Fredag 9. februar 2018
Børsoppgang i USA
Aksjene på New York-børsen steg fra start fredag morgen. Dow Jones-indeksen var opp 1,1 prosent tre minutter etter åpning.
Publisert: 09 Februar 15:53
Aksjene på New York-børsen steg fra start fredag morgen. Dow Jones-indeksen var opp 1,1 prosent tre minutter etter åpning.
Den bredere S&P 500-indeksen var også opp 1,1 prosent. Teknologitunge Nasdaq steg 1,4 prosent i løpet av de tre første minuttene.
Dermed har markedet begynt å hente inn igjen litt av tapet etter børsnedgangen den siste uken.
Det lå i kortene at oppgangen ville komme etter såkalte futures både på Dow Jones-indeksen og S&P-indeksen steg 0,7 prosent torsdag, samme dag som New York-børsen endte med nedgang. Torsdag åpnet Europa så vidt i minus, kort tid etter at asiatiske børser falt kraftig. Fallet i Asia kom som en følge av torsdagens nedgang i USA.
Tidligere fredag uttalte analytikere at det slett ikke er noen dramatikk rundt det som har skjedd den siste uken. Det dreier seg kun om en korrigering som har latt vente lenge på seg etter det siste årets opptur.
Tom Martin, toppleder i Global Investments, mener det nå er en tydelig endring i tankegangen på børsen. Investorer har gått fra å være redde for å gå glipp av et marked i opptur til en frykt for å gå på store tap, mener han.
– Det kommer til å ta lengre tid før markedet endrer seg enn det folk forventer, sier han.
Analytiker Shane Oliver i AMP Capital tror det verste nå er over, og sier i likhet med Martin at denne ukens nedgang trolig kun var en korrigering.
– Korrigeringer på opptil 15 prosent anses som normalt, sier Oliver.
(©NTB)
Onsdag 21. februar 2018
HØYREMARSJ: Matteo Salvini angriper innvandrere, EU, sosialdemokrater og Amazon. – Med meg som Italias statsminister vil Europa endre seg totalt, hevder høyrepopulisten.
Onsdag 21. februar 2018
MATTETRØBBEL: Studien som skal legge grunnlag for beslutningen om å gå inn i Natos rakettskjold, er utsatt. Årsaken er avanserte regnestykker.
Onsdag 21. februar 2018
Det finnes knapt digitale lydbøker på norske biblioteker i dag. Det vil kulturminister Trine Skei Grande (V) gjøre noe med.
Onsdag 21. februar 2018
• Arbeiderpartiets stortingsgruppe har utformet en liste med «forutsetninger» som må innfris før partiet kan godkjenne EUs tredje energimarkedspakke, inkludert tilslutning til det overnasjonale energibyrået Acer. Det er høyst uklart hvem det...
Tirsdag 20. februar 2018
NY PLAN: I 2013 lanserte Stoltenberg-regjeringa prosjektet ferjefri E39 med ferdigstilling innan 20 år. No førebur Statens vegvesen ei utsetjing på 17 år.
Tirsdag 20. februar 2018
• Økonomiprofessor Dani Rodrik skriver i en artikkel i Project Syndicate om den doble trusselen mot det som gjerne kalles det «det liberale demokratiet». Rodrik hevder at det under de fleste demokratiske gjennombrudd er to krefter på banen.
Tirsdag 20. februar 2018
Er du med i Den norske forfatterforening, har du har ni ganger større sjanse for å få midler fra vederlagsfondene enn ikke-medlemmer. Jan Ove Ekeberg i Forfatterforbundet stiller spørsmål ved jobben DNF gjør.
Tirsdag 20. februar 2018
ANGRER IKKE: Storbritannias fremste ekspert på folkeopinion avviser at britene angrer på brexit. Det er ønsketenkning fra EU-henførte medier, mener professor John Curtice.
Mandag 19. februar 2018
TORTUR: USA og deres allierte kommer i søkelyset om krigsforbrytelser i Afghanistan granskes. – Nordmenn kan i teorien måtte møte i krigsforbryterdomstolen, sier jussnestor William Schabas til Klassekampen.
Mandag 19. februar 2018
• I desember 2002 døde to afghanere i amerikansk fangenskap i et militæranlegg i Bagram. Amerikanske soldater lenket fangene til taket, og slo og sparket dem over flere dager til de til slutt døde. Den ene fangen, drosjesjåføren Dilawar...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk