Lørdag 18. november 2017
Hariri lover å feire nasjonaldagen i Libanon
Libanons statsminister Saad Hariri møtte lørdag president Emmanuel Macron i Paris og forsikret samtidig at han vil returnere til Beirut onsdag.
Publisert: 18 November 12:54
Libanons statsminister Saad Hariri møtte lørdag president Emmanuel Macron i Paris og forsikret samtidig at han vil returnere til Beirut onsdag.
Under et besøk i Saudi-Arabia 4. november kunngjorde Hariri overraskende at han trakk seg i protest mot det han betegnet som Irans «grep» om Libanon og trusler mot sitt eget liv.
Kilder i den libanesiske sikkerhetstjenesten stilte seg uforstående til det siste og hevder å være ukjent med at det forelå trusler mot Hariri.
Spekulasjonene har derfor gått høyt, og enkelte har hevdet at det var Irans erkerival i regionen, Saudi-Arabia, som tvang Hariri til å gå av og satte ham i husarrest i Riyadh.

Nekter pressBlant dem som har hevdet dette, er Libanons president Michel Aoun, som har nektet å akseptere Hariris avgang før han vender hjem og selv møter opp på presidentens kontor.
Hariri nekter for å ha vært utsatt for press i Saudi-Arabia og lover å vende tilbake til Beirut alt til uka.
– At jeg holdes som fange i Saudi-Arabia og ikke har lov til å forlate landet, er løgn. Jeg er på vei til flyplassen, skrev Hariri på Twitter fredag kveld.

Møtte MacronI morgentimene lørdag viste den libanesiske TV-stasjonen LBCI bilder av Hariri og kona Lara al-Azm idet de ankom boligen de har i Paris.
Noen timer senere ble han tatt imot av president Emmanuel Macron i Elysee-palasset, men det er ikke kjent hva de to snakket om.
Ifølge en kilde nær Hariri skulle de to også spise lunsj sammen, og Lara al-Azm og Hariris eldste sønn skulle også delta på denne. Parets to yngste barn oppholder seg fortsatt i Saudi-Arabia der de går på skole, opplyste kilden.

Ringte AounLibanons statlige nyhetsbyrå NNA meldte lørdag at Hariri hadde ringt president Michel Aoun og lovet returnere til Libanon for å delta i onsdagens nasjonaldagsfeiring der.
Hariri er sønn av Libanons tidligere statsminister Rafik Hariri, som ble drept i et bombeattentat i Beirut i 2005. Han har både libanesisk og saudiarabisk statsborgerskap.
Familien er svært velstående og har boliger både i Riyadh og Paris, der Saad Hariri bodde fram til 2014.

(©NTB)
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk,...
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.
Torsdag 20. september 2018
• I en kortleder mandag gjengir Dagens Næringsliv et regnestykke Finansdepartementet har gjort på vegne av Høyre-politiker Heidi Nordby Lunde om hvor mye penger Norge ville spart med sykefravær på svensk nivå. Svaret er ti milliarder. «Helt...
Torsdag 20. september 2018
Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) mener medie­bransjen må forstå at staten ikke kan betale hundrevis av millioner kroner for å få delt ut aviser over hele landet.
Torsdag 20. september 2018
«TAUTREKKING»: Libya-utvalgets rapport kaster nytt lys over forhandlingene innad i regjeringen da de rødgrønne i juni 2011 forlenget bombingen av Libya med fem uker.
Onsdag 19. september 2018
Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) vil opprette en egen pressestøtteordning for Oslo-aviser. – Vi ønsker en bredere offentlighet av hensyn til lokal­demokratiet, sier hun.
Onsdag 19. september 2018
• Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan ble mandag enige om å opprette en demilitarisert sone på 15 til 25 kilometer mellom syriske styrker og Idlib-provinsen i det nordvestlige Syria. Regjerings­styrkene har nå gjenerobret to tredeler av...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk