Lørdag 13. januar 2018
Colombianske opprørere skal ha bortført ingeniør
Væpnede menn som hevder de tilhører den siste aktive opprørsgruppen i Colombia, ELN, har bortført en ingeniør øst i landet.
Publisert: 13 Januar 20:59
Væpnede menn som hevder de tilhører den siste aktive opprørsgruppen i Colombia, ELN, har bortført en ingeniør øst i landet.
Colombiansk politi opplyser lørdag at en 41 år gammel petroleumsingeniør ble bortført fra et kontor i Saravena nær grensen til Venezuela av to maskerte menn som sa de tilhørte ELN.
Hendelsen skjer etter et sammenbrudd i fredssamtalene mellom ELN og myndighetene i Bogota. Lørdag skal FNs generalsekretær António Guterres, som støtter fredssamtalene mellom partene, besøke landet.
President Juan Manuel Santos, som ble tildelt Nobels fredspris for sin innsats for å slutte fred med en annen geriljagruppe i landet, FARC, sa onsdag at fredssamtalene med ELN er satt på vent etter angrep.
Samtalene skulle etter planen gjenopptas i nabolandet Ecuador, men en 101 dager lang våpenhvile løp ut uten at en avtale om videreføring kom på plass.
ELN er en langt mindre gruppe enn FARC.
(©NTB)
Onsdag 25. april 2018
Departementet ba 300 kulturarbeidere si sin mening om 14 trender via mentometerknapper. Svarene kan forme framtidas kultur­politikk.
Onsdag 25. april 2018
KAOS: Mens norske soldater var i Jordan for å trene krigere mot Den islamske staten (IS), ledet CIA et eget opplegg i samme land for å støtte anti-Assad-militser.
Onsdag 25. april 2018
OPPSIDA: 70.000 nye arbeidsplasser i Norge innen 2050 og en inntjening på 220 milliarder kroner i året. Det kan bli resultatet om regjeringen investerer i karbonfangst og -lagring.
Onsdag 25. april 2018
• Klassekampen har i flere artikler avslørt at den syriske opprørsgruppa Den revolusjonære kommandohæren (MaT), som norske spesialsoldater har trent og gitt «operativ støtte» til, hele tida har hatt som mål å bekjempe Assad-regimet. Slike...
Tirsdag 24. april 2018
HJEM: Opprørere som Norge bisto i Syria kjemper for det som hele tida har vært deres «ultimate mål»: Kontroll over deres oljerike hjemprovins, Deir ez-Zor.
Tirsdag 24. april 2018
Sakprosaforfatternes leder langer ut mot Tanums inntog i Coop-­butikkene. – Bokhandelkjedenes ensretting blir småtteri sammenliknet med dette, sier Tore Slaatta.
Tirsdag 24. april 2018
• Etter den britiske folkeavstemningen om EU sa president for EU-kommisjonen Jean-Claude Juncker at EU nå måtte ta nye skritt mot en stadig tettere union. Den politiske utviklingen i sentraleuropeiske land, som Tsjekkia, Slovakia, Polen og...
Tirsdag 24. april 2018
ÅPENHET: Eivor Evenrud (Rødt) er blitt kontaktet av lærere som har blitt kalt inn på teppet for å dele innlegg på Facebook. – Mange opplever en fryktkultur, sier hun.
Mandag 23. april 2018
TENKETANKER: Manifest-leder Magnus Marsdal mener Agenda blir kjøpt for å spre NHOs verdenssyn når tenketanken lager rapport om at folk må jobbe lenger i framtida.
Mandag 23. april 2018
• Den danske regjeringen lanserte 1. mars en politikkpakke for å bryte opp gettoområder. Ifølge planen «Ét Danmark uden parallel­samfund» er gettoer områder med høy andel innvandrere, hvor flere er straffedømte enn i andre om­råder, hvor...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk