Lørdag 13. januar 2018
Colombianske opprørere skal ha bortført ingeniør
Væpnede menn som hevder de tilhører den siste aktive opprørsgruppen i Colombia, ELN, har bortført en ingeniør øst i landet.
Publisert: 13 Januar 20:59
Væpnede menn som hevder de tilhører den siste aktive opprørsgruppen i Colombia, ELN, har bortført en ingeniør øst i landet.
Colombiansk politi opplyser lørdag at en 41 år gammel petroleumsingeniør ble bortført fra et kontor i Saravena nær grensen til Venezuela av to maskerte menn som sa de tilhørte ELN.
Hendelsen skjer etter et sammenbrudd i fredssamtalene mellom ELN og myndighetene i Bogota. Lørdag skal FNs generalsekretær António Guterres, som støtter fredssamtalene mellom partene, besøke landet.
President Juan Manuel Santos, som ble tildelt Nobels fredspris for sin innsats for å slutte fred med en annen geriljagruppe i landet, FARC, sa onsdag at fredssamtalene med ELN er satt på vent etter angrep.
Samtalene skulle etter planen gjenopptas i nabolandet Ecuador, men en 101 dager lang våpenhvile løp ut uten at en avtale om videreføring kom på plass.
ELN er en langt mindre gruppe enn FARC.
(©NTB)
Lørdag 21. juli 2018
• På søndag har det gått sju år siden dagen da Anders Behring Breivik drepte 77 mennesker i regjeringskvartalet og på Utøya. Fortsatt har vi som nasjon ikke blitt enige om hvordan historien om 22. juli skal fortelles. Debatten som oppsto...
Lørdag 21. juli 2018
debatt: Over­levende Helén Ingrid Andreassen fikk hat-telefoner da hun deltok i innvandrings­debatt. Men oppgjøret med ytre høyre etter 22. juli har uteblitt, sier hun – og derfor orker hun likevel.
Lørdag 21. juli 2018
Pensumlister ved norske universiteter har stadig en overvekt av tekster skrevet av vestlige forskere. Studenter og akademikere tar nå til orde for å «avkolonisere» landets utdanningsinstitusjoner.
Lørdag 21. juli 2018
HARDT: Etter en uke med flere spionavsløringer skal USA slå hardere ned på utenlandske agenter. Kanskje ikke så lurt, mener professor.
Fredag 20. juli 2018
Ny rapport anbefaler teatre å åpne om sommeren for å trekke flere kultur­turister. – Ikke deres oppgave å drive Norge-branding, sier teater­forening.
Fredag 20. juli 2018
TREIGT: Betring av vilkår for tekstil­arbeidarar går altfor sakte, meiner Framtiden i våre hender. Dei ønskjer seg modigare politikarar.
Fredag 20. juli 2018
• Dragkampen om sjukehusutbyggjinga i Oslo-området er av nasjonal interesse. Det står om milliardsummar som vil påverke helsebudsjetta i mange år, det gjeld sjukehustilbod for ein stor del av folkesetnaden, og det er ikkje minst døme på...
Fredag 20. juli 2018
STENGT: EU sliter med å finne felles løsninger til tross for langt færre migranter og flyktninger enn tidligere somre. Spania overtar som største mottaksland for båt­flyktninger etter hvert som stadig flere ruter stenges.
Torsdag 19. juli 2018
SLUTT: Tyrkia avsluttet i går den to år lange unntakstilstanden. Sentrale deler videreføres likevel i en ny terrorlov.
Torsdag 19. juli 2018
Mer offentlig-privat samarbeid og utvidede åpningstider for teatre og museer. Det er blant forslagene til en ny satsing på kultur­turisme i Norge.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk