Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Googoosh i Göteborg: Allsang fra første til siste sekund under følelsesladet konsertopplevelse med Irans største popstjerne.

Dronning på statsbesøk

$ID/[No paragraph style]:SYNGER UT: Googoosh (67) avbildet på scenen i Göteborg, 22. desember, med forbausende mye stemmekraft intakt. Hun har siden comebacket i 2000 ofte lagt sine turneer rundt vestlige høytider som julen, muligens for å tilrettelegge for publikum -en Googooshkonsert er en liveopplevelse hele familien gjerne samles til. $ID/[No paragraph style]:FOTO: PAO DUELL/ROCKFOTO.NU Pao Duell/Rockfoto

I tjue år holdt Googoosh munn. Så åpnet hun den igjen, for å synge ut. Nå kan hun ikke vende hjem igjen. Men på konsertene kommer «hjemme» til henne.

Det er kvelden før kvelden før den skandinaviske jula, 22. desember i Göteborg, og det er julemarked på Liseberg. Klokka er straks ni og i sur motvind strømmer de ut – glade barn, jublende og overstimulerte, og deres utslitte foreldre. Samtidig strømmer en annen gruppe inn sideinngangen, til Liseberghallen. Er det julekonsert? Nei. Men det er definitivt høytidsstemning, om enn av en annen art, for den rent … etnisk/kulturelt sett litt mer homogene strømmen av persere (og andre iranere) som har betalt en drøy tusenlapp eller mer pr. sete for å oppleve den første Göteborgskonserten noensinne til popikonet Googoosh.