Lørdag 18. november 2017
Hariri lover å feire nasjonaldagen i Libanon
Libanons statsminister Saad Hariri møtte lørdag president Emmanuel Macron i Paris og forsikret samtidig at han vil returnere til Beirut onsdag.
Publisert: 18 November 12:54
Libanons statsminister Saad Hariri møtte lørdag president Emmanuel Macron i Paris og forsikret samtidig at han vil returnere til Beirut onsdag.
Under et besøk i Saudi-Arabia 4. november kunngjorde Hariri overraskende at han trakk seg i protest mot det han betegnet som Irans «grep» om Libanon og trusler mot sitt eget liv.
Kilder i den libanesiske sikkerhetstjenesten stilte seg uforstående til det siste og hevder å være ukjent med at det forelå trusler mot Hariri.
Spekulasjonene har derfor gått høyt, og enkelte har hevdet at det var Irans erkerival i regionen, Saudi-Arabia, som tvang Hariri til å gå av og satte ham i husarrest i Riyadh.

Nekter pressBlant dem som har hevdet dette, er Libanons president Michel Aoun, som har nektet å akseptere Hariris avgang før han vender hjem og selv møter opp på presidentens kontor.
Hariri nekter for å ha vært utsatt for press i Saudi-Arabia og lover å vende tilbake til Beirut alt til uka.
– At jeg holdes som fange i Saudi-Arabia og ikke har lov til å forlate landet, er løgn. Jeg er på vei til flyplassen, skrev Hariri på Twitter fredag kveld.

Møtte MacronI morgentimene lørdag viste den libanesiske TV-stasjonen LBCI bilder av Hariri og kona Lara al-Azm idet de ankom boligen de har i Paris.
Noen timer senere ble han tatt imot av president Emmanuel Macron i Elysee-palasset, men det er ikke kjent hva de to snakket om.
Ifølge en kilde nær Hariri skulle de to også spise lunsj sammen, og Lara al-Azm og Hariris eldste sønn skulle også delta på denne. Parets to yngste barn oppholder seg fortsatt i Saudi-Arabia der de går på skole, opplyste kilden.

Ringte AounLibanons statlige nyhetsbyrå NNA meldte lørdag at Hariri hadde ringt president Michel Aoun og lovet returnere til Libanon for å delta i onsdagens nasjonaldagsfeiring der.
Hariri er sønn av Libanons tidligere statsminister Rafik Hariri, som ble drept i et bombeattentat i Beirut i 2005. Han har både libanesisk og saudiarabisk statsborgerskap.
Familien er svært velstående og har boliger både i Riyadh og Paris, der Saad Hariri bodde fram til 2014.

(©NTB)
Tirsdag 20. februar 2018
NY PLAN: I 2013 lanserte Stoltenberg-regjeringa prosjektet ferjefri E39 med ferdigstilling innan 20 år. No førebur Statens vegvesen ei utsetjing på 17 år.
Tirsdag 20. februar 2018
• Økonomiprofessor Dani Rodrik skriver i en artikkel i Project Syndicate om den doble trusselen mot det som gjerne kalles det «det liberale demokratiet». Rodrik hevder at det under de fleste demokratiske gjennombrudd er to krefter på banen.
Tirsdag 20. februar 2018
Er du med i Den norske forfatterforening, har du har ni ganger større sjanse for å få midler fra vederlagsfondene enn ikke-medlemmer. Jan Ove Ekeberg i Forfatterforbundet stiller spørsmål ved jobben DNF gjør.
Tirsdag 20. februar 2018
ANGRER IKKE: Storbritannias fremste ekspert på folkeopinion avviser at britene angrer på brexit. Det er ønsketenkning fra EU-henførte medier, mener professor John Curtice.
Mandag 19. februar 2018
TORTUR: USA og deres allierte kommer i søkelyset om krigsforbrytelser i Afghanistan granskes. – Nordmenn kan i teorien måtte møte i krigsforbryterdomstolen, sier jussnestor William Schabas til Klassekampen.
Mandag 19. februar 2018
• I desember 2002 døde to afghanere i amerikansk fangenskap i et militæranlegg i Bagram. Amerikanske soldater lenket fangene til taket, og slo og sparket dem over flere dager til de til slutt døde. Den ene fangen, drosjesjåføren Dilawar...
Mandag 19. februar 2018
VOLD: Beboere på Holmlia i Oslo knytter en av volds­episodene det siste året til usunn æreskultur.
Mandag 19. februar 2018
Bibliotekene vil tilby digitale lyd­bøker, men hevder at forlag nekter dem å kjøpe. Nå ber de kulturministeren gripe inn.
Lørdag 17. februar 2018
FRA HAV TIL FJELL: De har overlevd tortur i Libya og ­dødsferden over Middelhavet. Nå flykter Ousman (21) og Lamine (25) fra italienske fascister over snødekte alpetopper.
Lørdag 17. februar 2018
• Norge er midt inne i en større forsvarsdebatt der det er påvist store svakheter i den nasjonale forsvarsevnen. De militære even­tyrene i Afghanistan og Libya er sterkt omstridt og har ikke gitt landet større trygghet – snarere tvert imot.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk