Søndag 14. januar 2018
83 land berørt av salmonella-skandale
12 millioner pakker med morsmelkerstatning fra den franske meierigiganten Lactalis blir trukket tilbake etter mistanker om salmonellasmitte.
Publisert: 14 Januar 01:48
12 millioner pakker med morsmelkerstatning fra den franske meierigiganten Lactalis blir trukket tilbake etter mistanker om salmonellasmitte.
– Vi må redegjøre for størrelsen av dette. Over 12 millioner bokser er påvirket, sier selskapets administrerende direktør, Emmanuel Besnier, til franske medier lørdag.
Han la til at distributører ikke lenger trenger å gå gjennom alle boksene for å finne ut hvilke som er smittet.
– De vet at alt må fjernes fra hyllene.
Besnier vektlegger at alle berørte familier vil bli kompensert. Han sier konsekvensene av helserisikoen familier og spedbarn har vært utsatt for, er noe han tenker mye på.
– Det er for oss, og for meg, en stor bekymring.
Firmaet har allerede blitt saksøkt av flere hundre familier som mener barna har blitt smittet av salmonella gjennom Lactalis’ produkter. Så langt har franske myndigheter bekreftet 35 tilfeller av salmonellasmittede barn.
Samtidig er det rapportert om et tilfelle i Spania, samt et annet i Hellas som er under etterforskning.
(©NTB)
Fredag 27. april 2018
FREDSHÅP: Både Nord- og Sør- Korea håper fred skal gi økonomisk opptur. I dag må Kim Jong-un og Moon Jae-in meisle ut en felles plan for å overbevise USA om å oppheve sanksjoner.
Fredag 27. april 2018
• «Kan vi stole på norsk presse nå», spør Anki Gerhardsen i spalta «Medierevisjonen» i Aftenposten. Hun viser til den pågående saken om den tidligere norske grenseinspektøren Frode Berg, som nå sitter fengslet i Russland siktet for...
Fredag 27. april 2018
Denne uka kom Erna Solberg på hjemmebesøk til den kritikerroste forfatteren Azra Gilani. Men boka hennes om muslimske mødres kamp ble avvist av Kulturrådet.
Fredag 27. april 2018
ÅPEN: Thee Yezen Al-Obaide er et kjent fjes i moskémiljøet i Norge. Nå står han fram som homofil.
Torsdag 26. april 2018
PÅ GANGEN: Lektor Clemens Saers fikk undervisningsnekt på dagen etter anonyme krenkeanklager fra elever. Lærerorganisasjoner vil endre den nye «krenkelsesparagrafen» i opplæringsloven for å hindre misbruk.
Torsdag 26. april 2018
Et uavhengig byrå må telle publikum i kulturlivet etter etnisk tilhørighet, klasse og legning, mener kulturprodusent. Ledere ved norske museer og teatre er skeptiske.
Torsdag 26. april 2018
NEW DEAL: USA og Frankrike vil ha en ny atom-avtale med Iran. Redaktør i Le Monde Diplomatique kaller manøveren arrogant, respektløs og beklagelig.
Torsdag 26. april 2018
• Den franske økonomen Thomas Piketty er aktuell med en ny forskningsrapport, som ble presentert over to sider i gårsdagens Klassekampen. I den tegner han opp et bilde av nye valgmønster i Vesten, som forskyver politikken og våre...
Onsdag 25. april 2018
Departementet ba 300 kulturarbeidere si sin mening om 14 trender via mentometerknapper. Svarene kan forme framtidas kultur­politikk.
Onsdag 25. april 2018
KAOS: Mens norske soldater var i Jordan for å trene krigere mot Den islamske staten (IS), ledet CIA et eget opplegg i samme land for å støtte anti-Assad-militser.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk