Søndag 14. januar 2018
Tennisbragd av Casper Ruud: Klar for hovedrunden i Australian Open
Casper Ruud viste imponerende spill og sikret seg plass i hovedrunden i Australian Open etter 6-2, 6-7 (2-7), 6-1 mot Ernesto Escobedo.
Publisert: 14 Januar 03:34
Casper Ruud viste imponerende spill og sikret seg plass i hovedrunden i Australian Open etter 6-2, 6-7 (2-7), 6-1 mot Ernesto Escobedo.
På stillingen 1-1 i sett åpnet Ruud med et sterkt servegame før han brøt Escobedo på første forsøk. Det fulgte han opp med å holde sin egen serve, og 3-0 var et svært godt utgangspunkt i det avgjørende settet. I det fjerde gamet hadde Ruud fire breakballer, og på det fjerde forsøket lyktes han. Og da kom det første brølet fra unggutten, som begynte å nærme seg seier med 4-0 i det siste settet.
Escobedo holdt serven sin én gang før Ruud sikret seieren med 6-1.
Det var tydelig hvem som var publikumsfavoritten i kvalifiseringsfinalen - Ruud høstet applaus for nesten hvert poeng han tok natt til søndag.

Sterk åpningÅpningen på kampen var helt ulik de to foregående i Melbourne Park. Ruud brøt amerikanske Escobedo to ganger og holdt sin egen serve. I det fjerde gamet ble det deuce åtte ganger, men Ruud reddet til slutt inn gamet. Deretter holdt begge serven sin ut settet, som betød at Casper vant det første settet 6–2.
Gode server og en solid forehand fikk den noe mer kraftigere Escobedo til å løpe, som ikke er 21-åringens styrke.
– Det er litt vind som har gjort det vanskelig. Han har ikke spilt superbra bakfra, men Casper har servet bra. Han har slitt litt i egne games, og Escobedo spilte veldig aggressivt. Det var vanskelig å få rytmen, sa pappa Christian Ruud til NTB etter det første settet.

JevnereI det andre settet ble Ruud brutt for første gang og lå under 1-4. Escobedo spilte seg opp utover i settet i vinden på bane 12 i Melbourne Park. På 2-4 maktet Ruud igjen å bryte Escobedo . Underveis i gamet var nordmannen heldig og traff nettet før den spratt like over på Escobedos banehalvdel. Escobedo måtte ta til takke med en advarsel for å slå ballen 50-60 meter ut av arenaen. Bege holdt deretter serven sin til 6-6, og et tiebreak måtte til.
Ruud kom under 1-6 og var tydelig frustrert. Pappa Ruud kom med oppløftende ord fra sidelinjen, men 19-åringen tapte også det siste poenget før sidebytte. Escobedo vant til slutt tiebreaket 7-2, men Ruud hevet seg i det avgjørende settet og sikret seg billetten til hovedturneringen.

2001Sist gang en mannlig spiller fra Norge deltok i en Grand Slam-turnering, var i 2001. Da var det til gjengjeld to: Jan Frode Andersen og Christian Ruud. Førstnevnte tok seg til andre runde, mens pappa Ruud røk ut i første runde.
Ruud tok seg til kvalifiseringsfinalen i Australian Open i fjor også. Da røk han til slutt mot den amerikanske servekanonen Reilly Opelka. Nå har 19-åringens imponerende spill tatt ham til hovedrunden. Den blir spilt mandag eller tirsdag.

(©NTB)
Lørdag 20. januar 2018
OPPVASK: Framtredende norske feminister støtter oppvasken i de politiske partiene, men advarer mot å glemme den seksuelle trakasseringen ellers i samfunnet.
Lørdag 20. januar 2018
VEDTAK: En ny ukrainsk lov åpner for å gjenvinne kontrollen over det opprørskontrollerte Donbass med militær makt.
Lørdag 20. januar 2018
Historien som har skapt forsider om Trine Skei Grande denne uka, skulle aldri blitt viderebragt i seriøse medier, mener forfatter Linn Stalsberg.
Lørdag 20. januar 2018
• Metoo-kampanjen har vært en høyst påkrevet og svært oppmuntrende kvinnepolitisk mobilisering, der tusenvis av kvinner har markert at de ikke lenger finner seg i trakassering som begrenser deres handlingsrom og frie livsutfoldelse. Håpet er...
Lørdag 20. januar 2018
Ramsalt: Kaspar Colling Nielsens bok rommer mye kritikk av vår tid, men «Den danske borgerkrig» byr på lite revolusjonsromantikk.
Fredag 19. januar 2018
VED VEIS ENDE
Fredag 19. januar 2018
FRONTER: USA akter å bli i Syria på ubestemt tid som en «motvekt» til regimet til Bashar al-Assad.
Fredag 19. januar 2018
Regjeringen vil bevare Nasjonalgalleriet. Nå mener kunsteksperter at Nasjonalmuseet må gjenoppta dialogen med Stein Erik Hagen om Canica-samlingen.
Fredag 19. januar 2018
UENIG OM JUSSEN: Per Andreas Bjørgan mener det er uheldig å gjøre dyptgripende endringer av offentlig sektor på grunn av svært teoretisk forståelse av EU-retten.
Fredag 19. januar 2018
• Internettrevolusjonen har grunnleggende endret kommunikasjonsformene de siste tiårene. Joshua A.T. Fairfield, som nylig har gitt ut boka «Owned: Property, Privacy and New Digital Serfdom», spør om den digitale økonomien sender oss tilbake...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk