Onsdag 17. januar 2018
CNN: Bannon sier ja til å la seg avhøre – slipper å vitne foran storjury
Steve Bannon har inngått en avtale om å la seg avhøre i forbindelse med russlandsetterforskningen og slipper dermed å vitne foran en storjury, melder CNN. 
Publisert: 17 Januar 18:05
Steve Bannon har inngått en avtale om å la seg avhøre i forbindelse med russlandsetterforskningen og slipper dermed å vitne foran en storjury, melder CNN. 
Tirsdag skrev The New York Times at Bannon er blitt stevnet som vitne av tidligere FBI-sjef Robert Mueller. Spesialetterforskeren leder granskingen av hvorvidt Donald Trumps valgkampteam samarbeidet med Russland for å påvirke valget i 2016.
Det ville betydd at Bannon, som er president Trumps tidligere sjefstrateg, måtte forklart seg under ed foran en storjury. Onsdag opplyser imidlertid en ikke navngitt kilde til CNN at Bannon har inngått en avtale med Mueller om å la seg avhøre av etterforskere i Washington i bytte mot at han slipper å møte foran en storjury.
Bannon er den første personen i Trumps indre krets som er stevnet som vitne av Mueller, men kilder mener det var snakk om forhandlingstaktikk for å presse Bannon til å la seg avhøre av etterforskere i Washington.

Taus under utspørringBannon har også måttet forklare seg i Kongressen, der flere komiteer har startet sine egne granskninger av forholdet mellom Russland og Trumps team under valgkampen. Tirsdag møtte han bak lukkede dører i etterretningskomiteen i Representantenes hus. Her nektet han å svare på en rekke spørsmål, noe som skal ha ført til stor irritasjon.
Mens utspørringen pågikk oversendte Bannons advokat alle spørsmål til Det hvite hus, som så ga Bannon beskjed om hva han skulle svare på og ikke svare på, ifølge nyhetsbyrået APs kilder.
På grunn av Bannons taushet, besluttet komiteen umiddelbart å gi Bannon en formell innkallelse til en ny utspørring.

– Bannon fikk munnkurvEtt av komitémedlemmene, Adam Schiff fra Demokratene, mener Bannon fikk instruksjoner fra Det hvite hus om å unnvike visse emner.
– Det her var i virkeligheten en ordre fra Det hvite hus om å sette munnkurv på, sier han.
Pressetalskvinne i Det hvite hus, Sarah Huckabee Sanders, avviser imidlertid at Bannon ble oppfordret til ikke å svare.
Selv begrunnet Bannon sin taushet med en ordning som tillater den utøvende makt, det vil si presidenten, å holde informasjon unna offentligheten.
Onsdag fortsatte etterretningskomiteen utspørringen av personer som står Trump nær. Både hans tidligere valgkampsjef, Corey Lewandowski, og visekontorsjef i Det hvite hus, Rick Dearborn, vitnet bak lukkede dører. Det er ikke kjent hva som kom fram under utspørringen.
(©NTB)
Lørdag 18. august 2018
Undersida: Med eit både poetisk og essayistisk uttrykk er Anne Helene Guddal blant dei sterkaste stemmene i den unge litteraturen.
Lørdag 18. august 2018
DYRT: 40.000 kroner i året. Det er forskjellen på foreldrebetalingen ved den aller billigste og den aller dyreste SFO-en i landet. – Uakseptabelt, mener foreldre­utvalg.
Lørdag 18. august 2018
• En hel verden jublet da atomavtalen med Iran ble framforhandlet i 2015 av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU. Avtalen, som trådte i kraft i januar 2016, ga internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i...
Lørdag 18. august 2018
RØD KLUT: Sosialdemokratene bør ikke ta statsministerposten for gitt, varsler Enhedslistens Pernille Skipper. – Vi må vise at vi er klare til å gripe makten, sier hun til Klasse­kampen.
Lørdag 18. august 2018
Den har vært omtalt som verdens beste samling av nordisk modernisme. Men hva skjuler seg egentlig i kunstsamlingen til Nicolai Tangen?
Lørdag 18. august 2018
Månedens poet«ANNA ALVER»Vinneren av Diktkammerets kåring av årets sommerpoet. Poeten ønsker å være anonym.– Gratulerer med å være Diktkammerets...
Fredag 17. august 2018
OFFENSIVE: Heroinbehandling er bare starten. Nå krever rusorganisasjoner straffefrihet for narkotikabruk samt rusbehandling med narkotika for alle grupper tunge rusavhengige.
Fredag 17. august 2018
• Det er mange som bekymrer seg for demokratiets framtid om dagen. Høyre-ideolog Torbjørn Røe Isaksen drøftet nylig i Aftenposten det han mener er tre store utfordringer for demokratiet. Næringsministeren lister opp den økonomiske suksessen...
Fredag 17. august 2018
VALG: Valgkampen i Brasil er i gang. Titusener har de siste dagene demonstrert til støtte for Lula da Silva, som er dømt til tolv års fengsel.
Fredag 17. august 2018
Flere forskere mener pressen har spekulert for mye i Sandberg-saken. – Spekulasjoner hører hjemme i private samtaler, sier Elisabeth Eide.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk