Lørdag 13. januar 2018
Lundby med ny Sapporo-seier: – Lite som slår følelsen av å vinne
Maren Lundby er i storform før OL. Lørdag tok hun sin annen strake verdenscupseier da hun vant helgens første av to hopprenn i japanske Sapporo.
Publisert: 13 Januar 11:17
Maren Lundby er i storform før OL. Lørdag tok hun sin annen strake verdenscupseier da hun vant helgens første av to hopprenn i japanske Sapporo.
Verdenscuplederen landet på 95,5 meter i første omgang, mens hun slo av to meter i sitt annet hopp. Det holdt til seier foran Katharina Althaus. Lundby fikk totalt 252,9 poeng mot tyskerens 248,6.
Althaus hoppet 2,5 meter lenger i finalen, men det var ikke nok til å rappe seieren fra Lundby. Totningen ledet med seks poeng etter første omgang.
Seieren var Lundbys sjuende i verdenscupen. Like før jul vant hun også i Hinterzarten
– Det er lite som slår følelsen av å vinne hopprenn. Nå har jeg to seirer på rad, sier Lundby til NTB.
23-åringen har vært på pallen i alle sesongens fem første verdenscuprenn. Hun har ikke vært dårligere enn nummer to.
– Stabiliteten er bedre enn tidligere år. Jeg har gjort kjempegode hopp før også, men nå hopper jeg mer jevnt og stabilt, forklarer Lundby.

TvilteSelv om hun hadde et forsprang på Althaus etter første omgang, satt hun ikke med noen sikker seiersfølelse før hun skulle gjøre sitt siste hopp.
– Nei, jeg følte meg ikke trygg på at det skulle gå veien. Det var litt varierende vind i 2. omgang, men jeg løste det bra. Jeg trodde ikke på seier da jeg landet.
Lundby vant også i Sapporo på rundt samme tid i fjor, mens hun ble treer i det andre rennet i den japanske bakken.
– Er det noe spesielt med Sapporo?
– Det er nok litt tilfeldig, men det var rundt den tiden det virkelig løsnet for meg i fjor. Jeg begynte å få mange pallplasser. Egentlig føler jeg at jeg takler alle bakker bra, sier Lundby.
Søndag jakter hun nok en verdenscuptriumf.

Annerledes i OL12. februar skal kvinnene hoppe i OL, og Lundby er en av de store gullkandidatene. Formen er svært lovende.
– Det er et bra tegn, men resultatlista er som regel annerledes i mesterskap. Det blir et helt annet renn enn i verdenscupen. Det blir viktig å holde konsentrasjonen, poengterer Lundby.
Landslagstrener Christian Meyer var stolt over det Lundby leverte under krevende forhold.
– Det er en sterk seier. Hun hadde heller ikke tur med forholdene, så dette var veldig gøy, sier Meyer til NTB.
– Hva sier Lundbys form om gullsjansene i OL?
– Det er alltid positivt å vinne hopprenn. Det er god øving foran et stort mesterskap. Det er en god strategi å være med i toppen, mener han.
Den japanske storstjernen Sara Takanashi, som vant fredagens kvalifisering, ble bare treer på hjemmebane lørdag. Hun hoppet 93 meter i begge omganger og endte 14,7 poeng bak Lundby.
Takanashi forblir dermed én seier unna å bli tidenes mestvinnende hopper, uansett kjønn. Til nå har hun 53 verdenscupseirer.
Også norske Anna Odine Strøm var i aksjon lørdag. Hun endte på en 16.-plass etter hopp på 86 og 83 meter.
Onsdag 18. juli 2018
Samlaget likte dårlig at bøkene om Lothepus ble solgt til halv pris av en liten nettbokhandler. Nå har innehaveren sendt brev til Finanstilsynet for å komme til bunns i om bokbransjen har rett til å stoppe ham.
Onsdag 18. juli 2018
NY VENDING: Donald Trumps oppførsel åpner opp for samarbeid med Russland på flere områder, mener russisk professor. Vestlige politikere raser mot Trumps ettergivenhet overfor Putin.
Onsdag 18. juli 2018
• I sommer seiler Klassekampen langs kysten av Finnmark i treskuta Goxsheim. I dag legger vi til kai i Hammerfest, og på vår ferd fra Kirkenes til Tromsø arrangerer vi en rekke debatter og folkemøter. Uansett hva vi debatterer, er det en sak...
Onsdag 18. juli 2018
VERRE: Meieri­giganten Tine fryktar mjølkemangel dersom mykje storfe blir slakta på grunn av fôrmangel. Tine vil ha krisemøte med bøndene og regjeringa.
Tirsdag 17. juli 2018
Utenriksreporter Kadafi Zaman er løslatt fra fengsel i Pakistan. – Pressekortet er ikke lenger et hvitt flagg, sier TV 2s klubb­leder.
Tirsdag 17. juli 2018
HELSINKI: Putin møtte Trump i går med krav om å stoppe vestens kalde krig-retorikk. Møtet kan indikere en form for normalisering, sier Russland-forsker Flemming S. Hansen.
Tirsdag 17. juli 2018
• I en legendarisk scene i Quentin Tarantinos film «Reservoir Dogs» («De hensynsløse») fra 1992 sitter en gruppe gangstere på kafé, der de har spist frokost og diskutert et ran. Når de skal gå, sponser sjefen maten, men ber hver enkelt bidra...
Tirsdag 17. juli 2018
INKASSOKRAV: Hvor mye penger har Erna Solberg lovet Nato å bruke på forsvar de neste årene? Det er spørsmålet Bjørnar Moxnes nå krever et klart svar på.
Mandag 16. juli 2018
TØRT: Tørken som nå rammer Østlandet kan bli en del av et normalt ustabilt klima. Det vil ramme jordbruket hardt. – Det er så dårlig at en blir deprimert av å gå i åkeren, sier bonde Anders Klaseie.
Mandag 16. juli 2018
• Et bilde av havna i Bergen på en vindstille og vakker sommerdag har skapt debatt: Bildet, som først ble publisert i Bergens Tidende, viser et grått røykteppe som stiger opp fra en rekke cruiseskip og tåkelegger Bergen sentrum. Skyen...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk