Lørdag 13. januar 2018
Søket etter Janne Jemtland fortsetter
Søket etter Janne Jemtland fortsetter lørdag, dagen etter at politiet siktet ektemannen for å ha drept 36-åringen. 
Publisert: 13 Januar 11:43
Søket etter Janne Jemtland fortsetter lørdag, dagen etter at politiet siktet ektemannen for å ha drept 36-åringen. 
Tobarnsmoren er fortsatt ikke funnet, 15 dager etter at hun kom hjem fra en fest på forsamlingshuset Veldrom i Brumunddal.
– Foreløpig sier jeg som i går, at søket fortsetter i dag. Jeg kan ikke gå nærmere inn på hvor vi skal gjennomføre søk. Det sitter vi og planlegger fortløpende, sier lensmann Terje Krogstad i Ringsaker til NTB lørdag formiddag.
Innlandet politidistrikt planlegger å sende ut en oppdatert pressemelding om saken i løpet av lørdag ettermiddag.

Ektemannen siktetFredag besluttet politiet å starte ransaking inne i boligen der paret bor sammen med to barn på Veldre nord for Brumunddal. Senere samme dag ble ektemannen pågrepet og siktet for å ha drept sin 36 år gamle kone, selv om kvinnen ennå ikke er funnet.
Politiet valgte å pågripe mannen etter at tekniske spor i familiens bolig førte til at politiet mener de har skjellig grunn til mistanke om at ektemannen har begått drap.
Mannen er siktet for drap etter straffelovens paragraf 275 og vil mandag bli framstilt for varetektsfengsling i Hedmarken tingrett. Mannen erkjenner ikke straffskyld for forsettlig drap, sier hans forsvarer, advokat Ida Andenæs, til NTB. Det er planlagt nye avhør av ektemannen lørdag.

Store mannskaperTorsdag forrige uke fant politiet blodspor i snøen veikanten i Fagerlundveien som viste seg å stamme fra den savnede. To dager senere ble det funnet nytt blodspor i Lillehaugveien. Stedene ligger en drøy kilometer fra hverandre og om lag 11 kilometer fra ekteparets bolig.
Lokalt politi har på det meste hatt bistand av 20 etterforskere fra Kripos i etterforskningen. Store mannskaper fra Sivilforsvaret, politihelikopter, snøscootere, ATV-er og hundepatruljer har deltatt i søket.
Det er blitt søkt rundt boligen, de to funnstedene, i Mjøsa og en rekke andre steder i området, blant annet ved et sagbruk og et gjenvinningsanlegg der avfall fra boligen ble hentet torsdag 11. januar.
(©NTB)
Lørdag 20. januar 2018
OPPVASK: Framtredende norske feminister støtter oppvasken i de politiske partiene, men advarer mot å glemme den seksuelle trakasseringen ellers i samfunnet.
Lørdag 20. januar 2018
VEDTAK: En ny ukrainsk lov åpner for å gjenvinne kontrollen over det opprørskontrollerte Donbass med militær makt.
Lørdag 20. januar 2018
Historien som har skapt forsider om Trine Skei Grande denne uka, skulle aldri blitt viderebragt i seriøse medier, mener forfatter Linn Stalsberg.
Lørdag 20. januar 2018
• Metoo-kampanjen har vært en høyst påkrevet og svært oppmuntrende kvinnepolitisk mobilisering, der tusenvis av kvinner har markert at de ikke lenger finner seg i trakassering som begrenser deres handlingsrom og frie livsutfoldelse. Håpet er...
Lørdag 20. januar 2018
Ramsalt: Kaspar Colling Nielsens bok rommer mye kritikk av vår tid, men «Den danske borgerkrig» byr på lite revolusjonsromantikk.
Fredag 19. januar 2018
VED VEIS ENDE
Fredag 19. januar 2018
FRONTER: USA akter å bli i Syria på ubestemt tid som en «motvekt» til regimet til Bashar al-Assad.
Fredag 19. januar 2018
Regjeringen vil bevare Nasjonalgalleriet. Nå mener kunsteksperter at Nasjonalmuseet må gjenoppta dialogen med Stein Erik Hagen om Canica-samlingen.
Fredag 19. januar 2018
UENIG OM JUSSEN: Per Andreas Bjørgan mener det er uheldig å gjøre dyptgripende endringer av offentlig sektor på grunn av svært teoretisk forståelse av EU-retten.
Fredag 19. januar 2018
• Internettrevolusjonen har grunnleggende endret kommunikasjonsformene de siste tiårene. Joshua A.T. Fairfield, som nylig har gitt ut boka «Owned: Property, Privacy and New Digital Serfdom», spør om den digitale økonomien sender oss tilbake...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk