Fredag 19. januar 2018
God sesongstart for Norges kvinnelandslag
Isabell Herlovsen scoret de to første målene da Norges kvinnelandslag i fotball innledet året med 3-0-seier over Skottland i La Manga.
Publisert: 19 Januar 23:15
Isabell Herlovsen scoret de to første målene da Norges kvinnelandslag i fotball innledet året med 3-0-seier over Skottland i La Manga.
Herlovsen, som har vendt hjem fra sitt proffår i Kina og blitt Vålerenga-spiller, viste sine avslutteregenskaper med scoringer i det 12. og 29. minutt. Det var hennes landslagsmål nummer 51 og 52, men de første siden september 2016.
Maria Thorisdottir nikket innbytter Emilie Haavis hjørnespark i mål til 3-0 i annen omgang. Chelsea-spilleren fastsatte dermed resultatet.
– Jeg følte at det var på tide å sette en corner nå. Det var kjekt, sa Thorisdottir til lagets facebookside etter sitt første landslagsmål.

Holdt nullenVel så gledelig som den gode uttellingen på sjansene var det at Norge holdt nullen. Martin Sjögrens lag hadde spilt ti kamper med baklengsmål siden det skjedde forrige gang, mot Portugal i mars i fjor.
– Det har vært mange kamper uten «clean sheet», som vi kaller det, så det var godt, sa Thorisdottir.
I fjor holdt Norge tett bakover bare to ganger på 16 landskamper, hvorav halvparten ble tapt.
– Vi varierte en del i prestasjonene, men alt i alt er jeg fornøyd med det jeg så. Det finnes forbedringspotensial, men jeg er glad for at vi holdt nullen for første gang på veldig lenge, sa landslagssjef Sjögren.
Ingrid Hjelmseth tok seg fredag av alt Skottland greide å sende i vei mot hennes mål, som ikke var all verden. Superveteranen fikk god defensiv hjelp av sine medspillere.

Forbasket godSjögren var også glad for at Herlovsen viste sin målteft.
– Hun er en veldig, veldig god spiller, og hun gjorde en steinhard jobb for laget. Vi vet at hun er forbasket god til å lage mål, og det viste hun i dag, sa Sjögren.
Skåret i gleden var at Caroline Graham Hansen måtte ut med skade i slutten av første omgang.
Norge fortsetter samlingen i La Manga med kamp mot Island tirsdag. Lagets store oppgave i år er å sikre billett til neste års VM-sluttspill i Frankrike.
(©NTB)
Fredag 25. mai 2018
SAMME SKOLE: 21-åringen som er siktet for drapsforsøk på en 18-åring på Holmlia har hatt et langt opphold på koranskole i Somalia. Ifølge politiet var offeret elev på den samme skolen.
Fredag 25. mai 2018
KNAPT: Marginene er hårfine foran dagens folkeavstemning om Irlands abortforbud. De som vil heve forbudet, leder på målinger, men 20 prosent har ennå ikke bestemt seg.
Fredag 25. mai 2018
Kulturpolitikerne liker dårlig at ­Cappelen Damms salgskanaler har en overvekt av titler fra eget forlag.
Fredag 25. mai 2018
• Den pensjonerte russiske etterretningsoffiseren Sergej Skripal ble 4. mars i år funnet bevisstløs på en benk i Salisbury i England sammen med sin 33 år gamle datter Julia. Begge er nå utskrevet fra sykehus. Skripal ble i 2006 dømt til 13...
Torsdag 24. mai 2018
SINNE: Alta Frp krever gransking, og fylkeslederen i Finnmark Frp mener helseminister Bent Høie må gå etter luft­ambulansekrisa.
Torsdag 24. mai 2018
UFRED: Før søndagens valg slår menneskerettighetsaktivist Erika Gomez alarm om forfølgelse av aktivister og en skjør fredsavtale under press.
Torsdag 24. mai 2018
Siden årtusenskiftet er antallet politiske skandaler i nordiske medier tredoblet. Og det er de personorienterte sex­skandalene som har økt mest.
Torsdag 24. mai 2018
• Konsekvensene av såkalt fritt skolevalg i Oslo-skolen er ulykksalige og bidrar til å forsterke sosiale og etniske skillelinjer. I går gikk 67 lærere og andre ansatte ved Bjørnholt videregående skole ut i Aftenposten og fortalte hvordan...
Onsdag 23. mai 2018
Etter én uke med journaliststreik i NRK har nærmere halvparten av seerne og lytterne forsvunnet.
Onsdag 23. mai 2018
ILLE: Taliban øker kontrollen i Afghanistan og trapper opp selvmordsangrep. – Redselen blant folk øker, sier seniorforsker Arne Strand, som selv har følt frykten på kroppen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk