Fredag 9. februar 2018
NY Times: Trumps stabssjef villig til å gå av
Donald Trumps stabssjef John Kelly skal ha sagt han er villig til å gå av, melder New York Times. Uttalelsen følger rykter om at presidenten vil bytte ham ut. 
Publisert: 09 Februar 23:51
Donald Trumps stabssjef John Kelly skal ha sagt han er villig til å gå av, melder New York Times. Uttalelsen følger rykter om at presidenten vil bytte ham ut. 
Trump skal være frustrert over måten Kelly har håndtert anklagene som har blitt rettet mot Trumps rådgiver Rob Porter.
Porters to ekskoner har anklaget ham for konemishandling, noe Porter selv kategorisk avviser. Han har likevel trukket seg fra stillingen som politisk rådgiver for Trump.
Kilder i Trump-administrasjonen sier til NBC News at presidenten er sint på stabssjef Kelly, som først ga Porter full støtte for deretter å snu ryggen til ham dagen etter.
Trump selv hadde bare godt å si om sin nå avgåtte rådgiver da han kommenterte saken på en pressebrifing fredag.
– Vi ønsker ham alt godt og håper han får en flott karriere videre, sa Trump, som la til at Porter «er uskyldig i anklagene».
Kilder avisen New York Times har snakket med sier Kelly fredag sa han er villig til å gå av, men understreket at han formelt sett ikke har tilbudt sin oppsigelse.
Kelly, en pensjonert general, skal ved flere anledninger tidligere ha truet med å gå av i forsøk på å tøyle Trumps temperament, skriver avisen.
(©NTB)
Fredag 25. mai 2018
SAMME SKOLE: 21-åringen som er siktet for drapsforsøk på en 18-åring på Holmlia har hatt et langt opphold på koranskole i Somalia. Ifølge politiet var offeret elev på den samme skolen.
Fredag 25. mai 2018
KNAPT: Marginene er hårfine foran dagens folkeavstemning om Irlands abortforbud. De som vil heve forbudet, leder på målinger, men 20 prosent har ennå ikke bestemt seg.
Fredag 25. mai 2018
Kulturpolitikerne liker dårlig at ­Cappelen Damms salgskanaler har en overvekt av titler fra eget forlag.
Fredag 25. mai 2018
• Den pensjonerte russiske etterretningsoffiseren Sergej Skripal ble 4. mars i år funnet bevisstløs på en benk i Salisbury i England sammen med sin 33 år gamle datter Julia. Begge er nå utskrevet fra sykehus. Skripal ble i 2006 dømt til 13...
Torsdag 24. mai 2018
SINNE: Alta Frp krever gransking, og fylkeslederen i Finnmark Frp mener helseminister Bent Høie må gå etter luft­ambulansekrisa.
Torsdag 24. mai 2018
UFRED: Før søndagens valg slår menneskerettighetsaktivist Erika Gomez alarm om forfølgelse av aktivister og en skjør fredsavtale under press.
Torsdag 24. mai 2018
Siden årtusenskiftet er antallet politiske skandaler i nordiske medier tredoblet. Og det er de personorienterte sex­skandalene som har økt mest.
Torsdag 24. mai 2018
• Konsekvensene av såkalt fritt skolevalg i Oslo-skolen er ulykksalige og bidrar til å forsterke sosiale og etniske skillelinjer. I går gikk 67 lærere og andre ansatte ved Bjørnholt videregående skole ut i Aftenposten og fortalte hvordan...
Onsdag 23. mai 2018
Etter én uke med journaliststreik i NRK har nærmere halvparten av seerne og lytterne forsvunnet.
Onsdag 23. mai 2018
ILLE: Taliban øker kontrollen i Afghanistan og trapper opp selvmordsangrep. – Redselen blant folk øker, sier seniorforsker Arne Strand, som selv har følt frykten på kroppen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk