toneangivende børsene ellers i Europa greide imidlertid ikke å følge opp oppgangen mandag. DAX 30 i Frankfurt endte ned 0,6 prosent, FTSE 100 London sto på stedet hvil, mens CAC 40 i Paris endte ned 0,4 prosent.
Oljeprisen svingte gjennom dagen, men fikk seg en solid nedtur mot slutten av handelsdagen. På det laveste var prisen på nordsjøolje nede i 61,88 dollar fatet, men ved 17.30-tiden er den oppe i 62,38 – kun marginalt ned siden midnatt.
De som selger amerikansk lettolje fikk seg også en bitte liten smell, med en prisnedgang på 0,32 cent til 58,98 dollar fatet.
Oppgangen i Europa mandag kom etter en solid avslutning i USA fredag forrige uke. Dette ble etterfulgt av en solid innledning på børsuken mandag, men tirsdag falt de amerikanske børsene fra start. E24 skriver at markedet er spente før onsdagens amerikanske inflasjonstall, som blir viktige for å bestemme renten.
(©NTB)
Onsdag 23. mai 2018
Etter én uke med journaliststreik i NRK har nærmere halvparten av seerne og lytterne forsvunnet.
Onsdag 23. mai 2018
ILLE: Taliban øker kontrollen i Afghanistan og trapper opp selvmordsangrep. – Redselen blant folk øker, sier seniorforsker Arne Strand, som selv har følt frykten på kroppen.
Onsdag 23. mai 2018
• I dag blir det klart om de fagorganiserte i offentlig sektor sier ja til ny pensjonsavtale. Kritikerne hevder at den er usolidarisk fordi de eneste som vil tjene på den, er den fjerdeparten som greier å jobbe til de er 67 år eller lenger.
Onsdag 23. mai 2018
KJØPER: Nordkapp kommune prøver forgjeves å kjøpe den lukrative turistattraksjonen Nordkapp-platået. I dag er det folkemøte i Honningsvåg for å øke presset på grunneier Finnmarkseiendommen.
Tirsdag 22. mai 2018
RETTIGHET: Selv om datoen viser 2018, ser Utdannings­forbundet seg i dag nødt til å aksjonere for sin menneskerett til å ytre seg fritt på arbeidsplassen.
Tirsdag 22. mai 2018
Svenske Bonnier, som eier halvparten av Cappelen Damm, bruker markedsmakten sin i Sverige til å gjøre seg selv større, sier Pelle Andersson i Ordfront.
Tirsdag 22. mai 2018
• «Det jeg ikke makter i egenskap av menneske», skriver Karl Marx, «det makter jeg gjennom pengene». Det hjelper ikke å ha et kall, påpeker han, hvis du ikke også har økonomi til å realisere det: «Hvis jeg føler...
Lørdag 19. mai 2018
SNUDDE: Populismeforsker Cas Mudde er EU-skeptikeren som i dag mener EU-integrasjonen er pent nødt til å øke.
Lørdag 19. mai 2018
Det er ikke bare i Coop-butikkene Cappelen Damm prioriterer forlagets egne bøker. Også i Tanums bokklubber og i strømmetjenesten Storytel gjør eierforlaget reint bord.
Lørdag 19. mai 2018
• Nord-Korea har reagert på militærøvelsen «Max Thunder» mellom USA og Sør-Korea. Pyongyang har også truet med å avlyse toppmøtet mellom Kim Jong-un og Donald Trump i juni. Trump har lagt stor personlig prestisje i møtet med den...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk