Søndag 14. januar 2018
Overkommelig motstand for Ruud i første runde av Australian Open
Quentin Halys blir neste hinder for Casper Ruud i hovedrunden av Australian Open. Franskmannen er fem plasser over Ruud på verdensrankingen.
Publisert: 14 Januar 09:25
Quentin Halys blir neste hinder for Casper Ruud i hovedrunden av Australian Open. Franskmannen er fem plasser over Ruud på verdensrankingen.
– Det er en ok trekning, men han er slagbar. Han har en god serve og en ganske god backhand, sier pappa og trener Christian Ruud til NTB.
Ruud ble første nordmann på 17 år til å ta seg til hovedrunden i en Grand Slam-turnering da han slo Ernesto Escobedo søndag. Mandag kommer 19-åringens debut. Kampen mot Halys, som er nummer 132 på verdensrankingen, blir spilt i løpet av ettermiddagen eller kvelden i Melbourne lokal tid, avhengig av tiden det tar å få ferdigspilt de tre foregående kampene på samme bane.
De to møttes i august, i ATP Challenger-turneringen i Aptos i California. Da var franskmannen sterkest og vant 2–1 i sett. 21 år gamle Halys har en del mer erfaring enn den norske tenniskometen. Han har vært med i French Open tre ganger og Australian Open to ganger. I begge turneringer har han tatt seg til andre runde ved én anledning.

NullstilleChristian Ruud peker på viktigheten av å nullstille seg før mandagens kamp.
– Nå er han fornøyd og svever litt på en sky. Å nå hovedrunden i en Grand Slam, var et mål i fjor og i år. Nå må han nullstille seg. Han må være grådig og tenke at han ikke er fornøyd, tenke at det er nå det gjelder og nå det begynner, oppfordrer far Ruud.
– Han må ha den mentaliteten og ville noe mer hele tiden, understreker han.
Selv er Ruud rangert som den 137. beste spilleren i verden, og storspillet den siste tiden har gitt ham enda mer selvtillit.
– Jeg føler jeg er matchsterk for tiden og har spilt mange gode kamper. Jeg har vært best på viktige baller. I avgjørende sett har jeg vært sterk til tider. Det hjelper å ha selvtillit og være i fysisk bra form, sa 19-åringen til NTB søndag.

Fem settTil forskjell fra kvalifiseringsrundene skal kampene i hovedrunden avgjøres ved hjelp av fem sett.
– Det er kult. Jeg skal ut og kjempe, sier unggutten til NTB.
– Jeg har fått prøve meg litt i femsettskamper. Jeg får håpe jeg er klar til kamp og er sterk nok, legger han til.
– I en femsetter har du mer tid til å få en dårlig start om det skulle skje, og samtidig komme tilbake. Det blir mer rettferdig hvem som vinner. Noen kamper har små marginer. Med fem sett vinner den sterkeste til slutt, oppsummerer trener Ruud.
Vinner Ruud mandag, venter vinneren av kampen mellom argentinske Diego Schwartzman (26 på verdensrankingen) og serbiske Dusan Lajovic (75).
(©NTB)
Onsdag 18. juli 2018
Samlaget likte dårlig at bøkene om Lothepus ble solgt til halv pris av en liten nettbokhandler. Nå har innehaveren sendt brev til Finanstilsynet for å komme til bunns i om bokbransjen har rett til å stoppe ham.
Onsdag 18. juli 2018
NY VENDING: Donald Trumps oppførsel åpner opp for samarbeid med Russland på flere områder, mener russisk professor. Vestlige politikere raser mot Trumps ettergivenhet overfor Putin.
Onsdag 18. juli 2018
• I sommer seiler Klassekampen langs kysten av Finnmark i treskuta Goxsheim. I dag legger vi til kai i Hammerfest, og på vår ferd fra Kirkenes til Tromsø arrangerer vi en rekke debatter og folkemøter. Uansett hva vi debatterer, er det en sak...
Onsdag 18. juli 2018
VERRE: Meieri­giganten Tine fryktar mjølkemangel dersom mykje storfe blir slakta på grunn av fôrmangel. Tine vil ha krisemøte med bøndene og regjeringa.
Tirsdag 17. juli 2018
Utenriksreporter Kadafi Zaman er løslatt fra fengsel i Pakistan. – Pressekortet er ikke lenger et hvitt flagg, sier TV 2s klubb­leder.
Tirsdag 17. juli 2018
HELSINKI: Putin møtte Trump i går med krav om å stoppe vestens kalde krig-retorikk. Møtet kan indikere en form for normalisering, sier Russland-forsker Flemming S. Hansen.
Tirsdag 17. juli 2018
• I en legendarisk scene i Quentin Tarantinos film «Reservoir Dogs» («De hensynsløse») fra 1992 sitter en gruppe gangstere på kafé, der de har spist frokost og diskutert et ran. Når de skal gå, sponser sjefen maten, men ber hver enkelt bidra...
Tirsdag 17. juli 2018
INKASSOKRAV: Hvor mye penger har Erna Solberg lovet Nato å bruke på forsvar de neste årene? Det er spørsmålet Bjørnar Moxnes nå krever et klart svar på.
Mandag 16. juli 2018
TØRT: Tørken som nå rammer Østlandet kan bli en del av et normalt ustabilt klima. Det vil ramme jordbruket hardt. – Det er så dårlig at en blir deprimert av å gå i åkeren, sier bonde Anders Klaseie.
Mandag 16. juli 2018
• Et bilde av havna i Bergen på en vindstille og vakker sommerdag har skapt debatt: Bildet, som først ble publisert i Bergens Tidende, viser et grått røykteppe som stiger opp fra en rekke cruiseskip og tåkelegger Bergen sentrum. Skyen...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk