Onsdag 3. januar 2018
Sju ulver skutt i ulvesonen siden nyttår
Fire ulver ble skutt innenfor ulvesonen i Hedmark i onsdagens jakt. – Vi er strålende fornøyd, sier jaktleder Sindre Undseth.
Publisert: 03 Januar 17:41
Fire ulver ble skutt innenfor ulvesonen i Hedmark i onsdagens jakt. – Vi er strålende fornøyd, sier jaktleder Sindre Undseth.
NTB fikk en prat med ham etter mørkets frambrudd onsdag mens jegerne var i ferd med å pakke sammen. Fire dyr fra Osdalsflokken måtte bøte med livet i løpet av dagen.
– Totalt skal det være ti i flokken, så da er det seks igjen, sier Undseth.
Mandag og tirsdag ble tre ulver fra Julussaflokken skutt i samme område. Klima- og miljødepartementet har bestemt at alle dyrene i de to revirene skal felles, en beslutning Verdens naturfond Norge (WWF) har protestert mot.
Undseth opplyser at de venter på kjennelsen fra Oslo tingrett, som skal ta stilling til WWFs krav om en midlertidig stans i ulvejakta i regionen inntil lovligheten av den er vurdert. Men Undseth legger ikke skjul på at jegerne håper å få felt så mange som mulig før kjennelsen kommer:
– Selvfølgelig!
Alle de sju ulvene som er felt til nå, er skutt innenfor ulvesonen, opplyser han. I departementets vedtak heter det at de to flokkene i hovedsak holder til utenfor området der ulven skal ha prioritet.
Undseth opplyser at om lag 70 personer har deltatt i jakta onsdag, og at de regner med å fortsette torsdag.
Til sammen er dette den største ulvejakta i Norge siden ulven ble totalfredet i 1973. Regjeringen vedtok at totalt 42 ulver på landsbasis kan felles denne vinteren.
WWF mener jakta er lovstridig og stevnet Klima- og miljødepartementet i høst. Oslo tingrett slo 21. november fast at det var begått saksbehandlingsfeil i regjeringens første fellingsvedtak for Hedmark, Akershus, Oslo. Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) fattet derfor et nytt vedtak, som WWF også har klaget på. Organisasjonen har krevd midlertidig stans av jakta inntil lovligheten av ulvejakta er vurdert av retten. Oslo tingrett skal i løpet av uka ta stilling til kravet om en slik midlertidig forføyning.
(©NTB)
Fredag 27. april 2018
FREDSHÅP: Både Nord- og Sør- Korea håper fred skal gi økonomisk opptur. I dag må Kim Jong-un og Moon Jae-in meisle ut en felles plan for å overbevise USA om å oppheve sanksjoner.
Fredag 27. april 2018
• «Kan vi stole på norsk presse nå», spør Anki Gerhardsen i spalta «Medierevisjonen» i Aftenposten. Hun viser til den pågående saken om den tidligere norske grenseinspektøren Frode Berg, som nå sitter fengslet i Russland siktet for...
Fredag 27. april 2018
Denne uka kom Erna Solberg på hjemmebesøk til den kritikerroste forfatteren Azra Gilani. Men boka hennes om muslimske mødres kamp ble avvist av Kulturrådet.
Fredag 27. april 2018
ÅPEN: Thee Yezen Al-Obaide er et kjent fjes i moskémiljøet i Norge. Nå står han fram som homofil.
Torsdag 26. april 2018
PÅ GANGEN: Lektor Clemens Saers fikk undervisningsnekt på dagen etter anonyme krenkeanklager fra elever. Lærerorganisasjoner vil endre den nye «krenkelsesparagrafen» i opplæringsloven for å hindre misbruk.
Torsdag 26. april 2018
Et uavhengig byrå må telle publikum i kulturlivet etter etnisk tilhørighet, klasse og legning, mener kulturprodusent. Ledere ved norske museer og teatre er skeptiske.
Torsdag 26. april 2018
NEW DEAL: USA og Frankrike vil ha en ny atom-avtale med Iran. Redaktør i Le Monde Diplomatique kaller manøveren arrogant, respektløs og beklagelig.
Torsdag 26. april 2018
• Den franske økonomen Thomas Piketty er aktuell med en ny forskningsrapport, som ble presentert over to sider i gårsdagens Klassekampen. I den tegner han opp et bilde av nye valgmønster i Vesten, som forskyver politikken og våre...
Onsdag 25. april 2018
Departementet ba 300 kulturarbeidere si sin mening om 14 trender via mentometerknapper. Svarene kan forme framtidas kultur­politikk.
Onsdag 25. april 2018
KAOS: Mens norske soldater var i Jordan for å trene krigere mot Den islamske staten (IS), ledet CIA et eget opplegg i samme land for å støtte anti-Assad-militser.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk