Torsdag 18. januar 2018
Nedsnødde hoppjenter blåste vekk
Værgudene viste seg fra en umulig side i Zao. Hoppjentenes kvalifisering blåste vekk og snødde bort.
Publisert: 18 Januar 12:16
Værgudene viste seg fra en umulig side i Zao. Hoppjentenes kvalifisering blåste vekk og snødde bort.
– Vind og våt snø. Bra kvaliken ble flyttet til renndagen, sier Maren Lundby til NTB.
Hun slapp bare til i ett treningshopp. Da landet Kolbukameratene-hopperen på svake 83,5 meter. Det holdt bare til niendeplass, men forholdene må ta skylden for Bøverbru-jentas tamme lengde.
– Det ser ikke pent ut i bakken når hele Stillehavet kommer innover her, sier Lundby videre om de elendige værforholdene.
Heller ikke den japanske superstjernen Sara Takanashi imponerte. Hun hoppet 86 meter og var bare sjette best i treningsomgangen.

Mork-comebackDen andre treningsomgangen ble avbrutt før de beste satte utfor, mens kvalifiseringen deretter ble utsatt til renndag fredag.
Silje Opseth var nummer 16 i første treningsomgang. Anna Odine Strøm fulgte på plassen bak. De hoppet henholdsvis 84,5 og 83,5 fra tre avsatser høyere opp enn Lundby.
Friskmeldte Anniken Mork landet på 69,5 meter og var bare nummer 43. Mork var den eneste av de norske hopperne som rakk å sette utfor i den andre treningsomgangen. Da ble lengden svake 60,5 meter, men under umulige forhold.
Mork har fått store deler av sesongen ødelagt av hjernerystelse.

OL-håpDet er tre verdenscuprenn i japanske Zao. To individuelle og én lagkonkurranse.
Rennene vil også avgjøre om Opseth og Strøm kommer inn på OL-kvoten. De er noen få rankingpoeng unna plass på OL-laget sammen med verdenscupleder Maren Lundby.
Opseth trenger trolig to plasseringer rundt 15.-plass, Strøm enda litt bedre resultater.
(©NTB)
Lørdag 18. august 2018
DYRT: 40.000 kroner i året. Det er forskjellen på foreldrebetalingen ved den aller billigste og den aller dyreste SFO-en i landet. – Uakseptabelt, mener foreldre­utvalg.
Lørdag 18. august 2018
• En hel verden jublet da atomavtalen med Iran ble framforhandlet i 2015 av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU. Avtalen, som trådte i kraft i januar 2016, ga internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i...
Lørdag 18. august 2018
RØD KLUT: Sosialdemokratene bør ikke ta statsministerposten for gitt, varsler Enhedslistens Pernille Skipper. – Vi må vise at vi er klare til å gripe makten, sier hun til Klasse­kampen.
Lørdag 18. august 2018
Den har vært omtalt som verdens beste samling av nordisk modernisme. Men hva skjuler seg egentlig i kunstsamlingen til Nicolai Tangen?
Lørdag 18. august 2018
Månedens poet«ANNA ALVER»Vinneren av Diktkammerets kåring av årets sommerpoet. Poeten ønsker å være anonym.– Gratulerer med å være Diktkammerets...
Lørdag 18. august 2018
Undersida: Med eit både poetisk og essayistisk uttrykk er Anne Helene Guddal blant dei sterkaste stemmene i den unge litteraturen.
Fredag 17. august 2018
OFFENSIVE: Heroinbehandling er bare starten. Nå krever rusorganisasjoner straffefrihet for narkotikabruk samt rusbehandling med narkotika for alle grupper tunge rusavhengige.
Fredag 17. august 2018
• Det er mange som bekymrer seg for demokratiets framtid om dagen. Høyre-ideolog Torbjørn Røe Isaksen drøftet nylig i Aftenposten det han mener er tre store utfordringer for demokratiet. Næringsministeren lister opp den økonomiske suksessen...
Fredag 17. august 2018
VALG: Valgkampen i Brasil er i gang. Titusener har de siste dagene demonstrert til støtte for Lula da Silva, som er dømt til tolv års fengsel.
Fredag 17. august 2018
Flere forskere mener pressen har spekulert for mye i Sandberg-saken. – Spekulasjoner hører hjemme i private samtaler, sier Elisabeth Eide.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk