Onsdag 22. november 2017
IOC utestenger fire nye utøvere etter Sotsji-OL
Den russiske vinneren i skeleton fra Sotsji, Alexander Tretjakov er en av fire, nye utøvere som utestenges fra framtidige OL.
Publisert: 22 November 14:06
Den russiske vinneren i skeleton fra Sotsji, Alexander Tretjakov er en av fire, nye utøvere som utestenges fra framtidige OL.
I tillegg til utestengelsen blir også Tretjakov fratatt medaljen han vant.
De tre øvrige som er utestengt konkurrerte også i skeleton, inkludert bronsevinner Jelena Nikitina.
De to siste tok ikke medaljer. Det dreier seg om Maria Orlova og Olga Potylitsina.
Tidligere er seks russiske langrennsløpere utestengt fra framtidige OL, blant dem Alexander Legkov og Maxim Vylegzjanin.
Årsaken til utestengelsen er det IOC regner som et statsstyrt dopingprogram som blant annet inkluderer utbytting av forsurede prøver med rene prøver.
Totalt er Russland hittil strippet for seks medaljer fra Sotsji-OL, av dem to gull.
(©NTB)
Lørdag 23. juni 2018
Minst én av fire elever ved St. Sunniva skole går på kulturskolen, mens andelen er 0 ved andre skoler i Oslo. – Vi må ta skeivfordelingen på alvor, sier Anders Rønningen i Norsk kulturskoleråd.
Lørdag 23. juni 2018
• Torsdag ble det klart at regjeringen overkjører finnmarkingenes krav om stopp i sammenslåings­prosessen med Troms. I stedet setter kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) ned en fellesnemnd for Troms og Finnmark, der...
Lørdag 23. juni 2018
ÅPNER OPP: Denne helga vedtar etter all sannsynlighet både Sosialistisk Ungdom og Unge Høyre å åpne for statlig salg av hasj. Det sikrer flertall for ­legalisering blant ungdomspartiene.
Lørdag 23. juni 2018
STRID: Motsetningene i flyktning­politikken skjerper seg foran neste ukes toppmøte i EU. Kommisjonen kaller inn til krisemøte søndag.
Lørdag 23. juni 2018
Norsk syke? Øystein Noreng er kritisk til Norges næringspolitikk og petroleumsøkonomi.
Fredag 22. juni 2018
I bydel Sagene i Oslo går rundt én av fire elever på kultur­skolen. På Stovner er andelen én av tjue.
Fredag 22. juni 2018
SPILL: USA har lagt an en hardere tone overfor Russland i Syria, rettet mot president Bashar al-Assad.
Fredag 22. juni 2018
VIL PRØVE: Varaordføreren i Oslo mener Arbeiderpartiet bør støtte regulert salg av cannabis for å hindre at organiserte kriminelle håver inn millioner.
Torsdag 21. juni 2018
SNUR: I månedsvis har hele Sverige snakket om innvandringen. Stefan ­Löfven også. Men nå vil statsministeren vinne valget ved å love folk jobb, hjem og velferd.
Torsdag 21. juni 2018
Pedagogikkforsker Kirsten Sivesind mener de nye læreplanene i norsk skole er altfor ­opptatt av å teste elevene.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk