Onsdag 10. januar 2018
Spania flytter asylsøkere fra kontroversielt mottak
Spania flytter over 500 algeriske asylsøkere fra et fengsel som har vært benyttet som flyktningmottak, etter at en 36-åring tok sitt eget liv der. 
Publisert: 10 Januar 20:18
Spania flytter over 500 algeriske asylsøkere fra et fengsel som har vært benyttet som flyktningmottak, etter at en 36-åring tok sitt eget liv der. 
36 år gamle Mohamed Bouderbala ble funnet død i fengselet i Archidona nær Malaga 29. desember. Ifølge spanske myndigheter hadde han tatt sitt et liv.
Dødsfallet utløste debatt om bruken av fengselet til flyktningmottak, og onsdag opplyste spanske myndigheter at de 572 asylsøkerne der er flyttet. Alle kommer fra Algerie.
Bistandsadvokaten som er oppnevnt for Bouderbalas familie, Amanda Romero, opplyser at noen av asylsøkerne er flyttet til andre mottak i Spania, mens andre er deportert til hjemlandet etter å ha fått avslag på sine søknader.
Bruken av fengsel til asylmottak har høstet sterk kritikk fra menneskerettighetsgrupper. De viser til at spansk lov slår fast at mottak ikke skal bære preg av å være straffeanstalter.
Spanske myndigheter har forsvart bruken av fengselet og viser til plassmangel ved landets øvrige mottak. Spania mottok i fjor nærmere 23.000 asylsøkere.
– Innenriksdepartementet har alltid foretrukket denne løsningen framfor midlertidige leire, slik andre land har valgt, da slike leire ikke garanterer et minimum av verdige leveforhold, heter der i en kunngjøring.
(©NTB)
Lørdag 16. juni 2018
PÅ DØRA: Reklameguru Ingebrigt Steen Jensen og samboeren Trude Solheim er lei av at Arbeiderpartiet ikke skaper entusiasme, og fremmer ti saker som de håper kan gjenreise partiet.
Lørdag 16. juni 2018
• Andelen innbyggere med høyere utdanning har aldri vært høyere i Norge, skriver Kommunal Rapport basert på tall fra Statistisk sentralbyrå. 33,4 prosent av befolkningen over 16 år har nå minst treårig høyere utdanning fra universitet eller...
Lørdag 16. juni 2018
TAUST: Av hensyn til allierte og militskrigerne selv vil regjeringen ikke si hvem Norge har trent i Syria. USA slår fast at koalisjonen støtter gruppa MaT, som bekrefter å ha fått norsk trening.
Lørdag 16. juni 2018
Jakob Weidemann lot seg tydelig begeistre av modernismens helter. I en ny utstilling følger vi hans reise fra prøvende aktmaler til abstraksjonens pioner.
Lørdag 16. juni 2018
Arbeiderpartiet: Partisekretæren vurderer Gerhardsen av i dag.
Fredag 15. juni 2018
Skal Høyesteretts avgjørelser være gratis tilgjengelig på nett? Det er kjernen i en konflikt mellom Lovdata og ytringsfrihetsaktivister.
Fredag 15. juni 2018
• Mímir Kristjánsson skriver i boka «Hva ville Gerhardsen gjort?» at Arbeiderpartiet tidligere så seg selv som en representant for «det store arbeidende folk». Ja, partiet kompromisset med storkapitalen, men kontrakten med velgerne var at...
Fredag 15. juni 2018
BØYER IKKE AV: Finnmark vil møte trusler fra regjeringen med sivil ulydighet. Regjeringen lover represalier.
Fredag 15. juni 2018
KRIG: Med stormløpet mot havnebyen Hodeida forsøker Saudi-koalisjonen, med støtte fra USA og Vesten, å avgjøre krigen i Jemen militært.
Torsdag 14. juni 2018
SPRIK: Theresa May avverget brexit-mytteri i parlamentet, men er ennå under hardt press fra fløyene i eget parti.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk