Søndag 21. januar 2018
Alves så rødt og Mbappé ut på båre da PSG tapte
Paris Saint-Germain gikk på sesongens annet ligatap med 1-2 borte mot Lyon i Ligue 1 søndag.
Publisert: 21 Januar 23:11
Paris Saint-Germain gikk på sesongens annet ligatap med 1-2 borte mot Lyon i Ligue 1 søndag.
Memphis Depay ble den store helten for vertene med sin scoring på overtid. Den tidligere Manchester United-spilleren dukket opp like før tilleggstiden var ute, og banket inn seiersmålet i en kamp som ble preget av Kylian Mbappés skade, Dani Alves' røde kort og perlescoringer fra begge lag.
Toppoppgjøret tok fyr allerede etter to minutter da Lyon-kaptein Nabil Fekir på nydelig vis skrudde et frispark fra langt hold i mål.
Oppgjøret gikk mot pause da Dani Alves slo inn fra høyre. Inne i feltet ladet Layvin Kurzawa kanonen, og på volley dundret han ballen i mål via tverrliggeren.
Like etter pause ble PSGs håp om tre poeng mindre da Dani Alves måtte gå i garderoben.

Rett utDen rutinerte høyrebacken satte inn en sen takling som dommer hadde tenkt å gi gult kort for. Tanken falt ikke i smak hos Alves, som gikk opp i ansiktet på dommeren og brølte ut sin misnøye. Det gjorde at dommer skiftet mening og heller ga rødt kort for munnbruk og overdreven reaksjon.
Tidligere i kampen hadde Kylian Mbappé måttet forlate banen på båre etter å ha fått en smell i duell med Lyon-keeper Anthony Lopez.
PSG så ut til å holde unna med 10 mann, men dypt inne i overtiden dukket Memphis opp ute til venstre. Han trakk seg innover i banen og fyrte av et skudd som gikk via Thiago Silva og i mål til elleville jubelscener på tribunen.
Resultatet gjør at serieleder PSG har 56 poeng, mens Lyon på annenplass er åtte poeng bak.
Monaco slo tabelljumbo Metz 3-1 og er nummer fire, to poeng bak Lyon og ett bak Marseille.

Saint-Étienne tapteSaint-Étienne kastet innpå Alexander Søderlund i jakten på poeng borte mot Nice, men hjemmelaget vant 1-0 etter scoring av Wylan Cyprien.
Cypriens fulltreffer kom etter 22 minutter, og bortelaget maktet ikke å svare. Søderlund kom inn for Assane Dioussé i det 77. minutt, men kraftspissen fant ikke veien til nettmaskene.
Ole Selnæs var ubenyttet reserve for Saint-Étienne.
Tapet gjør at laget blir liggende i bunnsjiktet i fransk Ligue 1. Tre av de fire lagene som er bak på tabellen tapte sine kamper lørdag, men Saint-Étienne maktet ikke å utnytte det og skaffe seg pusterom i bunnstriden.
Laget har rasket med seg bare 23 poeng på 22 kamper. Avstanden til Toulouse på direkte nedrykksplass er kun tre poeng.
Nice står med 34 poeng og kjemper på øvre halvdel.
(©NTB)
Tirsdag 22. mai 2018
RETTIGHET: Selv om datoen viser 2018, ser Utdannings­forbundet seg i dag nødt til å aksjonere for sin menneskerett til å ytre seg fritt på arbeidsplassen.
Tirsdag 22. mai 2018
Svenske Bonnier, som eier halvparten av Cappelen Damm, bruker markedsmakten sin i Sverige til å gjøre seg selv større, sier Pelle Andersson i Ordfront.
Tirsdag 22. mai 2018
• «Det jeg ikke makter i egenskap av menneske», skriver Karl Marx, «det makter jeg gjennom pengene». Det hjelper ikke å ha et kall, påpeker han, hvis du ikke også har økonomi til å realisere det: «Hvis jeg føler...
Lørdag 19. mai 2018
SNUDDE: Populismeforsker Cas Mudde er EU-skeptikeren som i dag mener EU-integrasjonen er pent nødt til å øke.
Lørdag 19. mai 2018
Det er ikke bare i Coop-butikkene Cappelen Damm prioriterer forlagets egne bøker. Også i Tanums bokklubber og i strømmetjenesten Storytel gjør eierforlaget reint bord.
Lørdag 19. mai 2018
• Nord-Korea har reagert på militærøvelsen «Max Thunder» mellom USA og Sør-Korea. Pyongyang har også truet med å avlyse toppmøtet mellom Kim Jong-un og Donald Trump i juni. Trump har lagt stor personlig prestisje i møtet med den...
Lørdag 19. mai 2018
SKUTT NED: Et krav om at pilotene skulle få beholde jobbene i luftambulanseanbudet, kunne vært lovstridig, mener Helse Nord. Men der tar de feil, sier eksperter på anskaffelser.
Lørdag 19. mai 2018
Ujålete: Oda Malmin skriv om korleis sams tap kan binde saman.
Fredag 18. mai 2018
VARSEL: Utdanningsetaten har ved fleire høve slått fast at dei ikkje har fått varsel om manglande ytringsfridom i Osloskolen. Svara frå deira eigen undersøking syner noko anna.
Fredag 18. mai 2018
• Mandag satte 92-årige Magna Enbusk fra Bugøynes i Sør-Varanger seg på en buss hyret inn av bygdelaget. Det gjorde hun sammen med en rekke andre eldre, som ikke hadde anledning til å stemme digitalt i folkeavstemningen om sammenslåingen av...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk