Lørdag 13. januar 2018
Stjernen kvitt forbannelsen
Andreas Stjernen skjønte ikke at karrierens første verdenscupseier var i boks før den gule søyla gikk helt til topps.
Publisert: 13 Januar 20:16
Andreas Stjernen skjønte ikke at karrierens første verdenscupseier var i boks før den gule søyla gikk helt til topps.
– Jeg var ikke sikker før 1-tallet kom opp. Jeg var veldig usikker, men følte at jeg hoppet rett over den grønne streken, sier Stjernen til NTB.
Sprova-hopperen kunne lørdag løpe rundt på sletta i Kulm med et bredt glis. Endelig var det trønderens tur til å vinne i verdenscupen, 2,5 poeng foran lagkamerat Daniel-André Tande.
– Det har vært en stor dag. Det er godt endelig å ha tatt en verdenscupseier, sier Stjernen.
– Har det plaget deg å være en nesten-hopper?
– Plaget meg og plaget meg. De gangene det akkurat ikke har gått, har det vært surt og irriterende, men jeg har følt at jeg får flere muligheter til å klare det. Det har ikke plaget meg i hverdagen, men det er utrolig godt å lykkes, sier Stjernen.

Feiret i badstuaKarrierens første verdenscupseier kom bare én uke før skiflygings-VM i Oberstdorf, hvor det er store norske gullsjanser.
– Det kunne ikke blitt en bedre start på skiflygingssesongen. Vi får ta med oss søndagens renn før vi tenker på VM. Vi har et veldig sterkt lag, så jeg får vel først tenke på å hoppe meg inn på laget, sier Sprova-hopperen.
29-åringen har hatt annenplasser både i Oberstdorf og Granåsen tidligere. Kanskje falt han også fra en seier i Engelberg før jul.
– Tålmodighet har vært avgjørende. Det har alltid vært morsomt med hopp, selv om det ikke bestandig har gått så bra i hoppbakken, sier Stjernen.
Ettermiddagen og kvelden i Kulm ble av den hektiske sorten.
– Først var det pressekonferanse og en tur innom VIP-teltet før vi koste oss med en god middag. Og så har Anders Fannemel og jeg kost oss i saunaen. En nokså normal ettermiddag, foruten alt oppstyret, sier lørdagens vinner.

Fikk Tande-revansjHan ledet etter 1. omgang, men ble satt på prøve da lagkameraten Daniel-André Tande landet på 240 meter i finaleomgangen.
– Jeg var kald i toppen før Daniel hoppet, men etter 240 meter var jeg ikke så kald lenger. Da kokte det bra i anlegget. Det ble litt ekstra nerver. Det er gøy å sitte igjen alene på toppen og lykkes. Det skal jeg ta med meg til viktigere enn framover, sier Stjernen.
– Daniel unte meg seieren. Han snek seg forbi meg i kvaliken i går, så da fikk jeg litt revansj.
Nå blir det forventninger til Sprova-utøveren under VM neste helg.
– Jeg hadde forventninger om medalje før seieren i dag, så mulighetene er der fortsatt. Forventninger betyr muligheter, tenker i alle fall jeg, sier Stjernen.
(©NTB)
Onsdag 18. juli 2018
Samlaget likte dårlig at bøkene om Lothepus ble solgt til halv pris av en liten nettbokhandler. Nå har innehaveren sendt brev til Finanstilsynet for å komme til bunns i om bokbransjen har rett til å stoppe ham.
Onsdag 18. juli 2018
NY VENDING: Donald Trumps oppførsel åpner opp for samarbeid med Russland på flere områder, mener russisk professor. Vestlige politikere raser mot Trumps ettergivenhet overfor Putin.
Onsdag 18. juli 2018
• I sommer seiler Klassekampen langs kysten av Finnmark i treskuta Goxsheim. I dag legger vi til kai i Hammerfest, og på vår ferd fra Kirkenes til Tromsø arrangerer vi en rekke debatter og folkemøter. Uansett hva vi debatterer, er det en sak...
Onsdag 18. juli 2018
VERRE: Meieri­giganten Tine fryktar mjølkemangel dersom mykje storfe blir slakta på grunn av fôrmangel. Tine vil ha krisemøte med bøndene og regjeringa.
Tirsdag 17. juli 2018
Utenriksreporter Kadafi Zaman er løslatt fra fengsel i Pakistan. – Pressekortet er ikke lenger et hvitt flagg, sier TV 2s klubb­leder.
Tirsdag 17. juli 2018
HELSINKI: Putin møtte Trump i går med krav om å stoppe vestens kalde krig-retorikk. Møtet kan indikere en form for normalisering, sier Russland-forsker Flemming S. Hansen.
Tirsdag 17. juli 2018
• I en legendarisk scene i Quentin Tarantinos film «Reservoir Dogs» («De hensynsløse») fra 1992 sitter en gruppe gangstere på kafé, der de har spist frokost og diskutert et ran. Når de skal gå, sponser sjefen maten, men ber hver enkelt bidra...
Tirsdag 17. juli 2018
INKASSOKRAV: Hvor mye penger har Erna Solberg lovet Nato å bruke på forsvar de neste årene? Det er spørsmålet Bjørnar Moxnes nå krever et klart svar på.
Mandag 16. juli 2018
TØRT: Tørken som nå rammer Østlandet kan bli en del av et normalt ustabilt klima. Det vil ramme jordbruket hardt. – Det er så dårlig at en blir deprimert av å gå i åkeren, sier bonde Anders Klaseie.
Mandag 16. juli 2018
• Et bilde av havna i Bergen på en vindstille og vakker sommerdag har skapt debatt: Bildet, som først ble publisert i Bergens Tidende, viser et grått røykteppe som stiger opp fra en rekke cruiseskip og tåkelegger Bergen sentrum. Skyen...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk