Fredag 12. januar 2018
Trøndelag og Vestlandet dominerte kåringen Det Norske Måltid
Fem av 13 priser havner i Trøndelag etter at Det Norske Måltid for tiende år på rad kåret landets beste matprodukter, drikke- og råvarer. 
Publisert: 12 Januar 23:10
Fem av 13 priser havner i Trøndelag etter at Det Norske Måltid for tiende år på rad kåret landets beste matprodukter, drikke- og råvarer. 
Det Norske Måltid startet i 2008 for å synliggjøre mangfoldet i norsk matproduksjon og bidra til næringsutvikling. Produkter fra alle fylkene i landet var påmeldt i år, men på vei mot finaler og til slutt vinnergruppe framstår noen deler av landet som de sterkeste matregionene.
– Nå ser vi at Trøndelag med fem priser er landets mattyngdepunkt, sier hoveddommer Einar Risvik fra Nofima etter at de 13 hovedvinnerne er kåret.
De andre prisene fordelte seg med to til Rogaland og én pris hver til fylkene Hordaland, Møre og Romsdal, Østfold, Aust-Agder, Nordland og Buskerud.

Rekord– Det har vært rekordmange påmeldt i år, 220 produkter. Det forteller oss at det skjer mye blant matprodusenter i Norge, og det er hardt arbeid, stor kreativitet og et kvalitetsfokus uten sidestykke, sier prosjektledere for Det Norske Måltid, Kristin Austigard og Sigve Skretting, til NTB.
Trøndelagsvinnerne inkluderer flatbrødet Skjenning, reinsdyrkalvemørbraden Rørosviddas Perle, solbæriskrem fra Reins Kloster, osten Munkeby og ølet Rødskjegg.
Vestlandet fikk priser for Rogalands-most og villfanget fisk, for sider fra Hordaland og foredlet fisk fra Mør og Romsdal.

Salami slo tilSalamipølsa Slegge fra Rongeriks i Buskerud fikk prisen for Årets kjøtt foredlet, og dessuten to hederspriser: Årets Matspire og Matkanalens pris.
– Ask gård på Ringerike har gjenskapt den italienske smaken med norske råvarer, ramsløk, norsk havsalt, einer og andre urter, krydder og håndverk, sier administrerende direktør Nina Sundqvist i stiftelsen Matmerk.
På slutten av kvelden ble Det Norske Måltids hederspris tildelt kokken Morten Schakenda, overrakt av fjorårets vinner Wenche Andersen og Arne Brimi som fikk prisen i 2013. Schakenda fikk prisen for i en årrekke å ha formidlet sin gastronomiske kunnskap og matglede til profesjonelle og andre matinteresserte, i Norge og i store deler av verden.
(©NTB)
Lørdag 20. januar 2018
OPPVASK: Framtredende norske feminister støtter oppvasken i de politiske partiene, men advarer mot å glemme den seksuelle trakasseringen ellers i samfunnet.
Lørdag 20. januar 2018
VEDTAK: En ny ukrainsk lov åpner for å gjenvinne kontrollen over det opprørskontrollerte Donbass med militær makt.
Lørdag 20. januar 2018
Historien som har skapt forsider om Trine Skei Grande denne uka, skulle aldri blitt viderebragt i seriøse medier, mener forfatter Linn Stalsberg.
Lørdag 20. januar 2018
• Metoo-kampanjen har vært en høyst påkrevet og svært oppmuntrende kvinnepolitisk mobilisering, der tusenvis av kvinner har markert at de ikke lenger finner seg i trakassering som begrenser deres handlingsrom og frie livsutfoldelse. Håpet er...
Lørdag 20. januar 2018
Ramsalt: Kaspar Colling Nielsens bok rommer mye kritikk av vår tid, men «Den danske borgerkrig» byr på lite revolusjonsromantikk.
Fredag 19. januar 2018
VED VEIS ENDE
Fredag 19. januar 2018
FRONTER: USA akter å bli i Syria på ubestemt tid som en «motvekt» til regimet til Bashar al-Assad.
Fredag 19. januar 2018
Regjeringen vil bevare Nasjonalgalleriet. Nå mener kunsteksperter at Nasjonalmuseet må gjenoppta dialogen med Stein Erik Hagen om Canica-samlingen.
Fredag 19. januar 2018
UENIG OM JUSSEN: Per Andreas Bjørgan mener det er uheldig å gjøre dyptgripende endringer av offentlig sektor på grunn av svært teoretisk forståelse av EU-retten.
Fredag 19. januar 2018
• Internettrevolusjonen har grunnleggende endret kommunikasjonsformene de siste tiårene. Joshua A.T. Fairfield, som nylig har gitt ut boka «Owned: Property, Privacy and New Digital Serfdom», spør om den digitale økonomien sender oss tilbake...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk