Onsdag 3. januar 2018
Shiffrin lekte med konkurrentene i Zagreb
Amerikanske Mikaela Shiffrin var i egen klasse og kjørte inn til sesongens sjuende verdenscupseier i slalåmrennet i Zagreb onsdag.
Publisert: 03 Januar 20:34
Amerikanske Mikaela Shiffrin var i egen klasse og kjørte inn til sesongens sjuende verdenscupseier i slalåmrennet i Zagreb onsdag.
Den amerikanske verdenscuplederen ledet suverent etter første omgang og var aldri i nærheten av å rote bort gigantforspranget på halvannet sekund da det hele skulle avgjøres.
Nærmest Shiffrin fulgte sveitsiske Wendy Holdener. Hun var slått med ett sekund og 59 hundredeler etter to omganger. Svenske Frida Hansdotter ble nummer tre.
Med seieren økte amerikanske Shiffrin ledelsen i verdenscupen sammenlagt betraktelig. Den amerikanske jenta har framstått som verdens klart mest allsidige og beste alpinist denne sesongen.
Fortsetter hun på samme måte vil hun ende sesongen på 2567 poeng i verdenscupen. Det er langt mer enn den tidligere rekordnoteringen til slovenske Tina Maze.
– Jeg vet ikke om jeg noen gang vil klare å oppnå det, men det er et av mine mål, sa Shiffrin.
– Jeg har mye respekt for den sesongen Maze presterte den gangen, med så mange poeng. Den var utrolig. En del av meg håper rekorden aldri blir slått, for hun skal definitivt huskes som en av historiens beste alpinister, tilføyde hun.
Maren Skjøld var 3,95 sekunder bak den suverene amerikanske lederen etter første omgang. Det ga plass i annen omgang som 26. beste jente. I annen omgang manøvrerte Skjøld seg gjennom løypa i den kroatiske hovedstaden uten de store feilene. Farten var likevel ikke høy nok til å avansere mye på resultatlistene.
Skjøld endte til slutt på 25.-plass.
Nina Haver-Løseth fikk problemer og kjørte ut allerede før første mellomtid i første omgang. Samme skjebne led Mina Fürst Holtmann, Kristine Gjelsten Haugen og Kristin Lysdahl.
Dermed ble det ingen stor dag for de norske alpinistene i Kroatia.
(©NTB)
Torsdag 22. mars 2018
SOSIALE MEDIER: De er skuffet over Frp, men hyller Sylvi Listhaug. Om lag 30.000 nordmenn er aktive på innvandringskritiske Facebook-grupper.
Torsdag 22. mars 2018
Mentor Medier står i en identitetskrise, sier Vårt Land- redaktør Åshild Mathisen om eieren hun er i krass konflikt med.
Torsdag 22. mars 2018
LIK OG DEL: Mark Zuckerberg truer demokratiet. ­Presset for regulering av Facebook øker etter Cambridge ­Analytica-skandalen.
Torsdag 22. mars 2018
• I debatten om Sylvi Listhaugs nå famøse Facebook-oppdatering, der det het at Ap setter terroristers rettigheter foran nasjonens sikkerhet, har terroraksjonen 22. juli 2011, som drepte 77 mennesker, kommet opp. Frp-folk, som for eksempel...
Onsdag 21. mars 2018
Petter Stordalen får tenning av bransjer med dype røtter. Det er dårlig nytt for alle som håper at hans opphold i bokbransjen blir kortvarig.
Onsdag 21. mars 2018
NY STAB: Kina advarer USA mot handelskrig og vil åpne økonomien.
Onsdag 21. mars 2018
SLÅR TILBAKE: – Hvis opposisjonen tror det skal bli lettere framover nå, tar de feil, sier Mazyar Keshvari. Han er en av flere Frp-topper som lover debatt om 22. juli.
Onsdag 21. mars 2018
• Avtroppende justisminister Sylvi Listhaug (Frp) hylles på brei front av støttegrupper på sosiale medier og på sin egen Facebook-side. Også den ekstreme høyresida i Norge lovpriser henne. I går la nazistiske Vigrid ut en hyllest av Listhaug...
Tirsdag 20. mars 2018
Sylvi Listhaugs tilhengere mobiliserte med blomster. Motstanderne svarer med å donere penger. Er kampanjene to sider av samme lik og del-retorikk?
Tirsdag 20. mars 2018
• De siste dagenes oppgjør i Stortinget om justisminister Sylvi Listhaug (Frp) har vært oppmuntrende for de kreftene i Norge som utallige ganger oppgitt har måttet konstatere at all kritikk mot henne har prellet av som vann på gåsa. Denne...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk