Lørdag 13. januar 2018
Stjernen kvitt forbannelsen
Andreas Stjernen skjønte ikke at karrierens første verdenscupseier var i boks før den gule søyla gikk helt til topps.
Publisert: 13 Januar 20:16
Andreas Stjernen skjønte ikke at karrierens første verdenscupseier var i boks før den gule søyla gikk helt til topps.
– Jeg var ikke sikker før 1-tallet kom opp. Jeg var veldig usikker, men følte at jeg hoppet rett over den grønne streken, sier Stjernen til NTB.
Sprova-hopperen kunne lørdag løpe rundt på sletta i Kulm med et bredt glis. Endelig var det trønderens tur til å vinne i verdenscupen, 2,5 poeng foran lagkamerat Daniel-André Tande.
– Det har vært en stor dag. Det er godt endelig å ha tatt en verdenscupseier, sier Stjernen.
– Har det plaget deg å være en nesten-hopper?
– Plaget meg og plaget meg. De gangene det akkurat ikke har gått, har det vært surt og irriterende, men jeg har følt at jeg får flere muligheter til å klare det. Det har ikke plaget meg i hverdagen, men det er utrolig godt å lykkes, sier Stjernen.

Feiret i badstuaKarrierens første verdenscupseier kom bare én uke før skiflygings-VM i Oberstdorf, hvor det er store norske gullsjanser.
– Det kunne ikke blitt en bedre start på skiflygingssesongen. Vi får ta med oss søndagens renn før vi tenker på VM. Vi har et veldig sterkt lag, så jeg får vel først tenke på å hoppe meg inn på laget, sier Sprova-hopperen.
29-åringen har hatt annenplasser både i Oberstdorf og Granåsen tidligere. Kanskje falt han også fra en seier i Engelberg før jul.
– Tålmodighet har vært avgjørende. Det har alltid vært morsomt med hopp, selv om det ikke bestandig har gått så bra i hoppbakken, sier Stjernen.
Ettermiddagen og kvelden i Kulm ble av den hektiske sorten.
– Først var det pressekonferanse og en tur innom VIP-teltet før vi koste oss med en god middag. Og så har Anders Fannemel og jeg kost oss i saunaen. En nokså normal ettermiddag, foruten alt oppstyret, sier lørdagens vinner.

Fikk Tande-revansjHan ledet etter 1. omgang, men ble satt på prøve da lagkameraten Daniel-André Tande landet på 240 meter i finaleomgangen.
– Jeg var kald i toppen før Daniel hoppet, men etter 240 meter var jeg ikke så kald lenger. Da kokte det bra i anlegget. Det ble litt ekstra nerver. Det er gøy å sitte igjen alene på toppen og lykkes. Det skal jeg ta med meg til viktigere enn framover, sier Stjernen.
– Daniel unte meg seieren. Han snek seg forbi meg i kvaliken i går, så da fikk jeg litt revansj.
Nå blir det forventninger til Sprova-utøveren under VM neste helg.
– Jeg hadde forventninger om medalje før seieren i dag, så mulighetene er der fortsatt. Forventninger betyr muligheter, tenker i alle fall jeg, sier Stjernen.
(©NTB)
Lørdag 20. januar 2018
OPPVASK: Framtredende norske feminister støtter oppvasken i de politiske partiene, men advarer mot å glemme den seksuelle trakasseringen ellers i samfunnet.
Lørdag 20. januar 2018
VEDTAK: En ny ukrainsk lov åpner for å gjenvinne kontrollen over det opprørskontrollerte Donbass med militær makt.
Lørdag 20. januar 2018
Historien som har skapt forsider om Trine Skei Grande denne uka, skulle aldri blitt viderebragt i seriøse medier, mener forfatter Linn Stalsberg.
Lørdag 20. januar 2018
• Metoo-kampanjen har vært en høyst påkrevet og svært oppmuntrende kvinnepolitisk mobilisering, der tusenvis av kvinner har markert at de ikke lenger finner seg i trakassering som begrenser deres handlingsrom og frie livsutfoldelse. Håpet er...
Lørdag 20. januar 2018
Ramsalt: Kaspar Colling Nielsens bok rommer mye kritikk av vår tid, men «Den danske borgerkrig» byr på lite revolusjonsromantikk.
Fredag 19. januar 2018
VED VEIS ENDE
Fredag 19. januar 2018
FRONTER: USA akter å bli i Syria på ubestemt tid som en «motvekt» til regimet til Bashar al-Assad.
Fredag 19. januar 2018
Regjeringen vil bevare Nasjonalgalleriet. Nå mener kunsteksperter at Nasjonalmuseet må gjenoppta dialogen med Stein Erik Hagen om Canica-samlingen.
Fredag 19. januar 2018
UENIG OM JUSSEN: Per Andreas Bjørgan mener det er uheldig å gjøre dyptgripende endringer av offentlig sektor på grunn av svært teoretisk forståelse av EU-retten.
Fredag 19. januar 2018
• Internettrevolusjonen har grunnleggende endret kommunikasjonsformene de siste tiårene. Joshua A.T. Fairfield, som nylig har gitt ut boka «Owned: Property, Privacy and New Digital Serfdom», spør om den digitale økonomien sender oss tilbake...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk