Lørdag 13. januar 2018
Lundby med ny Sapporo-seier: – Lite som slår følelsen av å vinne
Maren Lundby er i storform før OL. Lørdag tok hun sin annen strake verdenscupseier da hun vant helgens første av to hopprenn i japanske Sapporo.
Publisert: 13 Januar 11:17
Maren Lundby er i storform før OL. Lørdag tok hun sin annen strake verdenscupseier da hun vant helgens første av to hopprenn i japanske Sapporo.
Verdenscuplederen landet på 95,5 meter i første omgang, mens hun slo av to meter i sitt annet hopp. Det holdt til seier foran Katharina Althaus. Lundby fikk totalt 252,9 poeng mot tyskerens 248,6.
Althaus hoppet 2,5 meter lenger i finalen, men det var ikke nok til å rappe seieren fra Lundby. Totningen ledet med seks poeng etter første omgang.
Seieren var Lundbys sjuende i verdenscupen. Like før jul vant hun også i Hinterzarten
– Det er lite som slår følelsen av å vinne hopprenn. Nå har jeg to seirer på rad, sier Lundby til NTB.
23-åringen har vært på pallen i alle sesongens fem første verdenscuprenn. Hun har ikke vært dårligere enn nummer to.
– Stabiliteten er bedre enn tidligere år. Jeg har gjort kjempegode hopp før også, men nå hopper jeg mer jevnt og stabilt, forklarer Lundby.

TvilteSelv om hun hadde et forsprang på Althaus etter første omgang, satt hun ikke med noen sikker seiersfølelse før hun skulle gjøre sitt siste hopp.
– Nei, jeg følte meg ikke trygg på at det skulle gå veien. Det var litt varierende vind i 2. omgang, men jeg løste det bra. Jeg trodde ikke på seier da jeg landet.
Lundby vant også i Sapporo på rundt samme tid i fjor, mens hun ble treer i det andre rennet i den japanske bakken.
– Er det noe spesielt med Sapporo?
– Det er nok litt tilfeldig, men det var rundt den tiden det virkelig løsnet for meg i fjor. Jeg begynte å få mange pallplasser. Egentlig føler jeg at jeg takler alle bakker bra, sier Lundby.
Søndag jakter hun nok en verdenscuptriumf.

Annerledes i OL12. februar skal kvinnene hoppe i OL, og Lundby er en av de store gullkandidatene. Formen er svært lovende.
– Det er et bra tegn, men resultatlista er som regel annerledes i mesterskap. Det blir et helt annet renn enn i verdenscupen. Det blir viktig å holde konsentrasjonen, poengterer Lundby.
Landslagstrener Christian Meyer var stolt over det Lundby leverte under krevende forhold.
– Det er en sterk seier. Hun hadde heller ikke tur med forholdene, så dette var veldig gøy, sier Meyer til NTB.
– Hva sier Lundbys form om gullsjansene i OL?
– Det er alltid positivt å vinne hopprenn. Det er god øving foran et stort mesterskap. Det er en god strategi å være med i toppen, mener han.
Den japanske storstjernen Sara Takanashi, som vant fredagens kvalifisering, ble bare treer på hjemmebane lørdag. Hun hoppet 93 meter i begge omganger og endte 14,7 poeng bak Lundby.
Takanashi forblir dermed én seier unna å bli tidenes mestvinnende hopper, uansett kjønn. Til nå har hun 53 verdenscupseirer.
Også norske Anna Odine Strøm var i aksjon lørdag. Hun endte på en 16.-plass etter hopp på 86 og 83 meter.
Fredag 27. april 2018
FREDSHÅP: Både Nord- og Sør- Korea håper fred skal gi økonomisk opptur. I dag må Kim Jong-un og Moon Jae-in meisle ut en felles plan for å overbevise USA om å oppheve sanksjoner.
Fredag 27. april 2018
• «Kan vi stole på norsk presse nå», spør Anki Gerhardsen i spalta «Medierevisjonen» i Aftenposten. Hun viser til den pågående saken om den tidligere norske grenseinspektøren Frode Berg, som nå sitter fengslet i Russland siktet for...
Fredag 27. april 2018
Denne uka kom Erna Solberg på hjemmebesøk til den kritikerroste forfatteren Azra Gilani. Men boka hennes om muslimske mødres kamp ble avvist av Kulturrådet.
Fredag 27. april 2018
ÅPEN: Thee Yezen Al-Obaide er et kjent fjes i moskémiljøet i Norge. Nå står han fram som homofil.
Torsdag 26. april 2018
PÅ GANGEN: Lektor Clemens Saers fikk undervisningsnekt på dagen etter anonyme krenkeanklager fra elever. Lærerorganisasjoner vil endre den nye «krenkelsesparagrafen» i opplæringsloven for å hindre misbruk.
Torsdag 26. april 2018
Et uavhengig byrå må telle publikum i kulturlivet etter etnisk tilhørighet, klasse og legning, mener kulturprodusent. Ledere ved norske museer og teatre er skeptiske.
Torsdag 26. april 2018
NEW DEAL: USA og Frankrike vil ha en ny atom-avtale med Iran. Redaktør i Le Monde Diplomatique kaller manøveren arrogant, respektløs og beklagelig.
Torsdag 26. april 2018
• Den franske økonomen Thomas Piketty er aktuell med en ny forskningsrapport, som ble presentert over to sider i gårsdagens Klassekampen. I den tegner han opp et bilde av nye valgmønster i Vesten, som forskyver politikken og våre...
Onsdag 25. april 2018
Departementet ba 300 kulturarbeidere si sin mening om 14 trender via mentometerknapper. Svarene kan forme framtidas kultur­politikk.
Onsdag 25. april 2018
KAOS: Mens norske soldater var i Jordan for å trene krigere mot Den islamske staten (IS), ledet CIA et eget opplegg i samme land for å støtte anti-Assad-militser.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk