Tirsdag 14. november 2017
Mann skjøt og drepte fire i California
Fire mennesker er drept og ti er såret, blant dem tre barn, etter at en væpnet mann åpnet ild i et lite lokalsamfunn i Nord-California. 
Publisert: 14 November 22:53
Fire mennesker er drept og ti er såret, blant dem tre barn, etter at en væpnet mann åpnet ild i et lite lokalsamfunn i Nord-California. 
Gjerningsmannen avfyrte skudd på minst sju ulike steder i Rancho Tehama, blant annet på en barneskole.
Mannen åpnet også ild mot biler og tilfeldige forbipasserende med et automatgevær og flere andre våpen, opplyser visesheriffen i Tehama County, Phil Johnston.
Johnston sier at politiet ennå ikke har full oversikt over situasjonen og utelukker ikke at det kan være flere ofre.
Ifølge lokale medier begynte det hele som en krangel i en bolig, der de første skuddene ble avfyrt.

SkoleGjerningsmannen, som av naboer blir beskrevet som en truende galning med kriminelt rulleblad, fortsatte deretter til Tehama Elementary School og avfyrte skudd både utenfor og inne i bygningen.
Verken skolebarn eller lærere ble truffet inne i skolebygningen, men tre barn er blant dem som ble såret andre steder under skytingen, opplyser Johnston.
Gjerningsmannen er ikke identifisert, men skal ha blitt skutt og drept av politiet etter først å ha barrikadert seg inne i en bygning.

FattigRancho Tehama har i underkant av 1.500 innbyggere og ligger utenfor småbyen Red Bluff, rundt 200 kilometer nord for Sacramento.
Ifølge lokalavisa Record Searchlight lever over 40 prosent av innbyggerne i området ifølge en folketelling i 2010 under fattigdomsgrensa.
Over 33.000 amerikanere blir årlig drept med skytevåpen, noe som tilsier drøyt 90 hver eneste dag. To av tre ofre tar sine egne liv, viser statistikk fra Centers for Disease Control and Prevention.
(©NTB)
Fredag 20. juli 2018
Ny rapport anbefaler teatre å åpne om sommeren for å trekke flere kultur­turister. – Ikke deres oppgave å drive Norge-branding, sier teater­forening.
Fredag 20. juli 2018
TREIGT: Betring av vilkår for tekstil­arbeidarar går altfor sakte, meiner Framtiden i våre hender. Dei ønskjer seg modigare politikarar.
Fredag 20. juli 2018
• Dragkampen om sjukehusutbyggjinga i Oslo-området er av nasjonal interesse. Det står om milliardsummar som vil påverke helsebudsjetta i mange år, det gjeld sjukehustilbod for ein stor del av folkesetnaden, og det er ikkje minst døme på...
Fredag 20. juli 2018
STENGT: EU sliter med å finne felles løsninger til tross for langt færre migranter og flyktninger enn tidligere somre. Spania overtar som største mottaksland for båt­flyktninger etter hvert som stadig flere ruter stenges.
Torsdag 19. juli 2018
SLUTT: Tyrkia avsluttet i går den to år lange unntakstilstanden. Sentrale deler videreføres likevel i en ny terrorlov.
Torsdag 19. juli 2018
Mer offentlig-privat samarbeid og utvidede åpningstider for teatre og museer. Det er blant forslagene til en ny satsing på kultur­turisme i Norge.
Torsdag 19. juli 2018
• Om man lytter til H/Frp/V-regjeringen er utviklingen i politiet god: De har fått mer penger, mer mannskap, og kan få mer trøkk på arbeid mot ulike typer kriminalitet. Den såkalte nærpolitireformen, der antallet politidistrikt reduseres fra...
Torsdag 19. juli 2018
VERSTING: Cruisetrafikken er miljø­svinet alle vil til livs. Men ikkje eitt av dei 100 cruiseskipa som er under planlegging verda over, siktar mot null­utslepp.
Onsdag 18. juli 2018
Samlaget likte dårlig at bøkene om Lothepus ble solgt til halv pris av en liten nettbokhandler. Nå har innehaveren sendt brev til Finanstilsynet for å komme til bunns i om bokbransjen har rett til å stoppe ham.
Onsdag 18. juli 2018
NY VENDING: Donald Trumps oppførsel åpner opp for samarbeid med Russland på flere områder, mener russisk professor. Vestlige politikere raser mot Trumps ettergivenhet overfor Putin.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk