Onsdag 3. januar 2018
En skikkelig vinterhelg i vente –  ta fram ullundertøyet
Det ventes kjølig vær flere steder i landet. På Østlandet ligger alt til rette for en god skihelg – med snøfall fram mot fredag og deretter finvær.
Publisert: 03 Januar 11:24
Det ventes kjølig vær flere steder i landet. På Østlandet ligger alt til rette for en god skihelg – med snøfall fram mot fredag og deretter finvær.
Til helgen kommer også kulden.
– Det er nok absolutt greit å ha ullundertøyet parat, sier statsmeteorolog Ida Fossli ved Meteorologisk institutt til NTB.
Hun opplyser at det vil falle snø på Østlandet fram til fredag. Men også sør på Vestlandet får de smake på litt nedbør framover.
– Her blir det mest oppholdsvær, men man får litt nedbør i Rogaland og sør i Hordaland.
Trøndelagsfylkene og Møre og Romsdal slipper for det meste unna.
– Også Nordland slipper nok unna nedbøren, mens kyststrøkene i Finnmark og Troms får en del snøbyger fram til fredag, sier Fossli.

Mye snøDermed ligger det an til mye god nysnø til dem som liker den slags. En oversikt Meteorologisk institutt har laget, viser at snønivået er langt høyere i store deler av landet enn på samme tid i fjor.
– Spesielt i Sør-Norge er det mer snø i fjellet nå enn på samme tid i fjor. Men for Nordland var det mer snø i fjor.
Snøfallet blir tatt godt imot blant skientusiaster, men meteorologen understreker at det er vanskelig å si hva resten av sesongen vil by på.
– Det er i hvert fall en god start for dem som liker å gå på ski og være ute i snøen. Men for andre er det kanskje ikke så positivt.

Ta fram skieneSør-Norge ser ut til å få helgens beste skivær. Etter noen dager med snøfall, blir det for det meste oppholdsvær her fra fredag formiddag og utover.
–Sør for Stad og Dovre blir det for det meste oppholdsvær. Østlandet får en fin helg, med vinterlige temperaturer, sol og finvær, sier meteorologen.
Nord for Stad blir det vind inn fra nordvest til helgen, noe som betyr bygevær inn fra havet.
– Man får påfyll av hvit nedbør, særlig i Nord-Norge.

Vinterlige temperaturerHele landet vil oppleve å få kald luftmasse over seg.
– Spesielt på Østlandet, hvor det er lite skyer. Skyene fungerer som et lite teppe. Når det blir klarvær på natten og store deler av dagen, blir det ofte kaldt, sier Fossli.
Selv om skifolket i Sør-Norge forespeiles en fin helg flere steder, er utsiktene for resten av sesongen høyst usikker.
– Det er så å si nesten umulig å spå. Langtidsprognosen våre går ti dager fram i tid. Selv den er ganske usikker når man beveger seg ut i neste uke. Det er lettere å si noe i etterkant enn å forutse det på forhånd, slår meteorologen fast.

(©NTB)
Tirsdag 16. januar 2018
DRAMATISK: Hvis FN må kutte i tilbudet til millioner palestinske flyktninger, kan resultatet bli katastrofalt, sier FNs Christopher Gunnes.
Tirsdag 16. januar 2018
Regjeringen vil bevare Nasjonal­galleriet som visningssted for kunst. Arkitekt Fredrik Torp mener bygget bør vies til eldre kunst.
Tirsdag 16. januar 2018
FOTEN NED: Knut Arild Hareide meiner vi ikkje har råd til store skattelettar i åra som kjem. Regjeringserklæringa er ei av dei vagaste han har lese.
Tirsdag 16. januar 2018
Sps Trygve Slagsvold Vedum har sagt at de tre samarbeidspartiene, Venstre, Høyre og Frp, får fram det verste hos hverandre. Det er kanskje ikke helt presist, men når det kommer til sentralisering, kommersialisering av...
Mandag 15. januar 2018
Kunsthøgskolen i Oslo er preget av fryktkultur og usunne maktforhold, sier tidligere student Inés Belli. Hun mener yrkesetikk må inn i alle kunstfagene.
Mandag 15. januar 2018
KORRUPT: Midtøsten-analytiker Nicholas Noe mener USA og EU finansierer et elitesystem som skaper problemene tunisiere protesterer mot.
Mandag 15. januar 2018
TRYGD: Beza betalte 300.000 kroner til staten, men fikk ikke trygd da barna ble født, eller da han mistet jobben.
Mandag 15. januar 2018
• Mange medlemmer i politiske ungdomspartier er svært unge, og flere ungdomspartier har ingen nedre aldersgrense. Er du under 15 år, må foreldrene akseptere medlemskapet, men etter fylte 15 bestemmer ungdommene selv. Det er derfor på sin...
Lørdag 13. januar 2018
I dag er det stiftelsesmøte for den nye forfatterforeningen Norske forfattere. Initiativtaker Jan Ove Ekeberg varsler at de vil kreve en del av vederlagsmidlene fra bibliotekutlån.
Lørdag 13. januar 2018
KOALISJON: Uvissheten og tids­perspektivet for nyvalg i Tyskland tvinger fram en ny storkoalisjon i EU-krisenes tegn.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk