Lørdag 13. januar 2018
FN-rapport: Iran brøt eksportforbud til Jemen
Iran har brutt forbudet mot våpeneksport til Jemen ved ikke å stanse tilførselen av militært utstyr til Houthi-opprørerne, ifølge en ny FN-rapport.
Publisert: 13 Januar 06:40
Iran har brutt forbudet mot våpeneksport til Jemen ved ikke å stanse tilførselen av militært utstyr til Houthi-opprørerne, ifølge en ny FN-rapport.
Rapporten nevner ikke leverandøren, men gjør det klart at rester fra oppskutte missiler stammer fra Iran.
– Panelet har identifisert missilrester, tilhørende militært utstyr og kjøretøy som har iransk opprinnelse og som ble sendt til Jemen etter innføringen av eksportforbudet av våpen i 2015, heter det i rapporten.
Rapporten ble lagt fram for FNs sikkerhetsråd av et ekspertpanel som har vært i Jemen for å undersøke missilrester. I den 79-sider lange rapporten konkluderes det med at Iran har brutt resolusjonen om forbud om salg av alt våpen til Jemen.
Iran har imidlertid nektet for å ha utstyrt Houthi-opprørerne. I desember gikk landet hardt ut mot USAs FN-ambassadør Nikki Haley for å dikte opp bevis for at et missil skutt mot flyplassen i Riyadh, stammet fra Iran.
Saudi-Arabia og flere andre sunnimuslimske land i regionen gikk inn i krigen i Jemen i mars 2015 i et forsøk på å få gjeninnsatt den internasjonalt anerkjente presidenten og slå ned Houthi-opprørerne, som saudierne mener står i ledtog med Iran.
Men til tross for koalisjonens militære overlegenhet har den ikke greid å få et overtak i krigen. Houthiene kontrollerer fortsatt store deler av landet, deriblant hovedstaden Sanaa.
(©NTB)
Lørdag 20. januar 2018
OPPVASK: Framtredende norske feminister støtter oppvasken i de politiske partiene, men advarer mot å glemme den seksuelle trakasseringen ellers i samfunnet.
Lørdag 20. januar 2018
VEDTAK: En ny ukrainsk lov åpner for å gjenvinne kontrollen over det opprørskontrollerte Donbass med militær makt.
Lørdag 20. januar 2018
Historien som har skapt forsider om Trine Skei Grande denne uka, skulle aldri blitt viderebragt i seriøse medier, mener forfatter Linn Stalsberg.
Lørdag 20. januar 2018
• Metoo-kampanjen har vært en høyst påkrevet og svært oppmuntrende kvinnepolitisk mobilisering, der tusenvis av kvinner har markert at de ikke lenger finner seg i trakassering som begrenser deres handlingsrom og frie livsutfoldelse. Håpet er...
Lørdag 20. januar 2018
Ramsalt: Kaspar Colling Nielsens bok rommer mye kritikk av vår tid, men «Den danske borgerkrig» byr på lite revolusjonsromantikk.
Fredag 19. januar 2018
VED VEIS ENDE
Fredag 19. januar 2018
FRONTER: USA akter å bli i Syria på ubestemt tid som en «motvekt» til regimet til Bashar al-Assad.
Fredag 19. januar 2018
Regjeringen vil bevare Nasjonalgalleriet. Nå mener kunsteksperter at Nasjonalmuseet må gjenoppta dialogen med Stein Erik Hagen om Canica-samlingen.
Fredag 19. januar 2018
UENIG OM JUSSEN: Per Andreas Bjørgan mener det er uheldig å gjøre dyptgripende endringer av offentlig sektor på grunn av svært teoretisk forståelse av EU-retten.
Fredag 19. januar 2018
• Internettrevolusjonen har grunnleggende endret kommunikasjonsformene de siste tiårene. Joshua A.T. Fairfield, som nylig har gitt ut boka «Owned: Property, Privacy and New Digital Serfdom», spør om den digitale økonomien sender oss tilbake...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk