Onsdag 3. januar 2018
Tysk studie knytter tilstrømming av unge, mannlige migranter til økt voldskriminalitet
En studie finansiert av den tyske regjeringen konkluderer med at tilstrømmingen av unge, mannlige migranter har ført til en økning i voldskriminaliteten.
Publisert: 03 Januar 20:31
En studie finansiert av den tyske regjeringen konkluderer med at tilstrømmingen av unge, mannlige migranter har ført til en økning i voldskriminaliteten.
Studien som er gjennomført av kriminologen Christian Pfeiffer, tar utgangspunkt i tall fra Niedersachsen i nord. Målet var å vurdere påvirkningen tilstrømmingen av migranter og flyktninger hadde på kriminalitetsutviklingen i 2015 og 2016.
Studien konkluderer med at en 10,4 prosents økning i voldskriminaliteten i den tyske delstaten i disse to årene kan knyttes nesten utelukkende til flyktningene og migrantene.
Den demografiske sammensetningen av flyktningbefolkningen pekes ut som en viktig årsak til dette. Unge menn, uavhengig av om de er tyske eller kommer fra andre land, er oftere innblandet i kriminalitet enn andre. Det er også mer sannsynlig at de blir utsatt for lovbrudd.
Familiedepartementets talskvinne Verena Herb sier studien bekrefter behovet for større satsing på integrering i Tyskland.
Ifølge Herb ser det ut til at de største problemene er knyttet til unge menn som har gitt opp framtidshåpet. Studien viser at afghanere og syrere sjeldnere sto bak lovbrudd enn migranter fra Nord-Afrika som har liten sjanse til å få oppholdstillatelse i Tyskland.
(©NTB)
Lørdag 24. mars 2018
• I gårsdagens Klassekampen, i en artikkel av Tonny Vorm om den amerikanske forfatteren Sinclair Lewis (1885–1951), ble vi minnet om at det ikke bare er i dag den politiske situasjonen har vært komplisert. Vorm skriver om Lewis’ roman «Det...
Lørdag 24. mars 2018
ETTERTANKE: LO-rådgiver Jonas Bals angriper sin tidligere sjef for hånd­teringen av Acer-saken. Fylkesordfører Tore O. Sandvik sier saken er mer opp­rivende for partiet enn EU-striden.
Lørdag 24. mars 2018
KRIGSTØRST: Med hauken John Bolton som nasjonal sikkerhetsrådgiver vil USA skru opp krigspresset på Norge, tror offiser Tormod Heier.
Lørdag 24. mars 2018
Kraft: Hvordan former vold og frykt mennesker og samfunn?
Fredag 23. mars 2018
Det må være mulig å samarbeide i Mentor Medier selv om avisene er ulike, sier Dagsavisen-redaktør Eirik Hoff Lysholm.
Fredag 23. mars 2018
DRAMA: Nicolas Sarkozy er siktet for å ha brukt penger fra Gaddafi-regimet til å vinne presidentvalget i 2007. En potensiell skandale av internasjonal størrelse rulles nå opp i Frankrike.
Fredag 23. mars 2018
TRUET: Mange overlevende etter 22. juli har blitt eller føler seg truet etter de siste ukenes debatt. – Ingen av dem har dratt 22. juli-kortet, sier Tonje Brenna.
Fredag 23. mars 2018
• EU-parlamentet og det britiske parlamentet vil ha svar fra Facebook-sjef Mark Zuckerberg på hvordan informasjon om millioner av brukere har havnet på avveie. The New York Times og The Observer har avdekket at kommunikasjonsbyrået Cambridge...
Torsdag 22. mars 2018
SOSIALE MEDIER: De er skuffet over Frp, men hyller Sylvi Listhaug. Om lag 30.000 nordmenn er aktive på innvandringskritiske Facebook-grupper.
Torsdag 22. mars 2018
Mentor Medier står i en identitetskrise, sier Vårt Land- redaktør Åshild Mathisen om eieren hun er i krass konflikt med.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk