Tirsdag 14. november 2017
Mann skjøt og drepte fire i California
Fire mennesker er drept og ti er såret, blant dem tre barn, etter at en væpnet mann åpnet ild i et lite lokalsamfunn i Nord-California. 
Publisert: 14 November 22:53
Fire mennesker er drept og ti er såret, blant dem tre barn, etter at en væpnet mann åpnet ild i et lite lokalsamfunn i Nord-California. 
Gjerningsmannen avfyrte skudd på minst sju ulike steder i Rancho Tehama, blant annet på en barneskole.
Mannen åpnet også ild mot biler og tilfeldige forbipasserende med et automatgevær og flere andre våpen, opplyser visesheriffen i Tehama County, Phil Johnston.
Johnston sier at politiet ennå ikke har full oversikt over situasjonen og utelukker ikke at det kan være flere ofre.
Ifølge lokale medier begynte det hele som en krangel i en bolig, der de første skuddene ble avfyrt.

SkoleGjerningsmannen, som av naboer blir beskrevet som en truende galning med kriminelt rulleblad, fortsatte deretter til Tehama Elementary School og avfyrte skudd både utenfor og inne i bygningen.
Verken skolebarn eller lærere ble truffet inne i skolebygningen, men tre barn er blant dem som ble såret andre steder under skytingen, opplyser Johnston.
Gjerningsmannen er ikke identifisert, men skal ha blitt skutt og drept av politiet etter først å ha barrikadert seg inne i en bygning.

FattigRancho Tehama har i underkant av 1.500 innbyggere og ligger utenfor småbyen Red Bluff, rundt 200 kilometer nord for Sacramento.
Ifølge lokalavisa Record Searchlight lever over 40 prosent av innbyggerne i området ifølge en folketelling i 2010 under fattigdomsgrensa.
Over 33.000 amerikanere blir årlig drept med skytevåpen, noe som tilsier drøyt 90 hver eneste dag. To av tre ofre tar sine egne liv, viser statistikk fra Centers for Disease Control and Prevention.
(©NTB)
Torsdag 18. januar 2018
• The Guardian hadde tirsdag en sak der det hevdes at Norge uoffisielt sender signaler til Brussel om at Storbritannia ikke bør få en avtale med EU som er bedre enn EØS-avtalen, der Norge som kjent er pålagt å ta inn alle EU-lover på...
Torsdag 18. januar 2018
KLATRAR: No skal Torbjørn Røe Isaksen lære seg inntektssida på statsbudsjettet. – Eg ser han gjerne som Høgre-leiar og statsminister i framtida, seier fylkesleiar.
Torsdag 18. januar 2018
HØYT SPILL: Innvandreraktivister krever at Demokrater setter hardt mot hardt i forhandlingsstrid med Donald Trump og Republikanerne.
Torsdag 18. januar 2018
Aftenposten og VG viet i går forsidene til en sak basert på rykter om Venstre-leder Trine Skei Grande. – Noe nytt, mener medieviter Gunn Enli.
Onsdag 17. januar 2018
Tore Renberg har aldri deltatt på møter i Forfatter­foreningen. Poet Endre Ruset meldte seg ut i protest. Debatten om medlemskriteriene i forfatternes organisasjon fortsetter.
Onsdag 17. januar 2018
GRUVESJOKK: Ola Elvestuen blir ny miljøminister, men Venstre får ikkje stoppa at omstridt gruveavfall går ut i Førde­fjorden. – Ikkje til å tru, seier Natur og Ungdom.
Onsdag 17. januar 2018
• I Jeløya-plattformen åpner Høyre, Frp og Venstre for storstilt overføring av offentlig tjenesteproduksjon til private. Flere steder i erklæringen står det at det er viktig å hindre at offentlige bedrifter gis særfordeler som fører til...
Onsdag 17. januar 2018
FRIENDLY FIRE: Demokrater anklager varsler, transkvinne og venstreutfordrer Chelsea Manning for å være Vladimir Putins nikkedokke.
Tirsdag 16. januar 2018
«Jeg har vært flyktning, gjest, emigrant og immigrant,» fortalte Helga Hernes i «Fremmed i Norge» (1982). Mot slutten av andre verdenskrig ble hun og hennes familie fordrevet fra sine hjem i Vest-Preussen (den gang...
Tirsdag 16. januar 2018
DRAMATISK: Hvis FN må kutte i tilbudet til millioner palestinske flyktninger, kan resultatet bli katastrofalt, sier FNs Christopher Gunnes.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk