Torsdag 18. januar 2018
Nedsnødde hoppjenter blåste vekk
Værgudene viste seg fram en umulig side i Zao. Hoppjentenes kvalifisering blåste vekk og snødde bort.
Publisert: 18 Januar 10:45
Værgudene viste seg fram en umulig side i Zao. Hoppjentenes kvalifisering blåste vekk og snødde bort.
– Vind og våt snø. Bra kvaliken ble flyttet til renndagen, sier Maren Lundby til NTB.
Hun slapp bare til i ett treningshopp. Da landet Kolbukameratene-hopperen på svake 83,5 meter. Det holdt bare til niendeplass, men forholdene må ta skylden for Bøverbru-jentas tamme lengde.
Heller ikke den japanske superstjernen Sara Takanashi imponerte. Hun hoppet 86 meter og var bare sjette best i treningsomgangen.
Den andre treningsomgangen ble avbrutt før de beste satte utfor, mens kvalifiseringen deretter ble utsatt til renndag fredag.
Silje Opseth var nummer 16 i første treningsomgang. Anna Odine Strøm fulgte på plassen bak. De hoppet henholdsvis 84,5 og 83,5 fra tre avsatser høyere opp enn Lundby.
Friskmeldte Anniken Mork landet på 69,5 meter og var bare nummer 43. Mork var den eneste av de norske hopperne som rakk å sette utfor i den andre treningsomgangen. Da ble lengden svake 60,5 meter, men under umulige forhold.
Det er tre verdenscuprenn i japanske Zao. To individuelle og én lagkonkurranse.
Rennene vil også avgjøre om Opseth og Strøm kommer inn på OL-kvoten. De er noen få rankingpoeng unna plass på OL-laget sammen med verdenscupleder Maren Lundby.
(©NTB)
Lørdag 17. februar 2018
FRA HAV TIL FJELL: De har overlevd tortur i Libya og ­dødsferden over Middelhavet. Nå flykter Ousman (21) og Lamine (25) fra italienske fascister over snødekte alpetopper.
Lørdag 17. februar 2018
• Norge er midt inne i en større forsvarsdebatt der det er påvist store svakheter i den nasjonale forsvarsevnen. De militære even­tyrene i Afghanistan og Libya er sterkt omstridt og har ikke gitt landet større trygghet – snarere tvert imot.
Lørdag 17. februar 2018
Åsne Seierstad skal skrive bok om ­hvordan metoo-kampanjen traff Trond Giske, Jonas Gahr Støre og resten av ­Arbeiderpartiet.
Lørdag 17. februar 2018
TYNN IS: Ap har stilt sju vilkår til regjeringa for å kunne seie ja til EUs tredje energimarknadspakke og Acer. Men dette er garantiar regjeringa ikkje kan gje, forklarer ekspert.
Lørdag 17. februar 2018
Lange linjer: Jürgen Kocka utfordrer dem som gjerne ser på ­kapitalisme som en naturtilstand.
Fredag 16. februar 2018
LOJALITET: Nabolagslojaliteten er noe av det beste med Holmlia, skal vi tro de som bor der. – En slik lojalitet kan også misbrukes, advarer Dara Goldar.
Fredag 16. februar 2018
NY KOST: Sør-Afrikas nye president Cyril Ramaphosa er enda en veteran fra anti-apartheidkampen. Han får nok å ta fatt i.
Fredag 16. februar 2018
Kinobesøket gikk ned i både Norge og EU i fjor. Hvis trenden fortsetter, er det stor grunn til bekymring, ifølge eksperter.
Fredag 16. februar 2018
• I 2015 fikk Høyre/Frp-regjeringen med støtte fra Venstre flertall for å endre arbeidsmiljøloven slik at det ble enklere for arbeidsgivere å ansette folk midlertidig. Forslaget ble begrunnet med de mest fantasifulle argumenter fra daværende...
Torsdag 15. februar 2018
Jakten på bestselgerforfattere gjør forlagene likere hverandre, mener forlagsveteran Janneken Øverland.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk