Fredag 19. januar 2018
God sesongstart for Norges kvinnelandslag
Isabell Herlovsen scoret de to første målene da Norges kvinnelandslag i fotball innledet året med 3-0-seier over Skottland i La Manga.
Publisert: 19 Januar 23:15
Isabell Herlovsen scoret de to første målene da Norges kvinnelandslag i fotball innledet året med 3-0-seier over Skottland i La Manga.
Herlovsen, som har vendt hjem fra sitt proffår i Kina og blitt Vålerenga-spiller, viste sine avslutteregenskaper med scoringer i det 12. og 29. minutt. Det var hennes landslagsmål nummer 51 og 52, men de første siden september 2016.
Maria Thorisdottir nikket innbytter Emilie Haavis hjørnespark i mål til 3-0 i annen omgang. Chelsea-spilleren fastsatte dermed resultatet.
– Jeg følte at det var på tide å sette en corner nå. Det var kjekt, sa Thorisdottir til lagets facebookside etter sitt første landslagsmål.

Holdt nullenVel så gledelig som den gode uttellingen på sjansene var det at Norge holdt nullen. Martin Sjögrens lag hadde spilt ti kamper med baklengsmål siden det skjedde forrige gang, mot Portugal i mars i fjor.
– Det har vært mange kamper uten «clean sheet», som vi kaller det, så det var godt, sa Thorisdottir.
I fjor holdt Norge tett bakover bare to ganger på 16 landskamper, hvorav halvparten ble tapt.
– Vi varierte en del i prestasjonene, men alt i alt er jeg fornøyd med det jeg så. Det finnes forbedringspotensial, men jeg er glad for at vi holdt nullen for første gang på veldig lenge, sa landslagssjef Sjögren.
Ingrid Hjelmseth tok seg fredag av alt Skottland greide å sende i vei mot hennes mål, som ikke var all verden. Superveteranen fikk god defensiv hjelp av sine medspillere.

Forbasket godSjögren var også glad for at Herlovsen viste sin målteft.
– Hun er en veldig, veldig god spiller, og hun gjorde en steinhard jobb for laget. Vi vet at hun er forbasket god til å lage mål, og det viste hun i dag, sa Sjögren.
Skåret i gleden var at Caroline Graham Hansen måtte ut med skade i slutten av første omgang.
Norge fortsetter samlingen i La Manga med kamp mot Island tirsdag. Lagets store oppgave i år er å sikre billett til neste års VM-sluttspill i Frankrike.
(©NTB)
Lørdag 18. august 2018
DYRT: 40.000 kroner i året. Det er forskjellen på foreldrebetalingen ved den aller billigste og den aller dyreste SFO-en i landet. – Uakseptabelt, mener foreldre­utvalg.
Lørdag 18. august 2018
• En hel verden jublet da atomavtalen med Iran ble framforhandlet i 2015 av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU. Avtalen, som trådte i kraft i januar 2016, ga internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i...
Lørdag 18. august 2018
RØD KLUT: Sosialdemokratene bør ikke ta statsministerposten for gitt, varsler Enhedslistens Pernille Skipper. – Vi må vise at vi er klare til å gripe makten, sier hun til Klasse­kampen.
Lørdag 18. august 2018
Den har vært omtalt som verdens beste samling av nordisk modernisme. Men hva skjuler seg egentlig i kunstsamlingen til Nicolai Tangen?
Lørdag 18. august 2018
Månedens poet«ANNA ALVER»Vinneren av Diktkammerets kåring av årets sommerpoet. Poeten ønsker å være anonym.– Gratulerer med å være Diktkammerets...
Lørdag 18. august 2018
Undersida: Med eit både poetisk og essayistisk uttrykk er Anne Helene Guddal blant dei sterkaste stemmene i den unge litteraturen.
Fredag 17. august 2018
OFFENSIVE: Heroinbehandling er bare starten. Nå krever rusorganisasjoner straffefrihet for narkotikabruk samt rusbehandling med narkotika for alle grupper tunge rusavhengige.
Fredag 17. august 2018
• Det er mange som bekymrer seg for demokratiets framtid om dagen. Høyre-ideolog Torbjørn Røe Isaksen drøftet nylig i Aftenposten det han mener er tre store utfordringer for demokratiet. Næringsministeren lister opp den økonomiske suksessen...
Fredag 17. august 2018
VALG: Valgkampen i Brasil er i gang. Titusener har de siste dagene demonstrert til støtte for Lula da Silva, som er dømt til tolv års fengsel.
Fredag 17. august 2018
Flere forskere mener pressen har spekulert for mye i Sandberg-saken. – Spekulasjoner hører hjemme i private samtaler, sier Elisabeth Eide.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk