Onsdag 17. januar 2018
CNN: Bannon sier ja til å la seg avhøre – slipper å vitne foran storjury
Steve Bannon har inngått en avtale om å la seg avhøre i forbindelse med russlandsetterforskningen og slipper dermed å vitne foran en storjury, melder CNN. 
Publisert: 17 Januar 18:05
Steve Bannon har inngått en avtale om å la seg avhøre i forbindelse med russlandsetterforskningen og slipper dermed å vitne foran en storjury, melder CNN. 
Tirsdag skrev The New York Times at Bannon er blitt stevnet som vitne av tidligere FBI-sjef Robert Mueller. Spesialetterforskeren leder granskingen av hvorvidt Donald Trumps valgkampteam samarbeidet med Russland for å påvirke valget i 2016.
Det ville betydd at Bannon, som er president Trumps tidligere sjefstrateg, måtte forklart seg under ed foran en storjury. Onsdag opplyser imidlertid en ikke navngitt kilde til CNN at Bannon har inngått en avtale med Mueller om å la seg avhøre av etterforskere i Washington i bytte mot at han slipper å møte foran en storjury.
Bannon er den første personen i Trumps indre krets som er stevnet som vitne av Mueller, men kilder mener det var snakk om forhandlingstaktikk for å presse Bannon til å la seg avhøre av etterforskere i Washington.

Taus under utspørringBannon har også måttet forklare seg i Kongressen, der flere komiteer har startet sine egne granskninger av forholdet mellom Russland og Trumps team under valgkampen. Tirsdag møtte han bak lukkede dører i etterretningskomiteen i Representantenes hus. Her nektet han å svare på en rekke spørsmål, noe som skal ha ført til stor irritasjon.
Mens utspørringen pågikk oversendte Bannons advokat alle spørsmål til Det hvite hus, som så ga Bannon beskjed om hva han skulle svare på og ikke svare på, ifølge nyhetsbyrået APs kilder.
På grunn av Bannons taushet, besluttet komiteen umiddelbart å gi Bannon en formell innkallelse til en ny utspørring.

– Bannon fikk munnkurvEtt av komitémedlemmene, Adam Schiff fra Demokratene, mener Bannon fikk instruksjoner fra Det hvite hus om å unnvike visse emner.
– Det her var i virkeligheten en ordre fra Det hvite hus om å sette munnkurv på, sier han.
Pressetalskvinne i Det hvite hus, Sarah Huckabee Sanders, avviser imidlertid at Bannon ble oppfordret til ikke å svare.
Selv begrunnet Bannon sin taushet med en ordning som tillater den utøvende makt, det vil si presidenten, å holde informasjon unna offentligheten.
Onsdag fortsatte etterretningskomiteen utspørringen av personer som står Trump nær. Både hans tidligere valgkampsjef, Corey Lewandowski, og visekontorsjef i Det hvite hus, Rick Dearborn, vitnet bak lukkede dører. Det er ikke kjent hva som kom fram under utspørringen.
(©NTB)
Lørdag 26. mai 2018
EU-domstolen slår fast at alle EU- og EØS-land står fritt til å skattlegge Netflix og andre strømmeselskaper. I Norge kan en strømme­avgift gi nærmere 100 millioner kroner årlig.
Lørdag 26. mai 2018
FÆRRE: Antall dødsfall på grunn av abort er mer enn halvert fra 2008 til 2018.
Lørdag 26. mai 2018
VIL PRIORITERE: Regjeringa har fått sterk kritikk frå opposisjonen for å ikkje følgje opp forsvarsforliket. No tek også Frp på Stortinget skytset fram.
Lørdag 26. mai 2018
• Neste uke er det 40 år siden loven om selvbestemt abort ble vedtatt i Stortinget. Loven var en oppdatering av tidligere lover om svangerskapsavbrudd, som krevde behandling i nemnd. Den nye loven sikret at kvinner selv fikk råderett over...
Lørdag 26. mai 2018
Tilpasning: Juli Zeh trekker opp et stort moralsk og politisk lerret, men romanen går ikke dypt nok inn i hovedpersonens psykologi.
Fredag 25. mai 2018
SAMME SKOLE: 21-åringen som er siktet for drapsforsøk på en 18-åring på Holmlia har hatt et opphold på koranskole i Somalia. Ifølge politiet var offeret elev på den samme skolen.
Fredag 25. mai 2018
KNAPT: Marginene er hårfine foran dagens folkeavstemning om Irlands abortforbud. De som vil heve forbudet, leder på målinger, men 20 prosent har ennå ikke bestemt seg.
Fredag 25. mai 2018
Kulturpolitikerne liker dårlig at ­Cappelen Damms salgskanaler har en overvekt av titler fra eget forlag.
Fredag 25. mai 2018
• Den pensjonerte russiske etterretningsoffiseren Sergej Skripal ble 4. mars i år funnet bevisstløs på en benk i Salisbury i England sammen med sin 33 år gamle datter Julia. Begge er nå utskrevet fra sykehus. Skripal ble i 2006 dømt til 13...
Torsdag 24. mai 2018
SINNE: Alta Frp krever gransking, og fylkeslederen i Finnmark Frp mener helseminister Bent Høie må gå etter luft­ambulansekrisa.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk