Lørdag 13. januar 2018
Stjernen kvitt forbannelsen
Andreas Stjernen skjønte ikke at karrierens første verdenscupseier var i boks før den gule søyla gikk helt til topps.
Publisert: 13 Januar 20:16
Andreas Stjernen skjønte ikke at karrierens første verdenscupseier var i boks før den gule søyla gikk helt til topps.
– Jeg var ikke sikker før 1-tallet kom opp. Jeg var veldig usikker, men følte at jeg hoppet rett over den grønne streken, sier Stjernen til NTB.
Sprova-hopperen kunne lørdag løpe rundt på sletta i Kulm med et bredt glis. Endelig var det trønderens tur til å vinne i verdenscupen, 2,5 poeng foran lagkamerat Daniel-André Tande.
– Det har vært en stor dag. Det er godt endelig å ha tatt en verdenscupseier, sier Stjernen.
– Har det plaget deg å være en nesten-hopper?
– Plaget meg og plaget meg. De gangene det akkurat ikke har gått, har det vært surt og irriterende, men jeg har følt at jeg får flere muligheter til å klare det. Det har ikke plaget meg i hverdagen, men det er utrolig godt å lykkes, sier Stjernen.

Feiret i badstuaKarrierens første verdenscupseier kom bare én uke før skiflygings-VM i Oberstdorf, hvor det er store norske gullsjanser.
– Det kunne ikke blitt en bedre start på skiflygingssesongen. Vi får ta med oss søndagens renn før vi tenker på VM. Vi har et veldig sterkt lag, så jeg får vel først tenke på å hoppe meg inn på laget, sier Sprova-hopperen.
29-åringen har hatt annenplasser både i Oberstdorf og Granåsen tidligere. Kanskje falt han også fra en seier i Engelberg før jul.
– Tålmodighet har vært avgjørende. Det har alltid vært morsomt med hopp, selv om det ikke bestandig har gått så bra i hoppbakken, sier Stjernen.
Ettermiddagen og kvelden i Kulm ble av den hektiske sorten.
– Først var det pressekonferanse og en tur innom VIP-teltet før vi koste oss med en god middag. Og så har Anders Fannemel og jeg kost oss i saunaen. En nokså normal ettermiddag, foruten alt oppstyret, sier lørdagens vinner.

Fikk Tande-revansjHan ledet etter 1. omgang, men ble satt på prøve da lagkameraten Daniel-André Tande landet på 240 meter i finaleomgangen.
– Jeg var kald i toppen før Daniel hoppet, men etter 240 meter var jeg ikke så kald lenger. Da kokte det bra i anlegget. Det ble litt ekstra nerver. Det er gøy å sitte igjen alene på toppen og lykkes. Det skal jeg ta med meg til viktigere enn framover, sier Stjernen.
– Daniel unte meg seieren. Han snek seg forbi meg i kvaliken i går, så da fikk jeg litt revansj.
Nå blir det forventninger til Sprova-utøveren under VM neste helg.
– Jeg hadde forventninger om medalje før seieren i dag, så mulighetene er der fortsatt. Forventninger betyr muligheter, tenker i alle fall jeg, sier Stjernen.
(©NTB)
Fredag 27. april 2018
FREDSHÅP: Både Nord- og Sør- Korea håper fred skal gi økonomisk opptur. I dag må Kim Jong-un og Moon Jae-in meisle ut en felles plan for å overbevise USA om å oppheve sanksjoner.
Fredag 27. april 2018
• «Kan vi stole på norsk presse nå», spør Anki Gerhardsen i spalta «Medierevisjonen» i Aftenposten. Hun viser til den pågående saken om den tidligere norske grenseinspektøren Frode Berg, som nå sitter fengslet i Russland siktet for...
Fredag 27. april 2018
Denne uka kom Erna Solberg på hjemmebesøk til den kritikerroste forfatteren Azra Gilani. Men boka hennes om muslimske mødres kamp ble avvist av Kulturrådet.
Fredag 27. april 2018
ÅPEN: Thee Yezen Al-Obaide er et kjent fjes i moskémiljøet i Norge. Nå står han fram som homofil.
Torsdag 26. april 2018
PÅ GANGEN: Lektor Clemens Saers fikk undervisningsnekt på dagen etter anonyme krenkeanklager fra elever. Lærerorganisasjoner vil endre den nye «krenkelsesparagrafen» i opplæringsloven for å hindre misbruk.
Torsdag 26. april 2018
Et uavhengig byrå må telle publikum i kulturlivet etter etnisk tilhørighet, klasse og legning, mener kulturprodusent. Ledere ved norske museer og teatre er skeptiske.
Torsdag 26. april 2018
NEW DEAL: USA og Frankrike vil ha en ny atom-avtale med Iran. Redaktør i Le Monde Diplomatique kaller manøveren arrogant, respektløs og beklagelig.
Torsdag 26. april 2018
• Den franske økonomen Thomas Piketty er aktuell med en ny forskningsrapport, som ble presentert over to sider i gårsdagens Klassekampen. I den tegner han opp et bilde av nye valgmønster i Vesten, som forskyver politikken og våre...
Onsdag 25. april 2018
Departementet ba 300 kulturarbeidere si sin mening om 14 trender via mentometerknapper. Svarene kan forme framtidas kultur­politikk.
Onsdag 25. april 2018
KAOS: Mens norske soldater var i Jordan for å trene krigere mot Den islamske staten (IS), ledet CIA et eget opplegg i samme land for å støtte anti-Assad-militser.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk