Onsdag 10. januar 2018
Spania flytter asylsøkere fra kontroversielt mottak
Spania flytter over 500 algeriske asylsøkere fra et fengsel som har vært benyttet som flyktningmottak, etter at en 36-åring tok sitt eget liv der. 
Publisert: 10 Januar 20:18
Spania flytter over 500 algeriske asylsøkere fra et fengsel som har vært benyttet som flyktningmottak, etter at en 36-åring tok sitt eget liv der. 
36 år gamle Mohamed Bouderbala ble funnet død i fengselet i Archidona nær Malaga 29. desember. Ifølge spanske myndigheter hadde han tatt sitt et liv.
Dødsfallet utløste debatt om bruken av fengselet til flyktningmottak, og onsdag opplyste spanske myndigheter at de 572 asylsøkerne der er flyttet. Alle kommer fra Algerie.
Bistandsadvokaten som er oppnevnt for Bouderbalas familie, Amanda Romero, opplyser at noen av asylsøkerne er flyttet til andre mottak i Spania, mens andre er deportert til hjemlandet etter å ha fått avslag på sine søknader.
Bruken av fengsel til asylmottak har høstet sterk kritikk fra menneskerettighetsgrupper. De viser til at spansk lov slår fast at mottak ikke skal bære preg av å være straffeanstalter.
Spanske myndigheter har forsvart bruken av fengselet og viser til plassmangel ved landets øvrige mottak. Spania mottok i fjor nærmere 23.000 asylsøkere.
– Innenriksdepartementet har alltid foretrukket denne løsningen framfor midlertidige leire, slik andre land har valgt, da slike leire ikke garanterer et minimum av verdige leveforhold, heter der i en kunngjøring.
(©NTB)
Mandag 24. september 2018
KRISE: Theresa May møter stadig nye tilbakeslag, og mistilliten vokser hos velgerne. Likevel melder britiske aviser at hun vurderer nyvalg.
Mandag 24. september 2018
Arbeiderpartiet støtter Postens ønske om å halvere antall postdager. Men verken partiet eller kulturminister Trine Skei Grande (V) har noen klar løsning for avisene.
Mandag 24. september 2018
NED: Kommersielle velferdsbedrifter i NHO kaster ut konsulenter. Fra 2017 til 2018 sank konsulentandelen i psykisk helsevern fra 38 til 22 prosent, viser NHOs egne tall.
Mandag 24. september 2018
• Den svenske valgthrilleren ruller videre. I de to ukene som har gått siden det jevne valgresultatet 9.september ble klart, har alle de svenske partiene kjempet om å vinne gjennom med sin tolkning av hvem som egentlig ble valgets vinnere.
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.
Lørdag 22. september 2018
• Torsdag kveld var det bydd til fest i Folkets Hus i industribygda Sauda i Rogaland. Det tradisjonsrike huset, som salige Frank Aarebrot døypte «arbeiderbevegelsens stavkirke», har vorte pussa opp av...
Lørdag 22. september 2018
DRAGKAMP: Om kort tid blir det klart om nominasjonen av Brett Kavanaugh til USAs høyesterett overlever metoo-anklager og høylytte protester.
Lørdag 22. september 2018
Status: Helene Uri leverer eit bittertglitrande forsvar for kvifor vi treng å avpaternalisere språket.
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk, som...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk