Onsdag 17. januar 2018
Bannon svarte ikke på spørsmål i Russland-granskingen
Donald Trumps tidligere sjefstrateg Steve Bannon sier Det hvite hus beordret ham til ikke å svare på spørsmål i tirsdagens høring i russlandsgranskingen.
Publisert: 17 Januar 11:16
Donald Trumps tidligere sjefstrateg Steve Bannon sier Det hvite hus beordret ham til ikke å svare på spørsmål i tirsdagens høring i russlandsgranskingen.
Bannon avla tirsdag for første gang forklaring bak lukkede til etterretningskomiteen i Representantenes hus.
Bannon var dermed den første personen i Trumps indre krets som har måttet forklare seg om hvorvidt Trumps valgkampapparat samarbeidet med Russland for å påvirke presidentvalget i 2016.
Men Bannon nektet å svare på en rekke spørsmål. Han begrunnet det med «utøvende privilegier», en ordning som tillater presidenten å holde informasjon unna offentligheten.
– Steve Bannon og hans advokat benyttet en svært bred definisjon av det utøvende privilegiet, sier demokraten Jim Himes, et av komiteens medlemmer, til CNN.
– Man må huske på at det er presidenten som har det utøvende privilegiet, så de gikk tilbake til Det hvite hus for konsultasjoner, og Det hvite hus sa at alt som skjedde, enhver kommunikasjon som fant sted mens Steve Bannon var i Det hvite hus eller under overgangsperioden, skal holdes unna, sier Himes.
– Det var en omfattende mengde spørsmål som vi dermed ikke kunne få svar på, sier han.
Tirsdag skrev The New York Times at Bannon er blitt stevnet som vitne av spesialetterforsker og tidligere FBI-sjef Robert Mueller. Men en kilde sier til avisen at Muellers stevning kan være forhandlingstaktikk, og at spesialetterforskeren trolig vil la Bannon slippe å vitne for en storjury dersom han i stedet lar seg avhøre av Muellers etterforskere i Washington.
(©NTB)
Onsdag 21. februar 2018
HØYREMARSJ: Matteo Salvini angriper innvandrere, EU, sosialdemokrater og Amazon. – Med meg som Italias statsminister vil Europa endre seg totalt, hevder høyrepopulisten.
Onsdag 21. februar 2018
MATTETRØBBEL: Studien som skal legge grunnlag for beslutningen om å gå inn i Natos rakettskjold, er utsatt. Årsaken er avanserte regnestykker.
Onsdag 21. februar 2018
Det finnes knapt digitale lydbøker på norske biblioteker i dag. Det vil kulturminister Trine Skei Grande (V) gjøre noe med.
Onsdag 21. februar 2018
• Arbeiderpartiets stortingsgruppe har utformet en liste med «forutsetninger» som må innfris før partiet kan godkjenne EUs tredje energimarkedspakke, inkludert tilslutning til det overnasjonale energibyrået Acer. Det er høyst uklart hvem det...
Tirsdag 20. februar 2018
NY PLAN: I 2013 lanserte Stoltenberg-regjeringa prosjektet ferjefri E39 med ferdigstilling innan 20 år. No førebur Statens vegvesen ei utsetjing på 17 år.
Tirsdag 20. februar 2018
• Økonomiprofessor Dani Rodrik skriver i en artikkel i Project Syndicate om den doble trusselen mot det som gjerne kalles det «det liberale demokratiet». Rodrik hevder at det under de fleste demokratiske gjennombrudd er to krefter på banen.
Tirsdag 20. februar 2018
Er du med i Den norske forfatterforening, har du har ni ganger større sjanse for å få midler fra vederlagsfondene enn ikke-medlemmer. Jan Ove Ekeberg i Forfatterforbundet stiller spørsmål ved jobben DNF gjør.
Tirsdag 20. februar 2018
ANGRER IKKE: Storbritannias fremste ekspert på folkeopinion avviser at britene angrer på brexit. Det er ønsketenkning fra EU-henførte medier, mener professor John Curtice.
Mandag 19. februar 2018
TORTUR: USA og deres allierte kommer i søkelyset om krigsforbrytelser i Afghanistan granskes. – Nordmenn kan i teorien måtte møte i krigsforbryterdomstolen, sier jussnestor William Schabas til Klassekampen.
Mandag 19. februar 2018
• I desember 2002 døde to afghanere i amerikansk fangenskap i et militæranlegg i Bagram. Amerikanske soldater lenket fangene til taket, og slo og sparket dem over flere dager til de til slutt døde. Den ene fangen, drosjesjåføren Dilawar...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk