Onsdag 3. januar 2018
Shiffrin lekte med konkurrentene i Zagreb
Amerikanske Mikaela Shiffrin var i egen klasse og kjørte inn til sesongens sjuende verdenscupseier i slalåmrennet i Zagreb onsdag.
Publisert: 03 Januar 20:34
Amerikanske Mikaela Shiffrin var i egen klasse og kjørte inn til sesongens sjuende verdenscupseier i slalåmrennet i Zagreb onsdag.
Den amerikanske verdenscuplederen ledet suverent etter første omgang og var aldri i nærheten av å rote bort gigantforspranget på halvannet sekund da det hele skulle avgjøres.
Nærmest Shiffrin fulgte sveitsiske Wendy Holdener. Hun var slått med ett sekund og 59 hundredeler etter to omganger. Svenske Frida Hansdotter ble nummer tre.
Med seieren økte amerikanske Shiffrin ledelsen i verdenscupen sammenlagt betraktelig. Den amerikanske jenta har framstått som verdens klart mest allsidige og beste alpinist denne sesongen.
Fortsetter hun på samme måte vil hun ende sesongen på 2567 poeng i verdenscupen. Det er langt mer enn den tidligere rekordnoteringen til slovenske Tina Maze.
– Jeg vet ikke om jeg noen gang vil klare å oppnå det, men det er et av mine mål, sa Shiffrin.
– Jeg har mye respekt for den sesongen Maze presterte den gangen, med så mange poeng. Den var utrolig. En del av meg håper rekorden aldri blir slått, for hun skal definitivt huskes som en av historiens beste alpinister, tilføyde hun.
Maren Skjøld var 3,95 sekunder bak den suverene amerikanske lederen etter første omgang. Det ga plass i annen omgang som 26. beste jente. I annen omgang manøvrerte Skjøld seg gjennom løypa i den kroatiske hovedstaden uten de store feilene. Farten var likevel ikke høy nok til å avansere mye på resultatlistene.
Skjøld endte til slutt på 25.-plass.
Nina Haver-Løseth fikk problemer og kjørte ut allerede før første mellomtid i første omgang. Samme skjebne led Mina Fürst Holtmann, Kristine Gjelsten Haugen og Kristin Lysdahl.
Dermed ble det ingen stor dag for de norske alpinistene i Kroatia.
(©NTB)
Lørdag 23. juni 2018
Minst én av fire elever ved St. Sunniva skole går på kulturskolen, mens andelen er 0 ved andre skoler i Oslo. – Vi må ta skeivfordelingen på alvor, sier Anders Rønningen i Norsk kulturskoleråd.
Lørdag 23. juni 2018
• Torsdag ble det klart at regjeringen overkjører finnmarkingenes krav om stopp i sammenslåings­prosessen med Troms. I stedet setter kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) ned en fellesnemnd for Troms og Finnmark, der...
Lørdag 23. juni 2018
ÅPNER OPP: Denne helga vedtar etter all sannsynlighet både Sosialistisk Ungdom og Unge Høyre å åpne for statlig salg av hasj. Det sikrer flertall for ­legalisering blant ungdomspartiene.
Lørdag 23. juni 2018
STRID: Motsetningene i flyktning­politikken skjerper seg foran neste ukes toppmøte i EU. Kommisjonen kaller inn til krisemøte søndag.
Lørdag 23. juni 2018
Norsk syke? Øystein Noreng er kritisk til Norges næringspolitikk og petroleumsøkonomi.
Fredag 22. juni 2018
I bydel Sagene i Oslo går rundt én av fire elever på kultur­skolen. På Stovner er andelen én av tjue.
Fredag 22. juni 2018
SPILL: USA har lagt an en hardere tone overfor Russland i Syria, rettet mot president Bashar al-Assad.
Fredag 22. juni 2018
VIL PRØVE: Varaordføreren i Oslo mener Arbeiderpartiet bør støtte regulert salg av cannabis for å hindre at organiserte kriminelle håver inn millioner.
Torsdag 21. juni 2018
SNUR: I månedsvis har hele Sverige snakket om innvandringen. Stefan ­Löfven også. Men nå vil statsministeren vinne valget ved å love folk jobb, hjem og velferd.
Torsdag 21. juni 2018
Pedagogikkforsker Kirsten Sivesind mener de nye læreplanene i norsk skole er altfor ­opptatt av å teste elevene.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk