Lørdag 13. januar 2018
Lundby med ny Sapporo-seier: – Lite som slår følelsen av å vinne
Maren Lundby er i storform før OL. Lørdag tok hun sin annen strake verdenscupseier da hun vant helgens første av to hopprenn i japanske Sapporo.
Publisert: 13 Januar 11:17
Maren Lundby er i storform før OL. Lørdag tok hun sin annen strake verdenscupseier da hun vant helgens første av to hopprenn i japanske Sapporo.
Verdenscuplederen landet på 95,5 meter i første omgang, mens hun slo av to meter i sitt annet hopp. Det holdt til seier foran Katharina Althaus. Lundby fikk totalt 252,9 poeng mot tyskerens 248,6.
Althaus hoppet 2,5 meter lenger i finalen, men det var ikke nok til å rappe seieren fra Lundby. Totningen ledet med seks poeng etter første omgang.
Seieren var Lundbys sjuende i verdenscupen. Like før jul vant hun også i Hinterzarten
– Det er lite som slår følelsen av å vinne hopprenn. Nå har jeg to seirer på rad, sier Lundby til NTB.
23-åringen har vært på pallen i alle sesongens fem første verdenscuprenn. Hun har ikke vært dårligere enn nummer to.
– Stabiliteten er bedre enn tidligere år. Jeg har gjort kjempegode hopp før også, men nå hopper jeg mer jevnt og stabilt, forklarer Lundby.

TvilteSelv om hun hadde et forsprang på Althaus etter første omgang, satt hun ikke med noen sikker seiersfølelse før hun skulle gjøre sitt siste hopp.
– Nei, jeg følte meg ikke trygg på at det skulle gå veien. Det var litt varierende vind i 2. omgang, men jeg løste det bra. Jeg trodde ikke på seier da jeg landet.
Lundby vant også i Sapporo på rundt samme tid i fjor, mens hun ble treer i det andre rennet i den japanske bakken.
– Er det noe spesielt med Sapporo?
– Det er nok litt tilfeldig, men det var rundt den tiden det virkelig løsnet for meg i fjor. Jeg begynte å få mange pallplasser. Egentlig føler jeg at jeg takler alle bakker bra, sier Lundby.
Søndag jakter hun nok en verdenscuptriumf.

Annerledes i OL12. februar skal kvinnene hoppe i OL, og Lundby er en av de store gullkandidatene. Formen er svært lovende.
– Det er et bra tegn, men resultatlista er som regel annerledes i mesterskap. Det blir et helt annet renn enn i verdenscupen. Det blir viktig å holde konsentrasjonen, poengterer Lundby.
Landslagstrener Christian Meyer var stolt over det Lundby leverte under krevende forhold.
– Det er en sterk seier. Hun hadde heller ikke tur med forholdene, så dette var veldig gøy, sier Meyer til NTB.
– Hva sier Lundbys form om gullsjansene i OL?
– Det er alltid positivt å vinne hopprenn. Det er god øving foran et stort mesterskap. Det er en god strategi å være med i toppen, mener han.
Den japanske storstjernen Sara Takanashi, som vant fredagens kvalifisering, ble bare treer på hjemmebane lørdag. Hun hoppet 93 meter i begge omganger og endte 14,7 poeng bak Lundby.
Takanashi forblir dermed én seier unna å bli tidenes mestvinnende hopper, uansett kjønn. Til nå har hun 53 verdenscupseirer.
Også norske Anna Odine Strøm var i aksjon lørdag. Hun endte på en 16.-plass etter hopp på 86 og 83 meter.
Torsdag 18. oktober 2018
KronikkFor to år siden var jeg i Irak i forbindelse med innspilling av dokumentarfilmen «The Future of Iraq». Jeg intervjuet barn om deres erfaringer og syn på krig. Målet med...
Torsdag 18. oktober 2018
ADVARER: Trusselen om et «uskikkelig» Frp i opposisjon kan ikke bety at Frp skal sitte i regjering til evig tid, sier Knut Arild Hareide. Samtidig advarer han Erna Solberg mot å legge seg opp i KrFs veivalg.
Torsdag 18. oktober 2018
OLJE: Om to uker planlegger USA å stanse all olje­eksport fra Iran. Planen er avhengig av støtte fra Saudi-Arabia. Det kan nå bli vanskelig.
Torsdag 18. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde heller kjøpt Marianne Heskes «Gjerdeløa» enn russisk konseptkunst, mener kunstner og kunstkritiker.
Torsdag 18. oktober 2018
• Det er underlige tider i norsk politikk. De siste dagene har flere politikere på borgerlig side skrudd opp retorikken i et forsøk på å beholde Kristelig Folkeparti som støtteparti for regjeringen. Tirsdag advarte statsminister Erna Solberg...
Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.
Onsdag 17. oktober 2018
LÅST: Theresa May hevder å se «reell framgang», men trues med en avtaleløs brexit. Flere briter foretrekker imidlertid en «no deal»-løsning foran andre alternativer.
Onsdag 17. oktober 2018
To småforlag føler seg ført bak lyset av Kulturrådets innkjøpsordning. – Det føles som om de har rappa bøkene våre, sier forlegger Andreas Høy Knudsen.
Onsdag 17. oktober 2018
• VGs sak «Tre brødre på Tolga» avdekket grove overtramp fra kommune og helsevesen mot de tre brødrene Lars Peder, Arvid og Magnus Holøyen. De tre fikk alle diagnosen psykisk utviklingshemmet, uten at de fikk vite om det og uten utredning.
Tirsdag 16. oktober 2018
UT: 260 par har blitt nektet opphold i Norge siden 2017 på grunn av regler mot tvangsekteskap. Også frivillige ekteskap rammes, innrømmer Utlendingsnemnda.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk