Lørdag 13. januar 2018
Stjernen kvitt forbannelsen
Andreas Stjernen skjønte ikke at karrierens første verdenscupseier var i boks før den gule søyla gikk helt til topps.
Publisert: 13 Januar 20:16
Andreas Stjernen skjønte ikke at karrierens første verdenscupseier var i boks før den gule søyla gikk helt til topps.
– Jeg var ikke sikker før 1-tallet kom opp. Jeg var veldig usikker, men følte at jeg hoppet rett over den grønne streken, sier Stjernen til NTB.
Sprova-hopperen kunne lørdag løpe rundt på sletta i Kulm med et bredt glis. Endelig var det trønderens tur til å vinne i verdenscupen, 2,5 poeng foran lagkamerat Daniel-André Tande.
– Det har vært en stor dag. Det er godt endelig å ha tatt en verdenscupseier, sier Stjernen.
– Har det plaget deg å være en nesten-hopper?
– Plaget meg og plaget meg. De gangene det akkurat ikke har gått, har det vært surt og irriterende, men jeg har følt at jeg får flere muligheter til å klare det. Det har ikke plaget meg i hverdagen, men det er utrolig godt å lykkes, sier Stjernen.

Feiret i badstuaKarrierens første verdenscupseier kom bare én uke før skiflygings-VM i Oberstdorf, hvor det er store norske gullsjanser.
– Det kunne ikke blitt en bedre start på skiflygingssesongen. Vi får ta med oss søndagens renn før vi tenker på VM. Vi har et veldig sterkt lag, så jeg får vel først tenke på å hoppe meg inn på laget, sier Sprova-hopperen.
29-åringen har hatt annenplasser både i Oberstdorf og Granåsen tidligere. Kanskje falt han også fra en seier i Engelberg før jul.
– Tålmodighet har vært avgjørende. Det har alltid vært morsomt med hopp, selv om det ikke bestandig har gått så bra i hoppbakken, sier Stjernen.
Ettermiddagen og kvelden i Kulm ble av den hektiske sorten.
– Først var det pressekonferanse og en tur innom VIP-teltet før vi koste oss med en god middag. Og så har Anders Fannemel og jeg kost oss i saunaen. En nokså normal ettermiddag, foruten alt oppstyret, sier lørdagens vinner.

Fikk Tande-revansjHan ledet etter 1. omgang, men ble satt på prøve da lagkameraten Daniel-André Tande landet på 240 meter i finaleomgangen.
– Jeg var kald i toppen før Daniel hoppet, men etter 240 meter var jeg ikke så kald lenger. Da kokte det bra i anlegget. Det ble litt ekstra nerver. Det er gøy å sitte igjen alene på toppen og lykkes. Det skal jeg ta med meg til viktigere enn framover, sier Stjernen.
– Daniel unte meg seieren. Han snek seg forbi meg i kvaliken i går, så da fikk jeg litt revansj.
Nå blir det forventninger til Sprova-utøveren under VM neste helg.
– Jeg hadde forventninger om medalje før seieren i dag, så mulighetene er der fortsatt. Forventninger betyr muligheter, tenker i alle fall jeg, sier Stjernen.
(©NTB)
Torsdag 18. oktober 2018
ADVARER: Trusselen om et «uskikkelig» Frp i opposisjon kan ikke bety at Frp skal sitte i regjering til evig tid, sier Knut Arild Hareide. Samtidig advarer han Erna Solberg mot å legge seg opp i KrFs veivalg.
Torsdag 18. oktober 2018
OLJE: Om to uker planlegger USA å stanse all olje­eksport fra Iran. Planen er avhengig av støtte fra Saudi-Arabia. Det kan nå bli vanskelig.
Torsdag 18. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde heller kjøpt Marianne Heskes «Gjerdeløa» enn russisk konseptkunst, mener kunstner og kunstkritiker.
Torsdag 18. oktober 2018
• Det er underlige tider i norsk politikk. De siste dagene har flere politikere på borgerlig side skrudd opp retorikken i et forsøk på å beholde Kristelig Folkeparti som støtteparti for regjeringen. Tirsdag advarte statsminister Erna Solberg...
Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.
Onsdag 17. oktober 2018
LÅST: Theresa May hevder å se «reell framgang», men trues med en avtaleløs brexit. Flere briter foretrekker imidlertid en «no deal»-løsning foran andre alternativer.
Onsdag 17. oktober 2018
To småforlag føler seg ført bak lyset av Kulturrådets innkjøpsordning. – Det føles som om de har rappa bøkene våre, sier forlegger Andreas Høy Knudsen.
Onsdag 17. oktober 2018
• VGs sak «Tre brødre på Tolga» avdekket grove overtramp fra kommune og helsevesen mot de tre brødrene Lars Peder, Arvid og Magnus Holøyen. De tre fikk alle diagnosen psykisk utviklingshemmet, uten at de fikk vite om det og uten utredning.
Tirsdag 16. oktober 2018
UT: 260 par har blitt nektet opphold i Norge siden 2017 på grunn av regler mot tvangsekteskap. Også frivillige ekteskap rammes, innrømmer Utlendingsnemnda.
Tirsdag 16. oktober 2018
To av tre menn er bekymret for feilaktige anklager om seksuell trakassering etter metoo.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk