Søndag 14. januar 2018
Minst to omkom i kraftig jordskjelv utenfor Peru
Minst to mennesker omkom og 65 ble skadd i et kraftig jordskjelv utenfor kysten av Peru søndag, opplyser myndighetene.
Publisert: 14 Januar 14:55
Minst to mennesker omkom og 65 ble skadd i et kraftig jordskjelv utenfor kysten av Peru søndag, opplyser myndighetene.
Jordskjelvet ble målt til 7,1 og hadde sitt senter 12 kilometer under havbunnen, drøyt 40 kilometer sørvest for Acari, opplyser amerikanske USGS.
Skjelvet kunne merkes i hovedstaden Lima drøyt 550 kilometer lenger nord, forteller innbyggere i byen.
En 55 år gammel mann omkom da han fikk en murblokk over seg i landsbyen Yauca, og 20 andre ble skadd i landsbyen Chala.
Det andre offeret mistet livet i det samme området, opplyser lederen for landets geofysiske institutt, Hernando Tavera, ifølge CNN til TV Peru.
Flere lokalsamfunn er strømløse etter skjelvet, som også ødela veier og fikk mange bolighus til å rase sammen, forteller guvernøren i Arequipa-regionen, Yamila Osorio til nyhetsbyrået Reuters.

The Pacific Tsunami Warning Center advarte først mot en tsunami på mellom 0,3 og 1 meter etter skjelvet, men opplyste en halvtime senere at faren var over.
(©NTB)
Tirsdag 20. mars 2018
Sylvi Listhaugs tilhengere mobiliserte med blomster. Motstanderne svarer med å donere penger. Er kampanjene to sider av samme lik og del-retorikk?
Tirsdag 20. mars 2018
• De siste dagenes oppgjør i Stortinget om justisminister Sylvi Listhaug (Frp) har vært oppmuntrende for de kreftene i Norge som utallige ganger oppgitt har måttet konstatere at all kritikk mot henne har prellet av som vann på gåsa. Denne...
Tirsdag 20. mars 2018
STOR STØTTE: Vladimir Putin vant som ventet presidentvalget søndag og økte oppslutningen kraftig fra forrige valg i 2012.
Tirsdag 20. mars 2018
LØSNING: Stortinget godtar Acer, og Statnett skal eie alle utenlands­forbindelser, ifølge Klassekampens opplysninger. AUF ber likevel om utsettelse av saken.
Mandag 19. mars 2018
Om titusenvis av norske tenåringer roper «nigga» i kor en fredagskveld i Bærum uten at noen hører det problematiske – er det da et problem?
Mandag 19. mars 2018
DYR SKYSS: Skuleskyss kostar nær fire milliardar kroner i året – ein tredel av det barnetrygda kostar.Den dyraste skuleskyssen kostar ein million per elev.
Mandag 19. mars 2018
• Kanskje er det bare én forskjell på kvinnelige og mannlige ledere: En mannlig leder blir sjeldnere mistenkt for ikke å beherske jobben sin bare fordi han er mann. Forskning viser at «atypiske» ledere får mer kritisk oppmerksomhet. Er du...
Mandag 19. mars 2018
Det er fremdeles full strid blant naboene som bor nærmest Utøya, over ett år etter at nytt forslag til plassering av minne­sted ble lansert.
Mandag 19. mars 2018
FULLT: Valglokalene i Moskva var mye fullere enn ved forrige presidentvalg. Klassekampen så en mengde russere stemme på Vladimir Putin.
Lørdag 17. mars 2018
• Fremskrittspartiets regjeringsdeltakelse har vært sett på som en slags «normalisering» av partiet, som har bidratt til å øke den ideo­logiske avstanden til aggressivt rasistiske partier og bevegelser i andre land. Men Sylvi Listhaug har...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk