Mandag 11. desember 2017
Artister forent mot atomvåpen
En unison artistrekke tok avstand fra atomvåpen og trakassering av kvinner før de i kveld skal framføre musikalske  perler i fredsprisens ånd for hele verden.
Publisert: 11 Desember 13:57
En unison artistrekke tok avstand fra atomvåpen og trakassering av kvinner før de i kveld skal framføre musikalske  perler i fredsprisens ånd for hele verden.
Artistene som skal på scenen under årets festforestilling til ære for Nobels fredspris og årets vinner ICAN var skjønt enige og begeistret over årets mottaker av den prestisjefylte prisen.
Størrelser som John Legend og Zara Larsson skal sammen med Lukas Graham og norske Sigrid skal sammen med kveldens konferansier, skuespiller David Oyelowo, gjøre krus på årets pris. Sistnevnte benyttet også pressekonferansen i forkant av konserten til å framheve kjønnsbalansen i ICAN.
– Noe av det jeg er mest fornøyd med årets prisvinner er at det er til en bevegelse som er ledet av kvinner, sa Oyelowo, og fortsatte:
– Det har vært et frustrerende, oppmuntrende, inspirerende og pinlig år så langt, når vi ser på kvinnelig myndiggjøring, men å avslutte året med dette og med Beatrice og Setsuko i front, føles perfekt.
– Musikk er en fabelaktig måte å spre fredsbudskapet på, sa sekretær Olav Njølstad i Nobelinstituttet før han ga ordet til artistene.
Danske Lukas Graham fulgte opp:
– Musikk bringer folk sammen uavhengig av hvilke meninger de har. Det gjør oss mulig å være sammen uten å være sinte på hverandre, sa han.
John Legend skal bruke et piano som ble reddet ut av ruinene etter atombombesprengingen i Hiroshima under andre verdenskrig, når han opptrer.
– Det er flott lyd i dette pianoet, og det blir spesielt å spille på det, sier Legend.
(©NTB)
Lørdag 16. juni 2018
PÅ DØRA: Reklameguru Ingebrigt Steen Jensen og samboeren Trude Solheim er lei av at Arbeiderpartiet ikke skaper entusiasme, og fremmer ti saker som de håper kan gjenreise partiet.
Lørdag 16. juni 2018
• Andelen innbyggere med høyere utdanning har aldri vært høyere i Norge, skriver Kommunal Rapport basert på tall fra Statistisk sentralbyrå. 33,4 prosent av befolkningen over 16 år har nå minst treårig høyere utdanning fra universitet eller...
Lørdag 16. juni 2018
TAUST: Av hensyn til allierte og militskrigerne selv vil regjeringen ikke si hvem Norge har trent i Syria. USA slår fast at koalisjonen støtter gruppa MaT, som bekrefter å ha fått norsk trening.
Lørdag 16. juni 2018
Jakob Weidemann lot seg tydelig begeistre av modernismens helter. I en ny utstilling følger vi hans reise fra prøvende aktmaler til abstraksjonens pioner.
Lørdag 16. juni 2018
Arbeiderpartiet: Partisekretæren vurderer Gerhardsen av i dag.
Fredag 15. juni 2018
Skal Høyesteretts avgjørelser være gratis tilgjengelig på nett? Det er kjernen i en konflikt mellom Lovdata og ytringsfrihetsaktivister.
Fredag 15. juni 2018
• Mímir Kristjánsson skriver i boka «Hva ville Gerhardsen gjort?» at Arbeiderpartiet tidligere så seg selv som en representant for «det store arbeidende folk». Ja, partiet kompromisset med storkapitalen, men kontrakten med velgerne var at...
Fredag 15. juni 2018
BØYER IKKE AV: Finnmark vil møte trusler fra regjeringen med sivil ulydighet. Regjeringen lover represalier.
Fredag 15. juni 2018
KRIG: Med stormløpet mot havnebyen Hodeida forsøker Saudi-koalisjonen, med støtte fra USA og Vesten, å avgjøre krigen i Jemen militært.
Torsdag 14. juni 2018
SPRIK: Theresa May avverget brexit-mytteri i parlamentet, men er ennå under hardt press fra fløyene i eget parti.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk