Søndag 14. januar 2018
Minst to omkom i kraftig jordskjelv utenfor Peru
Minst to mennesker omkom og 65 ble skadd i et kraftig jordskjelv utenfor kysten av Peru søndag, opplyser myndighetene.
Publisert: 14 Januar 14:55
Minst to mennesker omkom og 65 ble skadd i et kraftig jordskjelv utenfor kysten av Peru søndag, opplyser myndighetene.
Jordskjelvet ble målt til 7,1 og hadde sitt senter 12 kilometer under havbunnen, drøyt 40 kilometer sørvest for Acari, opplyser amerikanske USGS.
Skjelvet kunne merkes i hovedstaden Lima drøyt 550 kilometer lenger nord, forteller innbyggere i byen.
En 55 år gammel mann omkom da han fikk en murblokk over seg i landsbyen Yauca, og 20 andre ble skadd i landsbyen Chala.
Det andre offeret mistet livet i det samme området, opplyser lederen for landets geofysiske institutt, Hernando Tavera, ifølge CNN til TV Peru.
Flere lokalsamfunn er strømløse etter skjelvet, som også ødela veier og fikk mange bolighus til å rase sammen, forteller guvernøren i Arequipa-regionen, Yamila Osorio til nyhetsbyrået Reuters.

The Pacific Tsunami Warning Center advarte først mot en tsunami på mellom 0,3 og 1 meter etter skjelvet, men opplyste en halvtime senere at faren var over.
(©NTB)
Onsdag 19. september 2018
Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) vil opprette en egen pressestøtteordning for Oslo-aviser. – Vi ønsker en bredere offentlighet av hensyn til lokal­demokratiet, sier hun.
Onsdag 19. september 2018
• Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan ble mandag enige om å opprette en demilitarisert sone på 15 til 25 kilometer mellom syriske styrker og Idlib-provinsen i det nordvestlige Syria. Regjerings­styrkene har nå gjenerobret to tredeler av...
Onsdag 19. september 2018
I KLISTERET: Nicolas Sarkozys stabssjef er tiltalt for korrupsjon. Muammar al-Gaddafis sønn skriver om en koffert full av penger. Etterforskningen av Frankrikes ekspresident tiltar.
Onsdag 19. september 2018
SNUDDE: Etter «nærmere dialog med departementet» stokket forsvarssjefen om på innstillingen til ny sjef i Heimevernet. Dermed rykket Eirik Kristoffersen opp fra bunnen til toppen av lista.
Tirsdag 18. september 2018
• Mer enn hvert fjerde barn i Norge, 27 prosent, er ikke med på organiserte fritidsaktiviteter. Det er en økning på 7 prosentpoeng på fem år, viser en undersøkelse Ipsos har gjennomført på vegne av DNB, gjengitt i blant annet Vårt Land i...
Tirsdag 18. september 2018
MISSILER: Den russiske militære opptrappingen på Kolahalvøya er nå synlig på Googles satellitt-bilder.
Tirsdag 18. september 2018
60 aviser risikerer å gå dukken dersom Stortinget åpner for postomdeling annenhver dag, advarer Landslaget for lokalaviser. – Dette forslaget er helt vanvittig, sier Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk.
Tirsdag 18. september 2018
MEGAPROSJEKT: Equinor søker Enova om 2,5 milliarder i støtte for å elektrifisere to oljefelt med havvind. Det tilsvarer hele Enovas støttepott i fjor.
Mandag 17. september 2018
• Lørdag var det ti år siden den amerikanske banken Lehman Brothers gikk under i historiens største konkurs. Hendelsen har blitt selve symbolet på finanskrisa som rammet verden hardt i årene etter 2008. Krisa startet i de store...
Mandag 17. september 2018
Filmskaper Deeyah Khan har reist hjem til amerikanske høyreekstremister for å intervjue dem. Hun mener det er en dårlig idé å nekte folk en talerstol.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk