Onsdag 3. januar 2018
16 savnet etter brukollaps i Peru
Redningsarbeidere i Peru leter etter 16 personer som falt i en elv etter at ei bru kollapset. Ulykken skjer dagen etter at 48 personer omkom i en bussulykke.
Publisert: 03 Januar 19:29
Redningsarbeidere i Peru leter etter 16 personer som falt i en elv etter at ei bru kollapset. Ulykken skjer dagen etter at 48 personer omkom i en bussulykke.
Onsdagens ulykke skjedde i en dal nordvest for den verdenskjente ruinen Machu Picchu. Brua ved landsbyen Kimbiri kollapset etter timer med voldsomt regn. Minst 30 personer var på vei over da den brøt sammen, opplyser det lokale sivilforsvaret.
15 personer ble reddet og er brakt til sykehus med skader, men 16 er savnet etter å ha blitt tatt av vannmassene. Et helikopter fra hæren, fartøy fra marinen og brannmannskaper deltar i letingen, opplyser peruanske myndigheter.
Regnet har økt vannføringen i elva kraftig, opplyser brannvesenet. Brua ble bygget i 2015, og ulykkesstedet ligger 150 kilometer nordvest for Machu Picchu.
Ulykken ryster Peru dagen etter at minst 48 personer omkom da en buss kjørte av veien 45 kilometer nord for Lima. Bussen falt 100 meter ned en skrent etter en kollisjon.
(©NTB)
Fredag 27. april 2018
FREDSHÅP: Både Nord- og Sør- Korea håper fred skal gi økonomisk opptur. I dag må Kim Jong-un og Moon Jae-in meisle ut en felles plan for å overbevise USA om å oppheve sanksjoner.
Fredag 27. april 2018
• «Kan vi stole på norsk presse nå», spør Anki Gerhardsen i spalta «Medierevisjonen» i Aftenposten. Hun viser til den pågående saken om den tidligere norske grenseinspektøren Frode Berg, som nå sitter fengslet i Russland siktet for...
Fredag 27. april 2018
Denne uka kom Erna Solberg på hjemmebesøk til den kritikerroste forfatteren Azra Gilani. Men boka hennes om muslimske mødres kamp ble avvist av Kulturrådet.
Fredag 27. april 2018
ÅPEN: Thee Yezen Al-Obaide er et kjent fjes i moskémiljøet i Norge. Nå står han fram som homofil.
Torsdag 26. april 2018
PÅ GANGEN: Lektor Clemens Saers fikk undervisningsnekt på dagen etter anonyme krenkeanklager fra elever. Lærerorganisasjoner vil endre den nye «krenkelsesparagrafen» i opplæringsloven for å hindre misbruk.
Torsdag 26. april 2018
Et uavhengig byrå må telle publikum i kulturlivet etter etnisk tilhørighet, klasse og legning, mener kulturprodusent. Ledere ved norske museer og teatre er skeptiske.
Torsdag 26. april 2018
NEW DEAL: USA og Frankrike vil ha en ny atom-avtale med Iran. Redaktør i Le Monde Diplomatique kaller manøveren arrogant, respektløs og beklagelig.
Torsdag 26. april 2018
• Den franske økonomen Thomas Piketty er aktuell med en ny forskningsrapport, som ble presentert over to sider i gårsdagens Klassekampen. I den tegner han opp et bilde av nye valgmønster i Vesten, som forskyver politikken og våre...
Onsdag 25. april 2018
Departementet ba 300 kulturarbeidere si sin mening om 14 trender via mentometerknapper. Svarene kan forme framtidas kultur­politikk.
Onsdag 25. april 2018
KAOS: Mens norske soldater var i Jordan for å trene krigere mot Den islamske staten (IS), ledet CIA et eget opplegg i samme land for å støtte anti-Assad-militser.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk