Klassekampen.no
Lørdag 25. november 2017
Ned som en skinnfell.
God julv

Seksuell trakassering. Underkjølt regn. Dama foran deg i Black Friday-køen som knabber til seg den siste vinterjakka til 149 kroner. Det er mye man kan bli rasende over mot slutten av november 2017, nå når julestria er i ferd med å slå innover landet. Men: Lite ser ut til å fyre opp det norske folk mer enn tegningen av en ulv på den nye, sesongbaserte H-melk-kartongen til Tine. For hva har nå dette udyret med norsk julefeiring å gjøre?

Vi har vært her før. Tine burde vite bedre enn å tulle det til med melkekartongene sine. Tidligere har man hisset seg opp over at gjerningspersonene i den årlige påskekrimmen ikke har hatt et godt motiv. Det har også satt sinnene i kok at melkegiganten har brukt pappbeholderne sine til å romantisere landbruket. Og det er faktisk bare fire år siden Tine droppet helt å ha fjøsnisser på julekartongen, for så å måtte gjøre retrett. Emneknagg «neverforget».

Jeg skal likevel komme med et radikalt forslag. Er det ikke på tide å lage melkekartonger som er litt mer representative for Norge anno 2017? Som tar samfunnet på pulsen med et frekt, lite glimt i øyet? Jeg legger til grunn at Tine blir nødt til å trekke årets svært kontroversielle kartongparti tilbake og lanserer følgende forslag til nytt motiv:

Per Sandberg gir Terje Søviknes en god ørefik. De kan godt ha på seg fjøsnissedrakt. I bakgrunnen står Hadia Tajik og tar notater.

Kringkastingsrådet spiser en bedre nazifisk-middag i ekte «Hver gang vi møtes»-stil. Her kan man se for seg en tårevåt gjennomgang av medlemmenes beste utfall mot NRK og den lavpannede venstrevridde humoren deres.

En bildeserie (med innfelte snakkebobler) om sjefen og treneren for herrelandslaget på ski. Vi følger deres slu konspirering for å holde Petter Northug unna OL i Pyeongchang.

En skrekkslagen mann forsøker å gi en kvinne en klem. I bakgrunnen står Jan Guillou, en representant for de mange mennene som mener at #metoo har gjort det komplett umulig å nærme seg det motsatte kjønn, og tar notater.

Vi får se om Tine kommer meg i møte. Men hvis melkeimperiet på død og liv må ha ulv på kartongen, har jeg et forslag til motiv til. Jeg har nemlig lært av Farmen-Halvor at vargen gjør seg best som skinnfell i julenissens slede.

Så da kan vi si det sånn. Ulvefell på H-melka, Per Sandberg på lettmelka og nazifisk på skumma. Da skulle alt ligge til rette for en fredelig jul.

mariv@klassekampen.no

Artikkelen er oppdatert: 29. november 2017 kl. 14.20

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk