Lørdag 18. november 2017
Hariri lover å feire nasjonaldagen i Libanon
Libanons statsminister Saad Hariri møtte lørdag president Emmanuel Macron i Paris og forsikret samtidig at han vil returnere til Beirut onsdag.
Publisert: 18 November 12:54
Libanons statsminister Saad Hariri møtte lørdag president Emmanuel Macron i Paris og forsikret samtidig at han vil returnere til Beirut onsdag.
Under et besøk i Saudi-Arabia 4. november kunngjorde Hariri overraskende at han trakk seg i protest mot det han betegnet som Irans «grep» om Libanon og trusler mot sitt eget liv.
Kilder i den libanesiske sikkerhetstjenesten stilte seg uforstående til det siste og hevder å være ukjent med at det forelå trusler mot Hariri.
Spekulasjonene har derfor gått høyt, og enkelte har hevdet at det var Irans erkerival i regionen, Saudi-Arabia, som tvang Hariri til å gå av og satte ham i husarrest i Riyadh.

Nekter pressBlant dem som har hevdet dette, er Libanons president Michel Aoun, som har nektet å akseptere Hariris avgang før han vender hjem og selv møter opp på presidentens kontor.
Hariri nekter for å ha vært utsatt for press i Saudi-Arabia og lover å vende tilbake til Beirut alt til uka.
– At jeg holdes som fange i Saudi-Arabia og ikke har lov til å forlate landet, er løgn. Jeg er på vei til flyplassen, skrev Hariri på Twitter fredag kveld.

Møtte MacronI morgentimene lørdag viste den libanesiske TV-stasjonen LBCI bilder av Hariri og kona Lara al-Azm idet de ankom boligen de har i Paris.
Noen timer senere ble han tatt imot av president Emmanuel Macron i Elysee-palasset, men det er ikke kjent hva de to snakket om.
Ifølge en kilde nær Hariri skulle de to også spise lunsj sammen, og Lara al-Azm og Hariris eldste sønn skulle også delta på denne. Parets to yngste barn oppholder seg fortsatt i Saudi-Arabia der de går på skole, opplyste kilden.

Ringte AounLibanons statlige nyhetsbyrå NNA meldte lørdag at Hariri hadde ringt president Michel Aoun og lovet returnere til Libanon for å delta i onsdagens nasjonaldagsfeiring der.
Hariri er sønn av Libanons tidligere statsminister Rafik Hariri, som ble drept i et bombeattentat i Beirut i 2005. Han har både libanesisk og saudiarabisk statsborgerskap.
Familien er svært velstående og har boliger både i Riyadh og Paris, der Saad Hariri bodde fram til 2014.

(©NTB)
Mandag 28. mai 2018
MISNØYE: Nato advarer om at andre medlemsland «må bære Norges byrde» hvis ikke den norske hæren styrkes med stridsvogner og flere soldater.
Mandag 28. mai 2018
VIL HJEM: I et brev til UD ber den norske Syria-fareren Aisha Shezadi om hjelp til å komme hjem til Norge. Ifølge nordmenn som nylig møtte kvinnen, angrer hun ikke på sin støtte til Den islamske staten (IS).
Lørdag 26. mai 2018
EU-domstolen slår fast at alle EU- og EØS-land står fritt til å skattlegge Netflix og andre strømmeselskaper. I Norge kan en strømme­avgift gi nærmere 100 millioner kroner årlig.
Lørdag 26. mai 2018
FÆRRE: Antall dødsfall på grunn av abort er mer enn halvert fra 2008 til 2018.
Lørdag 26. mai 2018
VIL PRIORITERE: Regjeringa har fått sterk kritikk frå opposisjonen for å ikkje følgje opp forsvarsforliket. No tek også Frp på Stortinget skytset fram.
Lørdag 26. mai 2018
• Neste uke er det 40 år siden loven om selvbestemt abort ble vedtatt i Stortinget. Loven var en oppdatering av tidligere lover om svangerskapsavbrudd, som krevde behandling i nemnd. Den nye loven sikret at kvinner selv fikk råderett over...
Lørdag 26. mai 2018
Tilpasning: Juli Zeh trekker opp et stort moralsk og politisk lerret, men romanen går ikke dypt nok inn i hovedpersonens psykologi.
Fredag 25. mai 2018
SAMME SKOLE: 21-åringen som er siktet for drapsforsøk på en 18-åring på Holmlia har hatt et opphold på koranskole i Somalia. Ifølge politiet var offeret elev på den samme skolen.
Fredag 25. mai 2018
KNAPT: Marginene er hårfine foran dagens folkeavstemning om Irlands abortforbud. De som vil heve forbudet, leder på målinger, men 20 prosent har ennå ikke bestemt seg.
Fredag 25. mai 2018
Kulturpolitikerne liker dårlig at ­Cappelen Damms salgskanaler har en overvekt av titler fra eget forlag.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk