Onsdag 3. januar 2018
Tysk studie knytter tilstrømming av unge, mannlige migranter til økt voldskriminalitet
En studie finansiert av den tyske regjeringen konkluderer med at tilstrømmingen av unge, mannlige migranter har ført til en økning i voldskriminaliteten.
Publisert: 03 Januar 20:31
En studie finansiert av den tyske regjeringen konkluderer med at tilstrømmingen av unge, mannlige migranter har ført til en økning i voldskriminaliteten.
Studien som er gjennomført av kriminologen Christian Pfeiffer, tar utgangspunkt i tall fra Niedersachsen i nord. Målet var å vurdere påvirkningen tilstrømmingen av migranter og flyktninger hadde på kriminalitetsutviklingen i 2015 og 2016.
Studien konkluderer med at en 10,4 prosents økning i voldskriminaliteten i den tyske delstaten i disse to årene kan knyttes nesten utelukkende til flyktningene og migrantene.
Den demografiske sammensetningen av flyktningbefolkningen pekes ut som en viktig årsak til dette. Unge menn, uavhengig av om de er tyske eller kommer fra andre land, er oftere innblandet i kriminalitet enn andre. Det er også mer sannsynlig at de blir utsatt for lovbrudd.
Familiedepartementets talskvinne Verena Herb sier studien bekrefter behovet for større satsing på integrering i Tyskland.
Ifølge Herb ser det ut til at de største problemene er knyttet til unge menn som har gitt opp framtidshåpet. Studien viser at afghanere og syrere sjeldnere sto bak lovbrudd enn migranter fra Nord-Afrika som har liten sjanse til å få oppholdstillatelse i Tyskland.
(©NTB)
Tirsdag 16. januar 2018
«Jeg har vært flyktning, gjest, emigrant og immigrant,» fortalte Helga Hernes i «Fremmed i Norge» (1982). Mot slutten av andre verdenskrig ble hun og hennes familie fordrevet fra sine hjem i Vest-Preussen (den gang...
Tirsdag 16. januar 2018
DRAMATISK: Hvis FN må kutte i tilbudet til millioner palestinske flyktninger, kan resultatet bli katastrofalt, sier FNs Christopher Gunnes.
Tirsdag 16. januar 2018
Regjeringen vil bevare Nasjonal­galleriet som visningssted for kunst. Arkitekt Fredrik Torp mener bygget bør vies til eldre kunst.
Tirsdag 16. januar 2018
FOTEN NED: Knut Arild Hareide meiner vi ikkje har råd til store skattelettar i åra som kjem. Regjeringserklæringa er ei av dei vagaste han har lese.
Tirsdag 16. januar 2018
Sps Trygve Slagsvold Vedum har sagt at de tre samarbeidspartiene, Venstre, Høyre og Frp, får fram det verste hos hverandre. Det er kanskje ikke helt presist, men når det kommer til sentralisering, kommersialisering av...
Mandag 15. januar 2018
Kunsthøgskolen i Oslo er preget av fryktkultur og usunne maktforhold, sier tidligere student Inés Belli. Hun mener yrkesetikk må inn i alle kunstfagene.
Mandag 15. januar 2018
KORRUPT: Midtøsten-analytiker Nicholas Noe mener USA og EU finansierer et elitesystem som skaper problemene tunisiere protesterer mot.
Mandag 15. januar 2018
TRYGD: Beza betalte 300.000 kroner til staten, men fikk ikke trygd da barna ble født, eller da han mistet jobben.
Mandag 15. januar 2018
• Mange medlemmer i politiske ungdomspartier er svært unge, og flere ungdomspartier har ingen nedre aldersgrense. Er du under 15 år, må foreldrene akseptere medlemskapet, men etter fylte 15 bestemmer ungdommene selv. Det er derfor på sin...
Lørdag 13. januar 2018
I dag er det stiftelsesmøte for den nye forfatterforeningen Norske forfattere. Initiativtaker Jan Ove Ekeberg varsler at de vil kreve en del av vederlagsmidlene fra bibliotekutlån.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk