Torsdag 18. januar 2018
Nedsnødde hoppjenter blåste vekk
Værgudene viste seg fra en umulig side i Zao. Hoppjentenes kvalifisering blåste vekk og snødde bort.
Publisert: 18 Januar 12:16
Værgudene viste seg fra en umulig side i Zao. Hoppjentenes kvalifisering blåste vekk og snødde bort.
– Vind og våt snø. Bra kvaliken ble flyttet til renndagen, sier Maren Lundby til NTB.
Hun slapp bare til i ett treningshopp. Da landet Kolbukameratene-hopperen på svake 83,5 meter. Det holdt bare til niendeplass, men forholdene må ta skylden for Bøverbru-jentas tamme lengde.
– Det ser ikke pent ut i bakken når hele Stillehavet kommer innover her, sier Lundby videre om de elendige værforholdene.
Heller ikke den japanske superstjernen Sara Takanashi imponerte. Hun hoppet 86 meter og var bare sjette best i treningsomgangen.

Mork-comebackDen andre treningsomgangen ble avbrutt før de beste satte utfor, mens kvalifiseringen deretter ble utsatt til renndag fredag.
Silje Opseth var nummer 16 i første treningsomgang. Anna Odine Strøm fulgte på plassen bak. De hoppet henholdsvis 84,5 og 83,5 fra tre avsatser høyere opp enn Lundby.
Friskmeldte Anniken Mork landet på 69,5 meter og var bare nummer 43. Mork var den eneste av de norske hopperne som rakk å sette utfor i den andre treningsomgangen. Da ble lengden svake 60,5 meter, men under umulige forhold.
Mork har fått store deler av sesongen ødelagt av hjernerystelse.

OL-håpDet er tre verdenscuprenn i japanske Zao. To individuelle og én lagkonkurranse.
Rennene vil også avgjøre om Opseth og Strøm kommer inn på OL-kvoten. De er noen få rankingpoeng unna plass på OL-laget sammen med verdenscupleder Maren Lundby.
Opseth trenger trolig to plasseringer rundt 15.-plass, Strøm enda litt bedre resultater.
(©NTB)
Fredag 25. mai 2018
SAMME SKOLE: 21-åringen som er siktet for drapsforsøk på en 18-åring på Holmlia har hatt et langt opphold på koranskole i Somalia. Ifølge politiet var offeret elev på den samme skolen.
Fredag 25. mai 2018
KNAPT: Marginene er hårfine foran dagens folkeavstemning om Irlands abortforbud. De som vil heve forbudet, leder på målinger, men 20 prosent har ennå ikke bestemt seg.
Fredag 25. mai 2018
Kulturpolitikerne liker dårlig at ­Cappelen Damms salgskanaler har en overvekt av titler fra eget forlag.
Fredag 25. mai 2018
• Den pensjonerte russiske etterretningsoffiseren Sergej Skripal ble 4. mars i år funnet bevisstløs på en benk i Salisbury i England sammen med sin 33 år gamle datter Julia. Begge er nå utskrevet fra sykehus. Skripal ble i 2006 dømt til 13...
Torsdag 24. mai 2018
SINNE: Alta Frp krever gransking, og fylkeslederen i Finnmark Frp mener helseminister Bent Høie må gå etter luft­ambulansekrisa.
Torsdag 24. mai 2018
UFRED: Før søndagens valg slår menneskerettighetsaktivist Erika Gomez alarm om forfølgelse av aktivister og en skjør fredsavtale under press.
Torsdag 24. mai 2018
Siden årtusenskiftet er antallet politiske skandaler i nordiske medier tredoblet. Og det er de personorienterte sex­skandalene som har økt mest.
Torsdag 24. mai 2018
• Konsekvensene av såkalt fritt skolevalg i Oslo-skolen er ulykksalige og bidrar til å forsterke sosiale og etniske skillelinjer. I går gikk 67 lærere og andre ansatte ved Bjørnholt videregående skole ut i Aftenposten og fortalte hvordan...
Onsdag 23. mai 2018
Etter én uke med journaliststreik i NRK har nærmere halvparten av seerne og lytterne forsvunnet.
Onsdag 23. mai 2018
ILLE: Taliban øker kontrollen i Afghanistan og trapper opp selvmordsangrep. – Redselen blant folk øker, sier seniorforsker Arne Strand, som selv har følt frykten på kroppen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk