Tirsdag 13. februar 2018
Listhaug til folkemøte på Holmlia i Oslo
Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) deltar tirsdag kveld på et folkemøte på Holmlia, hvor det har vært flere alvorlige voldsepisoder den siste tiden. 
Publisert: 13 Februar 16:13
Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) deltar tirsdag kveld på et folkemøte på Holmlia, hvor det har vært flere alvorlige voldsepisoder den siste tiden. 
Allerede før helgen ble det klart at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) deltar på møtet. Det kom i stand etter at Silje Kivle Andreassen, sogneprest i Holmlia kirke, før helgen sendte et åpent brev til politileder øst og Oslos byrådsleder.
Der krevde hun svar fra politikerne på hva de har tenkt å gjøre med en situasjon som gjør at folk ifølge Andreassen føler seg utrygge.
Også leder for enhet øst oslopolitiet, John Roger Lund, deltar, sammen med lokale politikere og bydelens administrasjon.
Det er Oslo kommune, Bydel Søndre Nordstrand og Oslo politidistrikt som sammen inviterer til folkemøtet. Hensikten er å informere om politiets, bydelens og kommunens arbeid, heter det på kommunens hjemmesider.
Onsdag i forrige uke ble en mann truffet av flere skudd på Holmlia i Oslo, og det har de siste månedene vært flere voldshendelser i det samme området.
21. januar ble to menn i 20-årene knivstukket, og i begynnelsen av oktober ble en 21 år gammel mann skutt på Holmlia. Mannen ble kritisk skadd, men tilstanden bedret seg.
Det er ikke kjent om politiet knytter skytingen sist uke til noen av disse hendelsene.
(©NTB)
Mandag 19. februar 2018
TORTUR: USA og deres allierte kommer i søkelyset om krigsforbrytelser i Afghanistan granskes. – Nordmenn kan i teorien måtte møte i krigsforbryterdomstolen, sier jussnestor William Schabas til Klassekampen.
Mandag 19. februar 2018
• I desember 2002 døde to afghanere i amerikansk fangenskap i et militæranlegg i Bagram. Amerikanske soldater lenket fangene til taket, og slo og sparket dem over flere dager til de til slutt døde. Den ene fangen, drosjesjåføren Dilawar...
Mandag 19. februar 2018
VOLD: Beboere på Holmlia i Oslo knytter en av volds­episodene det siste året til usunn æreskultur.
Mandag 19. februar 2018
Bibliotekene vil tilby digitale lyd­bøker, men hevder at forlag nekter dem å kjøpe. Nå ber de kulturministeren gripe inn.
Lørdag 17. februar 2018
FRA HAV TIL FJELL: De har overlevd tortur i Libya og ­dødsferden over Middelhavet. Nå flykter Ousman (21) og Lamine (25) fra italienske fascister over snødekte alpetopper.
Lørdag 17. februar 2018
• Norge er midt inne i en større forsvarsdebatt der det er påvist store svakheter i den nasjonale forsvarsevnen. De militære even­tyrene i Afghanistan og Libya er sterkt omstridt og har ikke gitt landet større trygghet – snarere tvert imot.
Lørdag 17. februar 2018
Åsne Seierstad skal skrive bok om ­hvordan metoo-kampanjen traff Trond Giske, Jonas Gahr Støre og resten av ­Arbeiderpartiet.
Lørdag 17. februar 2018
TYNN IS: Ap har stilt sju vilkår til regjeringa for å kunne seie ja til EUs tredje energimarknadspakke og Acer. Men dette er garantiar regjeringa ikkje kan gje, forklarer ekspert.
Lørdag 17. februar 2018
Lange linjer: Jürgen Kocka utfordrer dem som gjerne ser på ­kapitalisme som en naturtilstand.
Fredag 16. februar 2018
LOJALITET: Nabolagslojaliteten er noe av det beste med Holmlia, skal vi tro de som bor der. – En slik lojalitet kan også misbrukes, advarer Dara Goldar.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk