Onsdag 3. januar 2018
Tysk studie knytter tilstrømming av unge, mannlige migranter til økt voldskriminalitet
En studie finansiert av den tyske regjeringen konkluderer med at tilstrømmingen av unge, mannlige migranter har ført til en økning i voldskriminaliteten.
Publisert: 03 Januar 20:31
En studie finansiert av den tyske regjeringen konkluderer med at tilstrømmingen av unge, mannlige migranter har ført til en økning i voldskriminaliteten.
Studien som er gjennomført av kriminologen Christian Pfeiffer, tar utgangspunkt i tall fra Niedersachsen i nord. Målet var å vurdere påvirkningen tilstrømmingen av migranter og flyktninger hadde på kriminalitetsutviklingen i 2015 og 2016.
Studien konkluderer med at en 10,4 prosents økning i voldskriminaliteten i den tyske delstaten i disse to årene kan knyttes nesten utelukkende til flyktningene og migrantene.
Den demografiske sammensetningen av flyktningbefolkningen pekes ut som en viktig årsak til dette. Unge menn, uavhengig av om de er tyske eller kommer fra andre land, er oftere innblandet i kriminalitet enn andre. Det er også mer sannsynlig at de blir utsatt for lovbrudd.
Familiedepartementets talskvinne Verena Herb sier studien bekrefter behovet for større satsing på integrering i Tyskland.
Ifølge Herb ser det ut til at de største problemene er knyttet til unge menn som har gitt opp framtidshåpet. Studien viser at afghanere og syrere sjeldnere sto bak lovbrudd enn migranter fra Nord-Afrika som har liten sjanse til å få oppholdstillatelse i Tyskland.
(©NTB)
Lørdag 20. oktober 2018
FORTVILELSE: Kjell Ingolf Ropstad «dolket sin egen partileder i ryggen» med abort­utspill i VG, mener sentrale KrF-kilder.
Lørdag 20. oktober 2018
KRIGSSPILL: Den største Nato-øvelsen etter den kalde krigen begynner neste uke. 50.000 Nato-soldater skal øve på å komme Norge til unnsetning.
Lørdag 20. oktober 2018
• Denne uka avholdes økonomifestivalen Kåkånomics i Stavanger. Der møtes økonomer, politikere og helt vanlige siddiser for å drøfte små og store økonomiske spørsmål. Et gjennomgangstema på flere arrangementer er det økonomiske...
Lørdag 20. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde prioritere «Gjerdeløa» over dyr utenlandsk kunst, mener kritikerne. Men skal et nasjonalmuseum alltid sette den nasjonale kultur­arven først?
Lørdag 20. oktober 2018
Adjø: Didier Eribon forlot arbeiderklassen, sammen med fransk venstreside.
Fredag 19. oktober 2018
Nasjonalmuseet har satset tungt på Marianne Heske, mener Nasjonalmuseets direktør og samlingsdirektør. Men nye interne diskusjoner kan de godt ta.
Fredag 19. oktober 2018
RAID: Styrtrike finansfolk har i årevis unndratt milliarder i utbytteskatt i over ti europeiske land. En avhopper kaller opplegget «djevel­maskinen».
Fredag 19. oktober 2018
• Onsdag ble det klart at det britiske selskapet Go-Ahead har slått NSB og svenske SJ i konkurransen om å få kjøre tog på Sørlandsbanen, Jærbanen og Arendalsbanen. Det er i tråd med den blåblå regjeringens plan for norsk togtrafikk, hvor den...
Fredag 19. oktober 2018
MOT: Togtrafikken i nord og vest skal på anbud. Men om Sp og Ap får viljen sin kan det bli full stans i prosessen.
Torsdag 18. oktober 2018
KronikkFor to år siden var jeg i Irak i forbindelse med innspilling av dokumentarfilmen «The Future of Iraq». Jeg intervjuet barn om deres erfaringer og syn på krig. Målet med...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk