Søndag 21. januar 2018
Minst fem drept i hotellangrep i Kabul
Minst fem personer er døde etter at et hotell i sentrum av den afghanske hovedstaden Kabul ble stormet av væpnede menn. Situasjonen er ennå ikke avklart.
Publisert: 21 Januar 05:01
Minst fem personer er døde etter at et hotell i sentrum av den afghanske hovedstaden Kabul ble stormet av væpnede menn. Situasjonen er ennå ikke avklart.
Gjerningsmennene angrep luksushotellet Intercontinental i Kabul ved 21-tiden lørdag kveld lokal tid, om lag 17.30-tiden norsk tid.
Over ti timer etter at angrepet startet, var politiaksjonen ved hotellet fortsatt i gang. Sikkerhetsstyrker jobbet fortsatt med å sikre hotellet, og minst en av angriperne var ikke gjort rede for.
En ansatt i den afghanske etterretningstjenesten opplyser til AFP at 100 gisler har blitt frigjort fra hotellet. Han sier at minst fem personer er døde og at åtte er skadd. Tidligere har en talsmann for politiet opplyst at tre av gjerningsmennene er drept. Han sa også at sikkerhetsstyrker har sikret fire av de fem etasjene i hotellet.
Angriperne var bevæpnet med både skytevåpen og granater og tok seg opp i flere av etasjene i hotellet og skjøt mot gjester, opplyser en sikkerhetskilde.

Bryllupsgjester reddetHotellet brukes ofte til brylluper, konferanser og politiske møter. Gjestene i et bryllup som ble arrangert på hotellet lørdag, er brakt i sikkerhet, opplyser talsmann Nasrat Rahimi i innenriksdepartementet.
Han sier angriperne satte fyr på kjøkkenet i tredje etasje, men at brannen er under kontroll.
– Nesten halve tredje etasje har brent, sier han.

– Redd oss!En hotellgjest fortalte via telefon til AFP at han hadde stengt seg inne på rommet, og at han hørte skyting utenfor.
– Jeg vet ikke om angriperne er inne i eller utenfor hotellet, men jeg kan høre skyting i nærheten av andre etasje. Vi gjemmer oss på rommene, og jeg bønnfaller sikkerhetsstyrkene om å redde oss så fort som mulig før vi blir drept, sa hotellgjesten. Det er ikke kjent hvordan det har gått med mannen.
Intercontinental i Kabul har vært utsatt for angrep tidligere. I 2011 ble 21 personer drept, deriblant alle de ni angriperne, i et angrep Taliban hevdet å stå bak.
Lørdag 17. februar 2018
FRA HAV TIL FJELL: De har overlevd tortur i Libya og ­dødsferden over Middelhavet. Nå flykter Ousman (21) og Lamine (25) fra italienske fascister over snødekte alpetopper.
Lørdag 17. februar 2018
• Norge er midt inne i en større forsvarsdebatt der det er påvist store svakheter i den nasjonale forsvarsevnen. De militære even­tyrene i Afghanistan og Libya er sterkt omstridt og har ikke gitt landet større trygghet – snarere tvert imot.
Lørdag 17. februar 2018
Åsne Seierstad skal skrive bok om ­hvordan metoo-kampanjen traff Trond Giske, Jonas Gahr Støre og resten av ­Arbeiderpartiet.
Lørdag 17. februar 2018
TYNN IS: Ap har stilt sju vilkår til regjeringa for å kunne seie ja til EUs tredje energimarknadspakke og Acer. Men dette er garantiar regjeringa ikkje kan gje, forklarer ekspert.
Lørdag 17. februar 2018
Lange linjer: Jürgen Kocka utfordrer dem som gjerne ser på ­kapitalisme som en naturtilstand.
Fredag 16. februar 2018
LOJALITET: Nabolagslojaliteten er noe av det beste med Holmlia, skal vi tro de som bor der. – En slik lojalitet kan også misbrukes, advarer Dara Goldar.
Fredag 16. februar 2018
NY KOST: Sør-Afrikas nye president Cyril Ramaphosa er enda en veteran fra anti-apartheidkampen. Han får nok å ta fatt i.
Fredag 16. februar 2018
Kinobesøket gikk ned i både Norge og EU i fjor. Hvis trenden fortsetter, er det stor grunn til bekymring, ifølge eksperter.
Fredag 16. februar 2018
• I 2015 fikk Høyre/Frp-regjeringen med støtte fra Venstre flertall for å endre arbeidsmiljøloven slik at det ble enklere for arbeidsgivere å ansette folk midlertidig. Forslaget ble begrunnet med de mest fantasifulle argumenter fra daværende...
Torsdag 15. februar 2018
Jakten på bestselgerforfattere gjør forlagene likere hverandre, mener forlagsveteran Janneken Øverland.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk