Søndag 14. januar 2018
Menneskerettsadvokat frikjent i Egypt
En ankedomstol i Egypt har frikjent menneskerettsadvokaten Mahienour el-Masry, som ble dømt til to års fengsel i desember. 
Publisert: 14 Januar 12:34
En ankedomstol i Egypt har frikjent menneskerettsadvokaten Mahienour el-Masry, som ble dømt til to års fengsel i desember. 
31 år gamle Mahienour el-Masry har markert seg som forkjemper for syriske og palestinske flyktningers rettigheter i Egypt, og hun har også vært en aktiv forsvarer av landets politiske fanger.
I forrige måned ble hun funnet skyldig i å ha deltatt i en ulovlig demonstrasjon og dømt til to års fengsel. Hun anket dommen, og en domstol i Alexandria ga henne sent lørdag kveld medhold.
Titusenvis av opposisjonelle er kastet i fengsel siden Egypts militære, med hærsjefen Abdel Fattah al-Sisi i spissen, grep makte i et kupp og avsatte landets første folkevalgte president Mohamed Mursi i juni 2013.
(©NTB)
Lørdag 16. juni 2018
PÅ DØRA: Reklameguru Ingebrigt Steen Jensen og samboeren Trude Solheim er lei av at Arbeiderpartiet ikke skaper entusiasme, og fremmer ti saker som de håper kan gjenreise partiet.
Lørdag 16. juni 2018
• Andelen innbyggere med høyere utdanning har aldri vært høyere i Norge, skriver Kommunal Rapport basert på tall fra Statistisk sentralbyrå. 33,4 prosent av befolkningen over 16 år har nå minst treårig høyere utdanning fra universitet eller...
Lørdag 16. juni 2018
TAUST: Av hensyn til allierte og militskrigerne selv vil regjeringen ikke si hvem Norge har trent i Syria. USA slår fast at koalisjonen støtter gruppa MaT, som bekrefter å ha fått norsk trening.
Lørdag 16. juni 2018
Jakob Weidemann lot seg tydelig begeistre av modernismens helter. I en ny utstilling følger vi hans reise fra prøvende aktmaler til abstraksjonens pioner.
Lørdag 16. juni 2018
Arbeiderpartiet: Partisekretæren vurderer Gerhardsen av i dag.
Fredag 15. juni 2018
Skal Høyesteretts avgjørelser være gratis tilgjengelig på nett? Det er kjernen i en konflikt mellom Lovdata og ytringsfrihetsaktivister.
Fredag 15. juni 2018
• Mímir Kristjánsson skriver i boka «Hva ville Gerhardsen gjort?» at Arbeiderpartiet tidligere så seg selv som en representant for «det store arbeidende folk». Ja, partiet kompromisset med storkapitalen, men kontrakten med velgerne var at...
Fredag 15. juni 2018
BØYER IKKE AV: Finnmark vil møte trusler fra regjeringen med sivil ulydighet. Regjeringen lover represalier.
Fredag 15. juni 2018
KRIG: Med stormløpet mot havnebyen Hodeida forsøker Saudi-koalisjonen, med støtte fra USA og Vesten, å avgjøre krigen i Jemen militært.
Torsdag 14. juni 2018
SPRIK: Theresa May avverget brexit-mytteri i parlamentet, men er ennå under hardt press fra fløyene i eget parti.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk