Onsdag 3. januar 2018
Sju ulver skutt i ulvesonen siden nyttår
Fire ulver ble skutt innenfor ulvesonen i Hedmark i onsdagens jakt. – Vi er strålende fornøyd, sier jaktleder Sindre Undseth.
Publisert: 03 Januar 17:41
Fire ulver ble skutt innenfor ulvesonen i Hedmark i onsdagens jakt. – Vi er strålende fornøyd, sier jaktleder Sindre Undseth.
NTB fikk en prat med ham etter mørkets frambrudd onsdag mens jegerne var i ferd med å pakke sammen. Fire dyr fra Osdalsflokken måtte bøte med livet i løpet av dagen.
– Totalt skal det være ti i flokken, så da er det seks igjen, sier Undseth.
Mandag og tirsdag ble tre ulver fra Julussaflokken skutt i samme område. Klima- og miljødepartementet har bestemt at alle dyrene i de to revirene skal felles, en beslutning Verdens naturfond Norge (WWF) har protestert mot.
Undseth opplyser at de venter på kjennelsen fra Oslo tingrett, som skal ta stilling til WWFs krav om en midlertidig stans i ulvejakta i regionen inntil lovligheten av den er vurdert. Men Undseth legger ikke skjul på at jegerne håper å få felt så mange som mulig før kjennelsen kommer:
– Selvfølgelig!
Alle de sju ulvene som er felt til nå, er skutt innenfor ulvesonen, opplyser han. I departementets vedtak heter det at de to flokkene i hovedsak holder til utenfor området der ulven skal ha prioritet.
Undseth opplyser at om lag 70 personer har deltatt i jakta onsdag, og at de regner med å fortsette torsdag.
Til sammen er dette den største ulvejakta i Norge siden ulven ble totalfredet i 1973. Regjeringen vedtok at totalt 42 ulver på landsbasis kan felles denne vinteren.
WWF mener jakta er lovstridig og stevnet Klima- og miljødepartementet i høst. Oslo tingrett slo 21. november fast at det var begått saksbehandlingsfeil i regjeringens første fellingsvedtak for Hedmark, Akershus, Oslo. Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) fattet derfor et nytt vedtak, som WWF også har klaget på. Organisasjonen har krevd midlertidig stans av jakta inntil lovligheten av ulvejakta er vurdert av retten. Oslo tingrett skal i løpet av uka ta stilling til kravet om en slik midlertidig forføyning.
(©NTB)
Tirsdag 23. oktober 2018
DEKKHISTORIE: Amerikanske politikere og EU tror ikke på Saudi-Arabias forklaring om drapet på journalisten Jamal Khashoggi.
Tirsdag 23. oktober 2018
• Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på at NRK brukte Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator under dekningen av valget i Sverige i september i år. Om lag 75 av klagene kom som resultat av en kampanje på partiet Rødts...
Tirsdag 23. oktober 2018
Svenske medier har ikke vært selvkritiske nok etter sine «ekstreme» metoo-saker, sier SVT-sjef.
Tirsdag 23. oktober 2018
STERK I TROEN: Knut Arild Hareide hadde regnet med mellom tre og seks mandater fra Rogaland, men fikk ett. Nå står det om de usikre fylkene, som Oslo og Hordaland.
Mandag 22. oktober 2018
Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på NRKs bruk av Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator på valget i Sverige. – Jeg gjorde mitt beste for å være noenlunde objektiv, sier hun.
Mandag 22. oktober 2018
BEKLAGER: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) beklager at INF-avtalen ryker – og legger skylden på Russland.
Mandag 22. oktober 2018
SKUFFET: Lokallagsleder Inge Takle Mæstad frykter en dypere splittelse i partiet etter det knusende Hareide-neder­laget i Rogaland. Han beskylder nestleder Olaug Bollestad for å opptre illojalt.
Mandag 22. oktober 2018
• Norsk politikk er blitt revitalisert etter at Knut Arild Hareide for tre uker siden rådet KrF til å sondere mulighetene for en historisk regjeringskoalisjon med Ap og Sp. Etter et år hvor norsk politikk...
Lørdag 20. oktober 2018
FORTVILELSE: Kjell Ingolf Ropstad «dolket sin egen partileder i ryggen» med abort­utspill i VG, mener sentrale KrF-kilder.
Lørdag 20. oktober 2018
KRIGSSPILL: Den største Nato-øvelsen etter den kalde krigen begynner neste uke. 50.000 Nato-soldater skal øve på å komme Norge til unnsetning.