Søndag 14. januar 2018
Overkommelig motstand for Ruud i første runde av Australian Open
Quentin Halys blir neste hinder for Casper Ruud i hovedrunden av Australian Open. Franskmannen er fem plasser over Ruud på verdensrankingen.
Publisert: 14 Januar 09:25
Quentin Halys blir neste hinder for Casper Ruud i hovedrunden av Australian Open. Franskmannen er fem plasser over Ruud på verdensrankingen.
– Det er en ok trekning, men han er slagbar. Han har en god serve og en ganske god backhand, sier pappa og trener Christian Ruud til NTB.
Ruud ble første nordmann på 17 år til å ta seg til hovedrunden i en Grand Slam-turnering da han slo Ernesto Escobedo søndag. Mandag kommer 19-åringens debut. Kampen mot Halys, som er nummer 132 på verdensrankingen, blir spilt i løpet av ettermiddagen eller kvelden i Melbourne lokal tid, avhengig av tiden det tar å få ferdigspilt de tre foregående kampene på samme bane.
De to møttes i august, i ATP Challenger-turneringen i Aptos i California. Da var franskmannen sterkest og vant 2–1 i sett. 21 år gamle Halys har en del mer erfaring enn den norske tenniskometen. Han har vært med i French Open tre ganger og Australian Open to ganger. I begge turneringer har han tatt seg til andre runde ved én anledning.

NullstilleChristian Ruud peker på viktigheten av å nullstille seg før mandagens kamp.
– Nå er han fornøyd og svever litt på en sky. Å nå hovedrunden i en Grand Slam, var et mål i fjor og i år. Nå må han nullstille seg. Han må være grådig og tenke at han ikke er fornøyd, tenke at det er nå det gjelder og nå det begynner, oppfordrer far Ruud.
– Han må ha den mentaliteten og ville noe mer hele tiden, understreker han.
Selv er Ruud rangert som den 137. beste spilleren i verden, og storspillet den siste tiden har gitt ham enda mer selvtillit.
– Jeg føler jeg er matchsterk for tiden og har spilt mange gode kamper. Jeg har vært best på viktige baller. I avgjørende sett har jeg vært sterk til tider. Det hjelper å ha selvtillit og være i fysisk bra form, sa 19-åringen til NTB søndag.

Fem settTil forskjell fra kvalifiseringsrundene skal kampene i hovedrunden avgjøres ved hjelp av fem sett.
– Det er kult. Jeg skal ut og kjempe, sier unggutten til NTB.
– Jeg har fått prøve meg litt i femsettskamper. Jeg får håpe jeg er klar til kamp og er sterk nok, legger han til.
– I en femsetter har du mer tid til å få en dårlig start om det skulle skje, og samtidig komme tilbake. Det blir mer rettferdig hvem som vinner. Noen kamper har små marginer. Med fem sett vinner den sterkeste til slutt, oppsummerer trener Ruud.
Vinner Ruud mandag, venter vinneren av kampen mellom argentinske Diego Schwartzman (26 på verdensrankingen) og serbiske Dusan Lajovic (75).
(©NTB)
Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.
Onsdag 17. oktober 2018
LÅST: Theresa May hevder å se «reell framgang», men trues med en avtaleløs brexit. Flere briter foretrekker imidlertid en «no deal»-løsning foran andre alternativer.
Onsdag 17. oktober 2018
To småforlag føler seg ført bak lyset av Kulturrådets innkjøpsordning. – Det føles som om de har rappa bøkene våre, sier forlegger Andreas Høy Knudsen.
Onsdag 17. oktober 2018
• VGs sak «Tre brødre på Tolga» avdekket grove overtramp fra kommune og helsevesen mot de tre brødrene Lars Peder, Arvid og Magnus Holøyen. De tre fikk alle diagnosen psykisk utviklingshemmet, uten at de fikk vite om det og uten utredning.
Tirsdag 16. oktober 2018
UT: 260 par har blitt nektet opphold i Norge siden 2017 på grunn av regler mot tvangsekteskap. Også frivillige ekteskap rammes, innrømmer Utlendingsnemnda.
Tirsdag 16. oktober 2018
To av tre menn er bekymret for feilaktige anklager om seksuell trakassering etter metoo.
Tirsdag 16. oktober 2018
ADVARER: Saudi-Arabia lover å svare enhver reaksjon på Khashoggi-saken med «enda sterkere tiltak». Det kan få følger for verdens­økonomien.
Tirsdag 16. oktober 2018
• Noen av Norges mest toneangivende politiske kommentatorer har de siste dagene satt i gang et regelrett hardkjør mot Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide. De karakteriserer hans forsøk på å få partiet med seg over blokkgrensa som...
Mandag 15. oktober 2018
GA OPP: Ulf Kristersson gir opp første forsøk på å danne regjering. Nå får trolig Stefan Löfven sjansen. – Ligger an til en Löfven-regjering, sier statsviter.
Mandag 15. oktober 2018
• «Skjebnedagen», kalte de den. Onsdag i forrige uke hadde de ansatte i Danmarks Radio (DR) fått beskjed om å være tilgjengelige fra klokka åtte om morgenen. Da telefonene sluttet å kime to timer seinere, hadde 205 medarbeidere fått sparken.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk