Onsdag 3. januar 2018
Palestinerne lar seg ikke presse av trusler om bistandskutt
– Vi gir ikke etter for utpressing, lyder palestinernes svar på president Donald Trumps trussel om å kutte bistanden til dem.
Publisert: 03 Januar 11:27
– Vi gir ikke etter for utpressing, lyder palestinernes svar på president Donald Trumps trussel om å kutte bistanden til dem.
– Vi betaler palestinerne hundrevis av millioner dollar hvert år uten at de viser takknemlighet eller respekt. De vil ikke engang forhandle fram en fredsavtale med Israel, tvitret Trump onsdag.
– Når palestinerne ikke lenger er villige til å snakke om fred, hvorfor skal vi fortsette med noen av disse massive utbetalingene til dem, fortsatte han.
USAs FN-ambassadør Nikki Haley truet også med å kutte USAs bistand til palestinerne under et møte i Sikkerhetsrådet tirsdag.
– Nå må palestinerne vise at de er villige til å komme tilbake til forhandlingsbordet. Per i dag kommer de ikke til bordet, men de ber om bistand. Vi kommer ikke til å gi dem det. Vi skal sørge for at de kommer til forhandlingsbordet, sa hun.

JerusalemTrump høstet nylig massiv kritikk, ikke minst fra araberverdenen, ved å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. Det bør gjøre forhandlingene enklere, mener han.
– Vi har fjernet Jerusalem, den vanskeligste delen av forhandlingene, tvitret Trump onsdag.
Øst-Jerusalem ble okkupert av Israel i 1967 og FNs sikkerhetsråd har gjentatte ganger siden, med USAs tilslutning, slått fast at okkupasjonen er ulovlig og krevd tilbaketrekning.

Ikke til salgsPalestinerne mener at USA med sin anerkjennelse av okkupasjonen har utspilt sin rolle som troverdig fredsmekler og lar seg heller ikke presse av Trumps trussel om å kutte bistanden.
– Jerusalem er Palestinas evige hovedstad og er ikke til salgs, slår president Mahmoud Abbas' talsmann Nabil Abu Rudeineh fast.
– Vi er ikke motstandere av å vende tilbake til forhandlinger, men de må bygge på internasjonal lov og resolusjoner som har anerkjent en uavhengig palestinsk stat med Øst-Jerusalem som hovedstad, sier han.

Utpressing– Vi gir ikke etter for utpressing, sier Hanan Ashrawi, som sitter i ledelsen av Den palestinske frigjøringsorganisasjonen (PLO).
– President Trump har sabotert vår søken etter fred, frihet og rettferdighet. Nå våger han å klandre palestinerne for konsekvensene av hans egne uansvarlige handlinger, sier hun.
Trump lovet i fjor å blåse nytt liv i fredsprosessen mellom Israel og palestinerne og ga svigersønnen Jared Kushner oppdraget med å bringe partene til forhandlingsbordet.
Etter den tid er konflikten ytterligere tilspisset, og 13 palestinere er drept i sammenstøt med israelske okkupasjonsstyrker siden Trumps anerkjennelse av Jerusalem som israelsk hovedstad 6. desember.
(©NTB)
Tirsdag 17. juli 2018
Utenriksreporter Kadafi Zaman er løslatt fra fengsel i Pakistan. – Pressekortet er ikke lenger et hvitt flagg, sier TV 2s klubb­leder.
Tirsdag 17. juli 2018
HELSINKI: Putin møtte Trump i går med krav om å stoppe vestens kalde krig-retorikk. Møtet kan indikere en form for normalisering, sier Russland-forsker Flemming S. Hansen.
Tirsdag 17. juli 2018
• I en legendarisk scene i Quentin Tarantinos film «Reservoir Dogs» («De hensynsløse») fra 1992 sitter en gruppe gangstere på kafé, der de har spist frokost og diskutert et ran. Når de skal gå, sponser sjefen maten, men ber hver enkelt bidra...
Tirsdag 17. juli 2018
INKASSOKRAV: Hvor mye penger har Erna Solberg lovet Nato å bruke på forsvar de neste årene? Det er spørsmålet Bjørnar Moxnes nå krever et klart svar på.
Mandag 16. juli 2018
TØRT: Tørken som nå rammer Østlandet kan bli en del av et normalt ustabilt klima. Det vil ramme jordbruket hardt. – Det er så dårlig at en blir deprimert av å gå i åkeren, sier bonde Anders Klaseie.
Mandag 16. juli 2018
• Et bilde av havna i Bergen på en vindstille og vakker sommerdag har skapt debatt: Bildet, som først ble publisert i Bergens Tidende, viser et grått røykteppe som stiger opp fra en rekke cruiseskip og tåkelegger Bergen sentrum. Skyen...
Mandag 16. juli 2018
Omlegging av nytt frekvensbånd for trådløse mikrofoner kan føre til store utgifter for kulturaktører over hele landet.
Mandag 16. juli 2018
JUSS: Den britiske regjeringen legger seg nært eksisterende EU-avtaler i utkastet til ny brexit-avtale. – De kvitter seg med overherredømmet til EU-domstolen, mener ekspert på europarett.
Lørdag 14. juli 2018
Det privateide Astrup Fearnley Museet fikk sju millioner kroner i overskudd fra en lukket auksjonsmiddag for spesielt inviterte samlere og kunst-topper.
Lørdag 14. juli 2018
• Det begynte ikke bra. Allerede på flyturen over Atlanterhavet startet president Donald Trump ordkrigen med sine europeiske Nato-allierte: «Nato-land må betale MER, USA må betale MINDRE. Veldig urettferdig!» tvitret presidenten i kjent...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk