Lørdag 13. januar 2018
Colombianske opprørere skal ha bortført ingeniør
Væpnede menn som hevder de tilhører den siste aktive opprørsgruppen i Colombia, ELN, har bortført en ingeniør øst i landet.
Publisert: 13 Januar 20:59
Væpnede menn som hevder de tilhører den siste aktive opprørsgruppen i Colombia, ELN, har bortført en ingeniør øst i landet.
Colombiansk politi opplyser lørdag at en 41 år gammel petroleumsingeniør ble bortført fra et kontor i Saravena nær grensen til Venezuela av to maskerte menn som sa de tilhørte ELN.
Hendelsen skjer etter et sammenbrudd i fredssamtalene mellom ELN og myndighetene i Bogota. Lørdag skal FNs generalsekretær António Guterres, som støtter fredssamtalene mellom partene, besøke landet.
President Juan Manuel Santos, som ble tildelt Nobels fredspris for sin innsats for å slutte fred med en annen geriljagruppe i landet, FARC, sa onsdag at fredssamtalene med ELN er satt på vent etter angrep.
Samtalene skulle etter planen gjenopptas i nabolandet Ecuador, men en 101 dager lang våpenhvile løp ut uten at en avtale om videreføring kom på plass.
ELN er en langt mindre gruppe enn FARC.
(©NTB)
Tirsdag 23. oktober 2018
Å motta saklig kritikk inngår i jobben min som journalist. Men det som skjedde våren 2018, var noe helt annet. Å utsettes for en mobb er ufyselig. Å utsettes for hat er forferdelig. Å mobbes av ukjente mennesker som...
Tirsdag 23. oktober 2018
DEKKHISTORIE: Amerikanske politikere og EU tror ikke på Saudi-Arabias forklaring om drapet på journalisten Jamal Khashoggi.
Tirsdag 23. oktober 2018
• Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på at NRK brukte Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator under dekningen av valget i Sverige i september i år. Om lag 75 av klagene kom som resultat av en kampanje på partiet Rødts...
Tirsdag 23. oktober 2018
Svenske medier har ikke vært selvkritiske nok etter sine «ekstreme» metoo-saker, sier SVT-sjef.
Tirsdag 23. oktober 2018
STERK I TROEN: Knut Arild Hareide hadde regnet med mellom tre og seks mandater fra Rogaland, men fikk ett. Nå står det om de usikre fylkene, som Oslo og Hordaland.
Mandag 22. oktober 2018
Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på NRKs bruk av Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator på valget i Sverige. – Jeg gjorde mitt beste for å være noenlunde objektiv, sier hun.
Mandag 22. oktober 2018
BEKLAGER: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) beklager at INF-avtalen ryker – og legger skylden på Russland.
Mandag 22. oktober 2018
SKUFFET: Lokallagsleder Inge Takle Mæstad frykter en dypere splittelse i partiet etter det knusende Hareide-neder­laget i Rogaland. Han beskylder nestleder Olaug Bollestad for å opptre illojalt.
Mandag 22. oktober 2018
• Norsk politikk er blitt revitalisert etter at Knut Arild Hareide for tre uker siden rådet KrF til å sondere mulighetene for en historisk regjeringskoalisjon med Ap og Sp. Etter et år hvor norsk politikk...
Lørdag 20. oktober 2018
FORTVILELSE: Kjell Ingolf Ropstad «dolket sin egen partileder i ryggen» med abort­utspill i VG, mener sentrale KrF-kilder.