Onsdag 10. januar 2018
Spania flytter asylsøkere fra kontroversielt mottak
Spania flytter over 500 algeriske asylsøkere fra et fengsel som har vært benyttet som flyktningmottak, etter at en 36-åring tok sitt eget liv der. 
Publisert: 10 Januar 20:18
Spania flytter over 500 algeriske asylsøkere fra et fengsel som har vært benyttet som flyktningmottak, etter at en 36-åring tok sitt eget liv der. 
36 år gamle Mohamed Bouderbala ble funnet død i fengselet i Archidona nær Malaga 29. desember. Ifølge spanske myndigheter hadde han tatt sitt et liv.
Dødsfallet utløste debatt om bruken av fengselet til flyktningmottak, og onsdag opplyste spanske myndigheter at de 572 asylsøkerne der er flyttet. Alle kommer fra Algerie.
Bistandsadvokaten som er oppnevnt for Bouderbalas familie, Amanda Romero, opplyser at noen av asylsøkerne er flyttet til andre mottak i Spania, mens andre er deportert til hjemlandet etter å ha fått avslag på sine søknader.
Bruken av fengsel til asylmottak har høstet sterk kritikk fra menneskerettighetsgrupper. De viser til at spansk lov slår fast at mottak ikke skal bære preg av å være straffeanstalter.
Spanske myndigheter har forsvart bruken av fengselet og viser til plassmangel ved landets øvrige mottak. Spania mottok i fjor nærmere 23.000 asylsøkere.
– Innenriksdepartementet har alltid foretrukket denne løsningen framfor midlertidige leire, slik andre land har valgt, da slike leire ikke garanterer et minimum av verdige leveforhold, heter der i en kunngjøring.
(©NTB)
Lørdag 24. mars 2018
• I gårsdagens Klassekampen, i en artikkel av Tonny Vorm om den amerikanske forfatteren Sinclair Lewis (1885–1951), ble vi minnet om at det ikke bare er i dag den politiske situasjonen har vært komplisert. Vorm skriver om Lewis’ roman «Det...
Lørdag 24. mars 2018
ETTERTANKE: LO-rådgiver Jonas Bals angriper sin tidligere sjef for hånd­teringen av Acer-saken. Fylkesordfører Tore O. Sandvik sier saken er mer opp­rivende for partiet enn EU-striden.
Lørdag 24. mars 2018
KRIGSTØRST: Med hauken John Bolton som nasjonal sikkerhetsrådgiver vil USA skru opp krigspresset på Norge, tror offiser Tormod Heier.
Lørdag 24. mars 2018
Kraft: Hvordan former vold og frykt mennesker og samfunn?
Fredag 23. mars 2018
Det må være mulig å samarbeide i Mentor Medier selv om avisene er ulike, sier Dagsavisen-redaktør Eirik Hoff Lysholm.
Fredag 23. mars 2018
DRAMA: Nicolas Sarkozy er siktet for å ha brukt penger fra Gaddafi-regimet til å vinne presidentvalget i 2007. En potensiell skandale av internasjonal størrelse rulles nå opp i Frankrike.
Fredag 23. mars 2018
TRUET: Mange overlevende etter 22. juli har blitt eller føler seg truet etter de siste ukenes debatt. – Ingen av dem har dratt 22. juli-kortet, sier Tonje Brenna.
Fredag 23. mars 2018
• EU-parlamentet og det britiske parlamentet vil ha svar fra Facebook-sjef Mark Zuckerberg på hvordan informasjon om millioner av brukere har havnet på avveie. The New York Times og The Observer har avdekket at kommunikasjonsbyrået Cambridge...
Torsdag 22. mars 2018
SOSIALE MEDIER: De er skuffet over Frp, men hyller Sylvi Listhaug. Om lag 30.000 nordmenn er aktive på innvandringskritiske Facebook-grupper.
Torsdag 22. mars 2018
Mentor Medier står i en identitetskrise, sier Vårt Land- redaktør Åshild Mathisen om eieren hun er i krass konflikt med.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk