Mandag 11. desember 2017
Artister forent mot atomvåpen
En unison artistrekke tok avstand fra atomvåpen og trakassering av kvinner før de i kveld skal framføre musikalske  perler i fredsprisens ånd for hele verden.
Publisert: 11 Desember 13:57
En unison artistrekke tok avstand fra atomvåpen og trakassering av kvinner før de i kveld skal framføre musikalske  perler i fredsprisens ånd for hele verden.
Artistene som skal på scenen under årets festforestilling til ære for Nobels fredspris og årets vinner ICAN var skjønt enige og begeistret over årets mottaker av den prestisjefylte prisen.
Størrelser som John Legend og Zara Larsson skal sammen med Lukas Graham og norske Sigrid skal sammen med kveldens konferansier, skuespiller David Oyelowo, gjøre krus på årets pris. Sistnevnte benyttet også pressekonferansen i forkant av konserten til å framheve kjønnsbalansen i ICAN.
– Noe av det jeg er mest fornøyd med årets prisvinner er at det er til en bevegelse som er ledet av kvinner, sa Oyelowo, og fortsatte:
– Det har vært et frustrerende, oppmuntrende, inspirerende og pinlig år så langt, når vi ser på kvinnelig myndiggjøring, men å avslutte året med dette og med Beatrice og Setsuko i front, føles perfekt.
– Musikk er en fabelaktig måte å spre fredsbudskapet på, sa sekretær Olav Njølstad i Nobelinstituttet før han ga ordet til artistene.
Danske Lukas Graham fulgte opp:
– Musikk bringer folk sammen uavhengig av hvilke meninger de har. Det gjør oss mulig å være sammen uten å være sinte på hverandre, sa han.
John Legend skal bruke et piano som ble reddet ut av ruinene etter atombombesprengingen i Hiroshima under andre verdenskrig, når han opptrer.
– Det er flott lyd i dette pianoet, og det blir spesielt å spille på det, sier Legend.
(©NTB)
Onsdag 19. september 2018
Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) vil opprette en egen pressestøtteordning for Oslo-aviser. – Vi ønsker en bredere offentlighet av hensyn til lokal­demokratiet, sier hun.
Onsdag 19. september 2018
• Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan ble mandag enige om å opprette en demilitarisert sone på 15 til 25 kilometer mellom syriske styrker og Idlib-provinsen i det nordvestlige Syria. Regjerings­styrkene har nå gjenerobret to tredeler av...
Onsdag 19. september 2018
I KLISTERET: Nicolas Sarkozys stabssjef er tiltalt for korrupsjon. Muammar al-Gaddafis sønn skriver om en koffert full av penger. Etterforskningen av Frankrikes ekspresident tiltar.
Onsdag 19. september 2018
SNUDDE: Etter «nærmere dialog med departementet» stokket forsvarssjefen om på innstillingen til ny sjef i Heimevernet. Dermed rykket Eirik Kristoffersen opp fra bunnen til toppen av lista.
Tirsdag 18. september 2018
• Mer enn hvert fjerde barn i Norge, 27 prosent, er ikke med på organiserte fritidsaktiviteter. Det er en økning på 7 prosentpoeng på fem år, viser en undersøkelse Ipsos har gjennomført på vegne av DNB, gjengitt i blant annet Vårt Land i...
Tirsdag 18. september 2018
MISSILER: Den russiske militære opptrappingen på Kolahalvøya er nå synlig på Googles satellitt-bilder.
Tirsdag 18. september 2018
60 aviser risikerer å gå dukken dersom Stortinget åpner for postomdeling annenhver dag, advarer Landslaget for lokalaviser. – Dette forslaget er helt vanvittig, sier Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk.
Tirsdag 18. september 2018
MEGAPROSJEKT: Equinor søker Enova om 2,5 milliarder i støtte for å elektrifisere to oljefelt med havvind. Det tilsvarer hele Enovas støttepott i fjor.
Mandag 17. september 2018
• Lørdag var det ti år siden den amerikanske banken Lehman Brothers gikk under i historiens største konkurs. Hendelsen har blitt selve symbolet på finanskrisa som rammet verden hardt i årene etter 2008. Krisa startet i de store...
Mandag 17. september 2018
Filmskaper Deeyah Khan har reist hjem til amerikanske høyreekstremister for å intervjue dem. Hun mener det er en dårlig idé å nekte folk en talerstol.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk