Tirsdag 14. november 2017
Mann skjøt og drepte fire i California
Fire mennesker er drept og ti er såret, blant dem tre barn, etter at en væpnet mann åpnet ild i et lite lokalsamfunn i Nord-California. 
Publisert: 14 November 22:53
Fire mennesker er drept og ti er såret, blant dem tre barn, etter at en væpnet mann åpnet ild i et lite lokalsamfunn i Nord-California. 
Gjerningsmannen avfyrte skudd på minst sju ulike steder i Rancho Tehama, blant annet på en barneskole.
Mannen åpnet også ild mot biler og tilfeldige forbipasserende med et automatgevær og flere andre våpen, opplyser visesheriffen i Tehama County, Phil Johnston.
Johnston sier at politiet ennå ikke har full oversikt over situasjonen og utelukker ikke at det kan være flere ofre.
Ifølge lokale medier begynte det hele som en krangel i en bolig, der de første skuddene ble avfyrt.

SkoleGjerningsmannen, som av naboer blir beskrevet som en truende galning med kriminelt rulleblad, fortsatte deretter til Tehama Elementary School og avfyrte skudd både utenfor og inne i bygningen.
Verken skolebarn eller lærere ble truffet inne i skolebygningen, men tre barn er blant dem som ble såret andre steder under skytingen, opplyser Johnston.
Gjerningsmannen er ikke identifisert, men skal ha blitt skutt og drept av politiet etter først å ha barrikadert seg inne i en bygning.

FattigRancho Tehama har i underkant av 1.500 innbyggere og ligger utenfor småbyen Red Bluff, rundt 200 kilometer nord for Sacramento.
Ifølge lokalavisa Record Searchlight lever over 40 prosent av innbyggerne i området ifølge en folketelling i 2010 under fattigdomsgrensa.
Over 33.000 amerikanere blir årlig drept med skytevåpen, noe som tilsier drøyt 90 hver eneste dag. To av tre ofre tar sine egne liv, viser statistikk fra Centers for Disease Control and Prevention.
(©NTB)
Onsdag 21. mars 2018
Petter Stordalen får tenning av bransjer med dype røtter. Det er dårlig nytt for alle som håper at hans opphold i bokbransjen blir kortvarig.
Onsdag 21. mars 2018
NY STAB: Kina advarer USA mot handelskrig og vil åpne økonomien.
Onsdag 21. mars 2018
SLÅR TILBAKE: – Hvis opposisjonen tror det skal bli lettere framover nå, tar de feil, sier Mazyar Keshvari. Han er en av flere Frp-topper som lover debatt om 22. juli.
Onsdag 21. mars 2018
• Avtroppende justisminister Sylvi Listhaug (Frp) hylles på brei front av støttegrupper på sosiale medier og på sin egen Facebook-side. Også den ekstreme høyresida i Norge lovpriser henne. I går la nazistiske Vigrid ut en hyllest av Listhaug...
Tirsdag 20. mars 2018
Sylvi Listhaugs tilhengere mobiliserte med blomster. Motstanderne svarer med å donere penger. Er kampanjene to sider av samme lik og del-retorikk?
Tirsdag 20. mars 2018
• De siste dagenes oppgjør i Stortinget om justisminister Sylvi Listhaug (Frp) har vært oppmuntrende for de kreftene i Norge som utallige ganger oppgitt har måttet konstatere at all kritikk mot henne har prellet av som vann på gåsa. Denne...
Tirsdag 20. mars 2018
STOR STØTTE: Vladimir Putin vant som ventet presidentvalget søndag og økte oppslutningen kraftig fra forrige valg i 2012.
Tirsdag 20. mars 2018
LØSNING: Stortinget godtar Acer, og Statnett skal eie alle utenlands­forbindelser, ifølge Klassekampens opplysninger. AUF ber likevel om utsettelse av saken.
Mandag 19. mars 2018
Om titusenvis av norske tenåringer roper «nigga» i kor en fredagskveld i Bærum uten at noen hører det problematiske – er det da et problem?
Mandag 19. mars 2018
DYR SKYSS: Skuleskyss kostar nær fire milliardar kroner i året – ein tredel av det barnetrygda kostar.Den dyraste skuleskyssen kostar ein million per elev.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk