Mandag 11. desember 2017
Artister forent mot atomvåpen
En unison artistrekke tok avstand fra atomvåpen og trakassering av kvinner før de i kveld skal framføre musikalske  perler i fredsprisens ånd for hele verden.
Publisert: 11 Desember 13:57
En unison artistrekke tok avstand fra atomvåpen og trakassering av kvinner før de i kveld skal framføre musikalske  perler i fredsprisens ånd for hele verden.
Artistene som skal på scenen under årets festforestilling til ære for Nobels fredspris og årets vinner ICAN var skjønt enige og begeistret over årets mottaker av den prestisjefylte prisen.
Størrelser som John Legend og Zara Larsson skal sammen med Lukas Graham og norske Sigrid skal sammen med kveldens konferansier, skuespiller David Oyelowo, gjøre krus på årets pris. Sistnevnte benyttet også pressekonferansen i forkant av konserten til å framheve kjønnsbalansen i ICAN.
– Noe av det jeg er mest fornøyd med årets prisvinner er at det er til en bevegelse som er ledet av kvinner, sa Oyelowo, og fortsatte:
– Det har vært et frustrerende, oppmuntrende, inspirerende og pinlig år så langt, når vi ser på kvinnelig myndiggjøring, men å avslutte året med dette og med Beatrice og Setsuko i front, føles perfekt.
– Musikk er en fabelaktig måte å spre fredsbudskapet på, sa sekretær Olav Njølstad i Nobelinstituttet før han ga ordet til artistene.
Danske Lukas Graham fulgte opp:
– Musikk bringer folk sammen uavhengig av hvilke meninger de har. Det gjør oss mulig å være sammen uten å være sinte på hverandre, sa han.
John Legend skal bruke et piano som ble reddet ut av ruinene etter atombombesprengingen i Hiroshima under andre verdenskrig, når han opptrer.
– Det er flott lyd i dette pianoet, og det blir spesielt å spille på det, sier Legend.
(©NTB)
Lørdag 24. mars 2018
• I gårsdagens Klassekampen, i en artikkel av Tonny Vorm om den amerikanske forfatteren Sinclair Lewis (1885–1951), ble vi minnet om at det ikke bare er i dag den politiske situasjonen har vært komplisert. Vorm skriver om Lewis’ roman «Det...
Lørdag 24. mars 2018
ETTERTANKE: LO-rådgiver Jonas Bals angriper sin tidligere sjef for hånd­teringen av Acer-saken. Fylkesordfører Tore O. Sandvik sier saken er mer opp­rivende for partiet enn EU-striden.
Lørdag 24. mars 2018
KRIGSTØRST: Med hauken John Bolton som nasjonal sikkerhetsrådgiver vil USA skru opp krigspresset på Norge, tror offiser Tormod Heier.
Lørdag 24. mars 2018
Kraft: Hvordan former vold og frykt mennesker og samfunn?
Fredag 23. mars 2018
Det må være mulig å samarbeide i Mentor Medier selv om avisene er ulike, sier Dagsavisen-redaktør Eirik Hoff Lysholm.
Fredag 23. mars 2018
DRAMA: Nicolas Sarkozy er siktet for å ha brukt penger fra Gaddafi-regimet til å vinne presidentvalget i 2007. En potensiell skandale av internasjonal størrelse rulles nå opp i Frankrike.
Fredag 23. mars 2018
TRUET: Mange overlevende etter 22. juli har blitt eller føler seg truet etter de siste ukenes debatt. – Ingen av dem har dratt 22. juli-kortet, sier Tonje Brenna.
Fredag 23. mars 2018
• EU-parlamentet og det britiske parlamentet vil ha svar fra Facebook-sjef Mark Zuckerberg på hvordan informasjon om millioner av brukere har havnet på avveie. The New York Times og The Observer har avdekket at kommunikasjonsbyrået Cambridge...
Torsdag 22. mars 2018
SOSIALE MEDIER: De er skuffet over Frp, men hyller Sylvi Listhaug. Om lag 30.000 nordmenn er aktive på innvandringskritiske Facebook-grupper.
Torsdag 22. mars 2018
Mentor Medier står i en identitetskrise, sier Vårt Land- redaktør Åshild Mathisen om eieren hun er i krass konflikt med.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk