Lørdag 13. januar 2018
Colombianske opprørere skal ha bortført ingeniør
Væpnede menn som hevder de tilhører den siste aktive opprørsgruppen i Colombia, ELN, har bortført en ingeniør øst i landet.
Publisert: 13 Januar 20:59
Væpnede menn som hevder de tilhører den siste aktive opprørsgruppen i Colombia, ELN, har bortført en ingeniør øst i landet.
Colombiansk politi opplyser lørdag at en 41 år gammel petroleumsingeniør ble bortført fra et kontor i Saravena nær grensen til Venezuela av to maskerte menn som sa de tilhørte ELN.
Hendelsen skjer etter et sammenbrudd i fredssamtalene mellom ELN og myndighetene i Bogota. Lørdag skal FNs generalsekretær António Guterres, som støtter fredssamtalene mellom partene, besøke landet.
President Juan Manuel Santos, som ble tildelt Nobels fredspris for sin innsats for å slutte fred med en annen geriljagruppe i landet, FARC, sa onsdag at fredssamtalene med ELN er satt på vent etter angrep.
Samtalene skulle etter planen gjenopptas i nabolandet Ecuador, men en 101 dager lang våpenhvile løp ut uten at en avtale om videreføring kom på plass.
ELN er en langt mindre gruppe enn FARC.
(©NTB)
Fredag 19. januar 2018
VED VEIS ENDE
Fredag 19. januar 2018
FRONTER: USA akter å bli i Syria på ubestemt tid som en «motvekt» til regimet til Bashar al-Assad.
Fredag 19. januar 2018
Regjeringen vil bevare Nasjonalgalleriet. Nå mener kunsteksperter at Nasjonalmuseet må gjenoppta dialogen med Stein Erik Hagen om Canica-samlingen.
Fredag 19. januar 2018
UENIG OM JUSSEN: Per Andreas Bjørgan mener det er uheldig å gjøre dyptgripende endringer av offentlig sektor på grunn av svært teoretisk forståelse av EU-retten.
Fredag 19. januar 2018
• Internettrevolusjonen har grunnleggende endret kommunikasjonsformene de siste tiårene. Joshua A.T. Fairfield, som nylig har gitt ut boka «Owned: Property, Privacy and New Digital Serfdom», spør om den digitale økonomien sender oss tilbake...
Torsdag 18. januar 2018
Aftenposten og VG viet i går forsidene til en sak basert på rykter om Venstre-leder Trine Skei Grande. – Noe nytt, mener medieviter Gunn Enli.
Torsdag 18. januar 2018
• The Guardian hadde tirsdag en sak der det hevdes at Norge uoffisielt sender signaler til Brussel om at Storbritannia ikke bør få en avtale med EU som er bedre enn EØS-avtalen, der Norge som kjent er pålagt å ta inn alle EU-lover på...
Torsdag 18. januar 2018
KLATRAR: No skal Torbjørn Røe Isaksen lære seg inntektssida på statsbudsjettet. – Eg ser han gjerne som Høgre-leiar og statsminister i framtida, seier fylkesleiar.
Torsdag 18. januar 2018
HØYT SPILL: Innvandreraktivister krever at Demokrater setter hardt mot hardt i forhandlingsstrid med Donald Trump og Republikanerne.
Onsdag 17. januar 2018
Tore Renberg har aldri deltatt på møter i Forfatter­foreningen. Poet Endre Ruset meldte seg ut i protest. Debatten om medlemskriteriene i forfatternes organisasjon fortsetter.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk